Ga naar content

Drôme in Frankrijk

Mooiste plekken Zuid-Frankrijk - Wil jij wegdromen in Frankrijk? Op de linkeroever van de Rhône, aan de andere kant van de Ardèche, ligt de Franse streek de Drôme. Het is een ideaal gebied voor een wandelvakantie in Frankrijk, maar ook voor een rustige vakantie met de kinderen en het is heerlijk om er te vertoeven bij de mooie riviertjes en in de natuur van de Drôme.

Vakantie in de Drôme

Combineer mediterrane kleuren met de zachtheid van de Alpen, heerlijke wijnen en olijven. Een vakantie in de Drôme in Frankrijk kenmerkt zich door een grote mengelmoes aan kleuren: de groene dennen van de Vercors en groene olijven bij Romans, het oranje van de perzikbomen en de paarse lavendel die zo kenmerkend is voor Zuid-Frankrijk.

Top 3 vakantietips:

Bezienswaardigheden Drôme

Wat zijn de voornaamste hoogtepunten van de Drôme? Bezoek het eeuwenoude Kasteel van Grignan, middeleeuwse dorpjes of een krokodillenboerderij in Pierrelatte, met ruim 400 krokodillen! De hele geschiedenis van de schoen vind je in het schoenenmuseum van Romans-sur-Isère.

Ook voor gezinnen is er voldoende te doen: de natuur bij de Drôme vormt een ideaal gebied voor een vakantie met het hele gezin. Kinderen kunnen zwemmen in de rivier en de ronde keien zijn wel erg leuk: zelf stroomversnellingen aanleggen of dammen en kastelen bouwen bij de oevers van het water. In Tain l'Hermitage kan je een chocoladefabriek en wijngaarden bezoeken.

Wie actief wil zijn kan er voor kiezen om te fietsen of te wandelen bij de Drôme. Het Franse departement is een fantastische vakantiebestemming voor iedereen; de natuur en mooie plekjes zijn altijd dichtbij.

Mooiste plekjes Drôme

Wat zijn de mooiste plekjes en gebieden bij de Drôme? Er zijn tal van mooie historische dorpjes, zoals Mirmande, Le Poët-Laval, Bourdeaux, La Garde-Adhémar met haar mooie kerk en Montbrun-les-Bains. De natuur bij de Drôme is het meest bijzonder: er zijn tal van mooie plekjes om te wandelen bij de Drôme. Rijd bijvoorbeeld eens langs Omblèze: hier stort een 72 meter hoge waterval zich in de diepte. In het poeltje onderaan de waterval kan je zwemmen, heerlijk!

1. Vercors

De Vercors is een bergmassief, waar je mooi kan wandelen. Het uitgestrekte plateau heeft slechts weinig toegangswegen en elke route is een toeristische attractie: de Grands Goulets, Combe Laval, de Col de Rousset. Met een beetje geluk zie je wilde dieren tijdens het wandelen. De Vercors is het leefgebied van herten, ruim 100 vogelsoorten en er groeien ook bijna 2.000 verschillende planten en bloemen. 

mooie plek in dromeDeel op Pinterest

Vele holen en spleten in de karst zijn een trekpleister voor speleologen, die graag de meest geheimzinnige grotten willen verkennen in de hoop een bijzondere ontdekking te doen. Breng zelf zeker ook een bezoek aan de Grotte de la Luire en de Grotte de la Draye Blanche. 

2. Forêt de Saou

Het Forêt de Saoû is een zeer bebost bergmassief en een mooi natuurgebied, bij het gelijknamige plaatsje Saou, op enkele kilometers van de rivier de Drôme. De drie hoogste toppen, les Trois Becs, reiken tot boven de 1.500 meter. Diverse biotopen wisselen elkaar af en zorgen voor een rijke flora en fauna: bossen, weilanden en kloven vormen het leefgebied van marmotten, reeën, gemzen, roofvogels. Een bijzonder gebied om te wandelen, bergbeklimmen en te genieten van de natuur. 

Forêt de Saoû
Deel op Pinterest

3. Réserve naturelle des Ramières

Het Réserve naturelle des Ramières du Val de Drôme is een klein natuurreservaat in de omgeving van 5 dorpen, waaronder Livron-sur-Drôme. Het gebied kan te voet of met de fiets verkend worden en laat je kennismaken met mooie natuur en tal van dieren, waaronder bevers. Er zijn ook vogel observatieposten.

4. Rivieren in de Drôme

Heerlijk is het om bij het water te vertoeven. De rivieren de Drôme en de Eygues kenmerken zich door ronde keienstranden, waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken! 

Mooiste plekken Drome
Deel op Pinterest

5. Palais Idéal - Monument historique du Facteur cheval

In het dorp Hauterives kan je een merkwaardig gebouw bezoeken. Het Palais Idéal is opgetrokken uit bruine stenen en kenmerkt zich door diverse bijzondere bouwstijlen. De architectuur doet een beetje denken aan de beroemde Sagrada Familia in Barcelona.

Het paleis werd eind 19de eeuw - een periode van armoede in de regio - gebouwd door Joseph Ferdinand Cheval, een postbode die vanaf zijn 43ste aan het bouwwerk begon.

Highlights Drome
Deel op Pinterest

Natuur Drôme

Wie een beetje oog heeft voor de natuur zal merken dat er talrijke bijzondere planten, bloemen en dieren voorkomen in het Franse Departement. In de maand mei bloeien er talrijke orchideeën, waaronder de zeldzame Ophrys Drumana. In de zomermaanden juli en begin augustus kan je genieten van de paarse lavendel, die dan volop in bloei staat.

Vakantiehuizen en campings Drome

Bekijk de reistips voor een vakantie bij de Drôme in Frankrijk: aanraders van vakantiehuizen, hotels en campings in de natuur, zowel voor stellen als gezinnen met kinderen. Bekijk ook onze tips voor een vakantie in de Provence, mocht je een vakantie in beide gebieden willen combineren, bijvoorbeeld een weekje in de Drome en een weekje in de Provence. Hieronder nog meer vakantietips:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!