Ga naar content

Slapen in een boomhut

Overnachten in een boomhut is ongekend populair. Mede dankzij het Tv-programma over boomhutten, maar ook omdat steeds meer gezinnen op zoek zijn naar originele adresjes, en zeg nou zelf, een boomhutovernachting is wel heel bijzonder. Slapen tussen de boomtoppen in een echte houten boomwoning.

Bijzonder overnachten in een boomhut

Een weekend romantisch met zijn tweetjes in een houten boomhut overnachten. Of met je zoon of dochter even er op uit? Voor avontuurlijke gezinnen met stoere kinderen is dit de ultieme vakantieplek. Toen jij nog een kind was, zou je hier toch ook van gedroomd hebben? Dit willen jouw kinderen ook! Boven in de boom slapen, met fluitende vogels om je heen? Wat een avontuur!

1. Boomhutten in de natuur

  In de Nederlandse provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe vind je verschillende campings met boomhut. Vanuit deze locaties is de natuur altijd dichtbij! Diverse natuurparken om te fietsen en wandelen zorgen voor een top vakantie. In de avond is het genieten in en rond de boomhut. Het getjilp van vogels en de wind in de bomen zijn de enige geluiden die je hoort.

  2. Boomhutten op een vakantiepark

  Je zoekt een originele accommodatie voor een vakantie met het gezin. Liefst wil je dat er ook een leuk restaurant in de buurt zit en ook nog een speeltuin. Kijk dan zeker ook eens naar een boomhut op een vakantiepark. De tijd van saaie bungalows is voorbij.

  Sinds enkele jaren zie je steeds meer bijzondere overnachtingen, zoals boomhutten en yurts, verschijnen op vakantieparken. Je geniet van het comfort en de voorzieningen van een vakantiepark, terwijl je toch hoog in een boom overnacht. Overdag naar het binnenzwembad, de speeltuin en het restaurant, 's avonds gezellig in de hut.

  3. Boomhut bij een attractiepark of dierenpark

  Hoe geef je je kinderen een echt top weekend? Combineer een bezoek aan een pretpark met een overnachting hoog tussen de boomtoppen. In Nederland kan dit onder andere bij attractiepark Drouwenerzand.

  Of wat dacht je van een overnachting in een dierenpark? Libéma biedt unieke accommodaties in haar vakantiepark Beekse Bergen en in het Dierenbos.

  4. Gave logeerplekken tussen de bomen

  Naast de traditionele boomhut, komen er ook steeds meer varianten om op hoogte te slapen. Bijvoorbeeld de Skycabin, die steeds vaker verhuurd wordt op campings en privé eigendommen. 

  boomhut skycabin
  Sky cabin
  Deel op Pinterest

  Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het bij Natuurhuisje. Met een houten trapje klim je in de ronde ton, midden in de bomen!

  5. Boomhutten in het buitenland

  Slapen tussen de boomkruinen is niet alleen bij ons populair. Steeds meer vakantieparken en particuliere verhuurders proberen hun klanten te verrassen met een unieke natuurbeleving, een originele ervaring voor jong en oud. Ook in andere landen kan je prachtig overnachten. Bekijk onze tips voor bijzondere overnachtingen per bestemming of check hieronder een aantal gave lodges in de bomen, in het buitenland!

  De meeste boomhutten zijn toegerust op de de huidige wensen in comfort en luxe. Zo hebben ze allemaal elektriciteit en warmwatervoorziening. Ook als volwassene kun je op deze manier helemaal enthousiast worden van een overnachting in een boomwoning. Je wordt als het ware zelf weer even kind.

  En wil je het op een andere manier hogerop zoeken in het bos? Kijk dan eens op onze pagina met de leukste boomkroonpaden!

  Veelgestelde vragen

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!