Ga naar content

Glamping in Bretagne

Tijdens het schrijven van onze pagina over bijzondere overnachtingen in Bretagne viel het ons op hoeveel gave glampings er in Bretagne zijn. De ideale manier van vakantie vieren voor mensen die willen kamperen met net wat meer comfort. Een nachtje in een luxe tent zoals een yurt of dome of slapen op hoogte in een tree house. We zetten de mooiste glampings in Bretagne op een rij!

Top 8 glampings in Bretagne

Hoewel glamping staat voor 'glamorous camping', betekent het echt niet altijd dat je in luxe baadt. In Bretagne vind je een scala aan glampingopties. Van basic maar comfortabel tot echt luxe met verschillende faciliteiten en vermaak. Sommigen zijn wat groter opgezet met diverse leuke slaapplekken en sommigen heel kleinschalig met soms maar één accommodatie, verstopt in de natuur. Onderstaand de leukste glampings van Bretagne, allemaal op een mooie plek in de Bretonse natuur.

1. Safaritent

Een van de meest geliefde glampingaccommodaties is de safaritent. Het is werkelijk van alle gemakken voorzien en heeft vaak ook een eigen toilet en badkamer. Soms kan je er zelfs met gezelschappen tot 6 personen in slapen. Kijk eens naar de campings met luxe tenten van Huttopia, gelegen midden in de natuur. In Bretagne zijn er verschillende villages en natuurcampings, met deze gemeenschappelijke kenmerken: de groene omgeving en het groot aantal activiteiten in de buitenlucht. Boek je vakantie met tent, kies voor het comfort van een safaritent of overnacht in een houten chalet.

Een andere leuke website om deze luxe tenten te huren is Villatent. Zij bieden twee glampings in het noordoosten van Bretagne met luxe safaritenten.

2. Yurt

Ook de sfeervolle yurts zijn niet meer weg te denken uit de glampingwereld. In Bretagne vind je de yurt op diverse plekken. Lekker geïsoleerd in de natuur of op een campingterrein waar je mee profiteert van de faciliteiten. Welke yurt past bij jou?

3. Tipi

Daar droomt toch stiekem iedereen van, een nachtje in een tipi tent! Leuk met z’n tweeën maar ook zeker met de kids of met vrienden.

4. Overnachten in een dome

Alsof je een glazen bol in stapt! Een dome is een romantische manier van glamping. Je slaapt in een transparante ‘tent’ waardoor je de sterrenhemel kan bewonderen. Maar geen zorgen, je hebt toch genoeg privacy en absoluut een onvergetelijke ervaring.

5. Boomhut Bretagne

Een vakantie in een boomhut heeft gelijk al wat bijzonders. Dit moet je een keer meemaken! Zo hoog in de bomen slapen is romantisch en gezellig. Een unieke manier om te overnachten in Bretagne. Je hebt de tree houses zowel voor twee personen als voor grotere gezelschappen.

6. Tiny house Bretagne

Mini-huisjes die slim ingedeeld zijn en daardoor ondanks hun formaat toch van alle gemakken voorzien zijn. Slapen in een tiny house is super populair. Waarom? Dat moet je zelf eens ervaren. Bekijk deze super schattige huisjes en je snapt meteen waarom je er naartoe wil:

7. Caravan

Voor wie zelf geen caravan heeft, er ook geen wil huren maar er wél graag wil overnachten. Deze airstream heeft een Amerikaanse look en staat in een rustige tuin.

8. Pipowagen

Een vakantie in een pipowagen mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. In Bretagne heb je vele opties om in zo'n knusse woonwagen te overnachten. Ze komen in vele kleuren en vormen. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou 't Lam
Geschreven door
Manou 't Lam
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!