Ga naar content

Coleman slaapmat

Wij gaan regelmatig kamperen in de natuur. Onze zoon zit daarnaast ook nog op scouting en heeft voor elk weekend- of zomerkamp wel een slaapmat nodig. Daarom is een matje van goede kwaliteit belangrijk voor ons gezin. We willen immers niet elk jaar een nieuwe mat kopen.

Wie gaat kamperen, heeft behoefte aan een goede nachtrust. Niemand wordt blij van een smal matje waar je van af rolt, een luchtbed dat leegloopt tijdens de nacht of een veldbed waar je tegen koude veren aan schuurt. Coleman heeft een nieuwe reeks slaapmatten in verschillende maten. We hadden gehoord dat ze erg comfortabel liggen, dus we besloten om er eentje te testen en te beoordelen.

Supercomfort-serie slaapmatten

De Supercomfort matrassen liggen comfortabeler dan de meeste traditionele luchtbedden, dankzij een schuimlaag aan de binnenzijde. Hierdoor voelt het matras net wat dikker dan andere matten en ligt het een stuk beter dan de matjes die wij hebben van een ander merk.

1. Verkrijgbaar in verschillende maten en diktes

De slaapmatten zijn verkrijgbaar in single of double size, voor een of twee personen dus en ze zijn beschikbaar in 7,5 cm en 12 cm dikte. Wij kozen voor de single variant van 7,5 cm dik, omdat we de ruimte zoveel mogelijk willen beperken. Maar als je de slaapmat mee kunt nemen in de auto, dan is een dikkere dubbel maat natuurlijk ook wel lekker! 

© Cindy
Deel op Pinterest

2. Isolatie

De slaapmat beschermt erg goed tegen de kou. De isolatie is uitstekend vergeleken bij eerdere matjes die wij hadden. Ook wanneer het buiten vriest, beschermt de isolatielaag erg goed tegen de kou.

3. Opblazen Coleman slaapmat

Uiteraard begin je met het uitpakken en afrollen. De mat heeft twee gespen met klittenband, die het geheel handig bij elkaar houden. De mat rolt dan vanzelf uit. 

Gespen matje
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wanneer je het ventiel opent en vervolgens aan het binnenstuk draait, vult het matras zich grotendeels met lucht. Er zijn twee kanten aan de binnenkant van het ventiel, de volledig oranje kant staat naar buiten als je het matje wilt laten leeglopen, de andere kant pompt lucht naar binnen.

Ventiel Coleman slaapmat
© Naturescanner
Deel op Pinterest

En dan is er het geniale van deze Coleman slaapmatten. Ze hebben een vernuftig opblaassysteem bedacht, waardoor je geen pomp mee moet nemen! De overige lucht kan je in de slaapmat blazen met behulp van de bijgeleverde draagtas, de hoes die om het matras heen zit dus. Door een opening in de draagtas, die precies past op het ventiel van de mat, kan je deze als een blaasbalg gebruiken. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

In eerste instantie was ik niet erg enthousiast over dit systeem. Ik dacht dat het eeuwig zou gaan duren om het zo op te pompen. Maar eigenlijk ging het behoorlijk snel en zie ik nu het nut er van in dat je geen pomp hoeft mee te nemen naar je vakantiebestemming.

De matten hebben bovendien een innovatief roterend luchtventiel, waardoor lucht makkelijk en snel aan- en afgevoerd wordt.

4. Comfort en Kwaliteit van slapen

En dan natuurlijk het belangrijkst: hoe ligt de Coleman slaapmat? Door de extra isolatielaag in het matras ligt deze echt super lekker. Het slaapoppervlak voelt zacht en comfortabel. Voor mijn gevoel is hij ook breder dan de meeste andere slaapmatjes en je rolt er dus niet snel van af. Ik vind het een heerlijk matras. 

5. Combineren met kampeerbed

Vind je het toch maar niks om te slapen op de grond, dan kan je het single model op een veldbed leggen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Packaway Steel kampeerbed van Coleman. 

Mijn beoordeling

Top. De slaapmat is licht om mee te nemen, heeft een uniek opblaassysteem met blaasbalg van hoes, waardoor je geen pomp hoeft mee te nemen. Maar hij is dikker en comfortabeler dan zelfopblaasbare matjes en ligt daardoor een stuk lekkerder.

Wij mochten deze mat testen van Coleman, wil je er zelf een kopen, dan kan dat via de officiële Coleman website of via online winkels, zoals Bol.com.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!