Ga naar content

Glamping in Spanje

Bijzonder overnachten in Spanje - Spanje is een waar eldorado voor de liefhebbers van glamping. Van het vasteland tot de Canarische eilanden en de Balearen vind je genoeg opties voor een kleinschalige glamping. Denk dan aan luxe tenten zoals yurts en tipi’s maar ook aan slapen in een glampinghutje of in een volledig ingerichte caravan. En dat midden in de natuur. Bijvoorbeeld met uitzicht op zee of omgeven door bergtoppen.

De leukste glampings in Spanje

We tippen luxe campings in diverse streken en van verschillende soorten. Een zo breed mogelijk palet met glampingsmaken zodat iedereen hier zijn favoriet vindt.

Luxe tenten

Wel slapen in een tent, niet het gedoe om hem op te zetten. En dan niet zomaar tenten, maar luxe tenten met alle faciliteiten om je thuis te voelen.

1. Glamping dome

Slapen in een glamping dome, ofwel koepeltent, is een bijzondere ervaring. Dankzij de grote ramen ben je altijd in contact met buiten. Eén met het Spaanse landschap. Vanuit sommige domes kan je ‘s nachts zelfs genieten van de sterrenhemel. Magisch! 

2. Tipi

Een tipi-overnachting is knus en intiem. Perfecte om te cocoonen! Twee leuke opties voor een tipi overnachting in Spanje. Eentje in de bossen in centraal Spanje en eentje in het vulkaanlandschap van Canarisch Eiland Fuerteventura.

3. Slapen in een bubbel

Wat houdt dat in, vraag jij je af? Je slaapt in een bolvormige, doorzichtige tent. Daardoor heb je altijd rondom uitzicht over de omgeving. Overdag mooi zicht over het landschap en 's nachts slaap je onder duizenden sterren. Een romantische glamping in Spanje!

4. Yurt

Als je in een yurt wil slapen, heb je in Spanje heel veel opties. Door het hele land en ook op de eilanden staan deze prachtige Mongoolse tenten. Kijk voor een totaaloverzicht bij Natuurhuisje. Alvast een paar leuke opties op een rij:

  • Voor wie houdt van luxe is deze yurt met hottub een aanrader. Verstopt in het binnenland van Spanje, op een rustige plek op een verlaten olijfboomgaard. Slapen doe je in de luxe yurt met fijn bed en koken doe je in de blokhut naast de tent. Je hebt een eigen terras met hangmat, ligstoelen en hottub. In de buurt zijn mooie wandelroutes te lopen. Vlakbij de rivier de Ebro en op 45 minuten van de kust. 
  • Voor wie de natuurervaring boven luxe gaat, is de yurt in Aragon top. Deze tent is gelegen in een vallei, in een regio waar maar weinig mensen wonen. Let op: de yurt is enkel te voet bereikbaar. Dit draagt wel bij aan het off the grid gevoel! Vanaf het terrein maak je prachtige wandelingen waar je niemand tegenkomt, behalve misschien een hert, zwijn of das!

5. Safaritent

Super leuk is een overnachting in een safaritent. Er zijn opties voor 2 personen en voor 4 personen. Daardoor zowel leuk voor samen, met de kids of met vrienden. We tippen er enkele in diverse Spaanse regio's. 

Ander soort kleinschalige glampings in Spanje

Niet zo'n fan van tenten, dan zijn er gelukkig nog een hoop andere glampingaccommodaties in Spanje te vinden. Kijk eens naar een boomhut, pipowagen of een caravan waar je gelijk kan installeren als je aankomt.

6. Boomhutovernachting Spanje

Geef toe, in zo'n knusse houten hut tussen de bomen wil je toch eens een keer overnachten? Ook in Spanje zijn enkele opties. De glamping dome tussen de bomen bovenaan de pagina telt ook als boomhut. Maar bekijk ook zeker deze boomhut in Andalusië.

Glamping Spanje
© Natuurhuisje
Boomhut in Spanje
Deel op Pinterest

Duurzaam gebouwd, met een fijn terras en plek voor twee personen + een kind. Je slaapt in het zuiden van Spanje, op ongeveer 20 minuten rijden van zee. Leuk is een daguitstap naar Tarifa of Gibraltar.

7. Pipowagen

Nachtje in een Spaanse pipowagen doorbrengen? Bekijk dan dit Natuurhuisje. De woonwagen staat in het achterland van de Costa Brava, aan de voet van de Pyreneeën. Je slaapt in een oase van rust, op een olijfgaard en kan kijken tot aan de Middellandse zee. Overdag vertrek je naar de bergen of rijd je naar de zee. 's Nachts vult de hemel zich met ontelbaar veel glinsterende sterren. De pipowagen zelf is klein maar heeft wel een eigen douche en toilet en je mag gebruik maken van de buitenkeuken.

8. Glamping hut

Geen tenten of caravans voor jou. Liever een klein hutje waar je ook het camping gevoel kan ervaren. Bekijk dan deze aanraders:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!