Ga naar content

Overnachten in een boomhut

Slapen in een boomhut is ongekend populair. Mede dankzij het TV-programma over boomhutten, maar ook omdat steeds meer gezinnen op zoek zijn naar originele adresjes, en zeg nou zelf, een boomhutovernachting is wel heel bijzonder. Overnacht midden in de boomtoppen in een echte houten boomwoning.

Met het gezin in een boomhut

Voor avontuurlijke gezinnen met stoere kinderen is dit de ultieme vakantieplek! Toen jij nog een kind was, zou je hier toch ook van gedroomd hebben? Dit willen jouw kinderen ook! Boven in de boom slapen, met fluitende vogels om je heen? Wat een avontuur!

De meeste boomhutten zijn toegerust op de de huidige wensen in comfort en luxe. Zo hebben ze allemaal elektriciteit en warm watervoorziening. Ook als volwassene kun je op deze manier helemaal enthousiast worden van een overnachting in een boomwoning. Je bent als het ware zelf weer even kind.

1. Boomhutten in de natuur

  In de Nederlandse provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe vind je verschillende campings met boomhut. Vanuit deze locaties is de natuur altijd dichtbij! Diverse natuurparken om te fietsen en wandelen zorgen voor een top vakantie.

  2. Boomhutten op een Vakantiepark

  Ben je op zoek naar een overnachting in een boomhut in Nederland? Kijk dan zeker ook eens bij een vakantiepark. Sinds enkele jaren zie je ook steeds meer boomhutten verschijnen op vakantieparken. Je geniet van het comfort en de voorzieningen van een vakantiepark, terwijl je toch hoog in een boom overnacht. Overdag naar het binnenzwembad, de speeltuin en het restaurant, 's avonds gezellig in de hut.

  3. Boomhut bij een Attractiepark

  Hoe geef je je kinderen een echt top weekend? Combineer een bezoek aan een pretpark met een overnachting hoog tussen de boomtoppen. In Nederland kan dit bij de Efteling en bij attractiepark Drouwenerzand.

  4. Gave logeerplekken tussen de bomen

  Naast de traditionele boomhut, komen er ook steeds meer varianten om op hoogte te slapen. Bijvoorbeeld de Skycabin. 

  boomhut skycabin
  Sky cabin

  5. Boomhutten in het buitenland

  Slapen tussen de boomkruinen is niet alleen bij ons populair. Steeds meer vakantieparken en particuliere verhuurders proberen hun klanten te verrassen met een unieke natuurbeleving, een originele ervaring voor jong en oud. Ook in andere landen kan je prachtig overnachten. Bekijk onze tips voor bijzondere overnachtingen per bestemming of check hieronder een aantal gave lodges in de bomen, in het buitenland!

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!