Ga naar content

Overnachten in een kasteel in Nederland

Bijzondere overnachtingen Nederland - Altijd al willen overnachten in een echt kasteel? Alleen in Nederland al zijn de opties eindeloos. Waan je in vervlogen tijden en voel je even prins(es), ridder of jonkvrouw. Een kasteelovernachting is magisch en wil je eens meemaken!

Kasteelovernachting Nederland

In eigen land staan vele sprookjesachtige kasteelhotels, op de mooiste plekken. Omgeven door bos, midden in het heuvelland of vlakbij zee.

Mooiste plekken met kastelen

Bekijk per regio onze overnachtingstips en laat je betoveren door de magie van de Nederlandse kastelen. Tijd om even helemaal weg te zijn en te slapen in een echt château.

De Schatkamer suite
Schatkamer
Buitenleven Vakanties
Deel op Pinterest

1. Kasteelovernachting in Limburg

Als je ergens in Nederland een hoge concentratie kastelen vindt, is het wel in Limburg en zeker in het heuvelland van Zuid-Limburg. Drie gave kasteelhotels:

  • Kasteeltje Hattem - Kleinste kasteeltje van heel Nederland. Super schattig onderkomen in het stadspark van Roermond. Je slaapt in een suite in de voormalige koetshuizen. Het kasteel heeft een stijlvol restaurant waar je uitgebreid kan genieten van een 5-gangendiner.
  • Kasteel Terworm - Dit kasteelhotel is eigendom van Van der Valk en is volledig in koninklijke stijl ingericht. Het kasteel is omringd door een natuurlijke tuin. Voor de meest authentieke ervaring kies je voor een van de suites, waar de bakstenen kasteelmuur goed zichtbaar is. Vanuit het hotel zit je binnen no time in het heuvelland of op de Brunssummerheide.
Kasteelovernachtingen Nederland
© Booking.com
Kasteel Terworm
Deel op Pinterest
  • Chateau Wittem - Midden in het Geuldal ligt dit luxueuze kasteelhotel. De kamers zijn modern met een inloopregendouche, maar hebben wel die koninklijke charme. Het restaurant in het kasteel is echt voor de fijnproevers. Fine dining op het heerlijke zonneterras. Vorstelijk genieten!

2. Kasteelhotel Veluwe

In de prachtige natuur van de Veluwe staan bijzondere kastelen verstopt die de deuren hebben geopend voor vakantiegangers. Lekker genieten van een wandeling of fietstocht en vervolgens aanschuiven voor een dinertje in het kasteelrestaurant. Heerlijk toch? 

3. Kasteel hotel Achterhoek

Slapen in een kasteeltoren? Dat kan bij Kasteel Huis Berg in de Achterhoek. Een middeleeuws kasteel met slotgracht, gebouwd op een eilandje. De twee verdedigingstorens hebben hun functie inmiddels verloren en dus zijn ze omgetoverd tot luxe suites. De ronde toren op onderstaande foto kan bijvoorbeeld jouw slaapplek zijn voor een nacht, gaaf toch? 

Kasteelhotels in Nederland
© Booking.com
Slapen in een kasteeltoren
Deel op Pinterest

Het kasteel is prachtig gelegen. Je bevindt je aan de rand van het heuvelachtige Montferland, een prachtig stukje natuur in de Achterhoek. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling door het Bergherbos.

4. Kasteel hotel Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug staat vooral bekend om de landgoederen, maar er zijn ook enkele kastelen te vinden waar je in kan overnachten. Na een goede nachtrust en een vorstelijk ontbijtje kan je dan lekker de Utrechtse bossen verkennen.

5. Kasteelhotel Noord-Holland

Ook in Noord-Holland, aan de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland vonden we een bijzonder kasteelhotel. Landgoed Duin & Kruidberg heeft zelfs een wellnesscentrum met sauna's, een infraroodcabine, een voetenbad en meer verwennerij. Hier kan je niet anders dan tot rust komen!

6. Kasteelovernachting Zeeland

Een heel ander soort kasteelhotel vind je in Domburg. Een heel toegankelijke optie omdat in het kasteel een hostel van Stayokay gevestigd is. Verwacht geen luxe, maar wel een unieke ervaring voor een goede prijs. De kamers zijn basic maar wel comfortabel. Ook geschikt voor gezinnen dankzij de familiekamers.

Kasteel Domburg
© Booking.com
Kasteel Domburg
Deel op Pinterest

Slapen in een kasteel met kind

Het is natuurlijk ook ontzettend leuk om in een kasteel te overnachten met de kinderen. Maar niet alle kasteelhotels hebben familiekamers. Sommigen zijn zelfs adult-only. Daarom hebben we op onze pagina met bijzondere overnachtingen met kind een paragraaf gewijd aan de mooiste kindvriendelijke kasteelhotels in Nederland.

Bovenstaande zijn natuurlijk pas enkele ideeën voor mooie kasteel hotels. Kijk ook eens naar mooie landgoederen en kastelen bij Voordeeluitjes.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!