Ga naar content

Overnachten in een boomhut

Slapen in een boomhut is ongekend populair. Mede dankzij het TV-programma, maar ook omdat steeds meer gezinnen op zoek zijn naar originele overnachtingen. Overnacht midden in de boomtoppen in een echte houten boomwoning.

Met het gezin in een boomhut

Voor avontuurlijke gezinnen met stoere kinderen is dit de ultieme vakantieplek! Want zeg nu zelf. Toen jij nog een kind was, zou je hier toch ook van gedroomd hebben? Boven in de boom slapen, met de fluitende vogels om je heen? Wat een avontuur!

De meeste boomhutten zijn toegerust op de de huidige wensen in comfort en luxe. Zo hebben ze allemaal elektriciteit en warm watervoorziening. Ook als volwassene kun je op deze manier helemaal enthousiast worden van een overnachting in een boomwoning. Je bent als het ware zelf weer even kind.

Boomhutten in Nederland

In de Nederlandse provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe vind je verschillende campings met boomhut. Vanuit deze locaties is de natuur altijd dichtbij!

Boomhutten op een vakantiepark

Sinds enkele jaren zie je ook steeds meer boomhutten verschijnen op vakantieparken. Je geniet van het comfort en de voorzieningen van een vakantiepark, terwijl je toch hoog in een boom overnacht. 

Naast de traditionele boomhut, komen er ook steeds meer varianten om op hoogte te slapen. Bijvoorbeeld de Skycabin. 

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!