Ga naar content

Florida

Na enkele knotsgekke dagen in de pretparken van Orlando of het bruisende Miami is het heerlijk om ook de natuur in Florida te ontdekken en tot rust te komen in deze zonovergoten Amerikaanse staat. Kies voor een fly-drive rondreis langs de mooiste plekken van Florida, bekijk onze reistips voor een natuurvakantie!

Natuurvakantie Florida

Tijdens een rondreis in Florida zal je als natuurreiziger zonder twijfel de Everglades en Florida Keys bezoeken en struinen over de parelwitte stranden. Maar er zijn nog heel wat andere dingen te zien op gebied van natuur in Florida. Zo zijn er schitterende onbekende natuurparken en een mooie kustlijn met tal van dingen om te zien en te doen. In de natuurgebieden bij de kust kan je vele zeevogels observeren.

En wist je bijvoorbeeld dat zeevissen erg populair is in Florida? Daarnaast kan je tal van excursies maken waarbij je oog in oog komt te staan met indrukwekkende zeedieren; walvissen, zeekoeien, dolfijnen en zeeschildpadden. En dan zijn er nog de prachtige meren, zoals Lake Eustis, in het midden van Florida, ten westen van Eustis. Een uitstekende plek om te vissen en te zeilen. Wie van golfen houdt kan terecht op een van de 1500 golfbanen.

Mooiste plekken in Florida

Wat zijn de mooiste natuurgebieden in Florida? Welke parken en eilanden mag je absoluut niet missen tijdens een rondreis? Hieronder onze tips, met een overzicht van de Top 5 mooie plekken in Florida:

1. Florida Everglades

De Everglades in Florida is na Yellowstone het grootste Nationaal Park van de VS en een van de hoogtepunten in Florida en Amerika op gebied van natuur. Het park bestaat uit drassige gebieden, met een grote rijkdom aan dieren. De Everglades kunnen op vele manieren bezocht worden: te voet, op de fiets of met de kano. In het park zijn diverse wandelroutes, zoals de Tram Road (24 km), de Anhinga Trail of Mahogany Hammock Boardwalk, fietsroutes (fietsen zijn te huur bij de Shark Valley Tram Tour Company) en er zijn verschillende manieren om via het water het gebied te verkennen.

Natuur in Florida
Deel op Pinterest

Airboats voeren toeristen door de mangroven, maar houd er rekening mee dat dit schadelijk is voor de natuur en voor dieren zoals de manatees (lamantijnen). Overal in de Everglades lopen scouts, die nesten en slangen kunnen aanduiden. Gidsen tonen je het wildlife van de Everglades; krokodillen, zeekoeien, zeeschildpadden, panters, bizons, wilde zwijnen en de vele zeldzame vogels die leven in de wetlands. 15 met uitsterven bedreigde diersoorten komen hier voor! Neem ook een kijkje naar de gumbo limbo, de toeristenboom.

2. Florida Keys

De Florida Keys zijn mooie bounty eilanden in het zuiden en zuidwesten van de Amerikaanse staat. De eilanden zijn populair voor een zonvakantie en vormen een ideale plek om een weekje uit te rusten na een intensieve rondreis door Florida. Lees meer informatie en bekijk onze tips voor een vakantie op de Florida Keys.

Meest geboekte vakanties:

3. Sanibel en Captiva Island

Sanibel en Captiva Island zijn twee schelpeneilanden aan de westkust van Florida die je zeker moet bezoeken. Je ziet de dolfijnen langskomen terwijl je schelpen raapt. Dat schelpen zoeken is een enorme attractie, mensen lopen al om 6 uur bij eb voorovergebogen te slenteren. 

Deel op Pinterest

Met een ranger ga je op verkenning in de mangrovebossen. Waar je wel voor moet waken zijn de no see ums, vervelende mugjes die je overal steken. In het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge kan je in de winter zeer veel vogels observeren. Een 8 km lange wildlife drive voert je langs flamingo's, rode lepelaars, reigers, pelikanen en ibissen. Verken het park te voet of op de fiets of maak een excursie met gids. In het Tarpon Bay Explorers kan je kanoën. 

4. Natuur oostkust Florida

Belangrijkste bezienswaardigheid aan de oostkust van Florida is het Kennedy Space Center, niet voor niets wordt de kust de Space Coast genoemd. De natuur is hier een welkome afwisseling. Deze vind je in twee mooie natuurparken. Het Merritt Island National Wildlife Refuge is het leefgebied van ruim 500 diersoorten, waaronder lamantijnen, alligators, zeeschildpadden, lepelaars en visarenden.

Natuur oostkust Florida
Deel op Pinterest

Bovendien ligt het op een route van trekvogels die hier in grote aantallen pauzeren in het voorjaar. Een 11 km lange route, de Black Point Wildlife Drive voert langs vele zout- en zoetwatermoerassen, waar veel van deze dieren voorkomen. Het Pelican Island National Wildlife Refuge is een bijzonder vogeleiland. 

5. Natuur in het noordwesten van Florida

De noordwestelijke kust van Florida wordt Panhandle genoemd, maar het bochtje heeft sinds kort de bijnaam "natuurkust". Enkele natuurreservaten in de omgeving van Tallahassee zijn hier zeer de moeite. Het Apalachicola National Forest is het grootste bosgebied van Florida. Je kan er deelnemen aan tal van tours en excursies, waaronder paardrijden, hiken, vissen, quadrijden, mountainbiken enz. Kijk wel uit voor slangen, er komen er veel voor in het gebied. In het bosrijke glooiende binnenland kan je genieten van een rustige natuurvakantie.

6. Natuur bij Orlando

Ten noorden van pretparken walhalla Orlando is er veel prachtige natuur te vinden. Tussen Silver Springs en Deltona strekken zich enkele prachtige natuurgebieden, reservaten en meren uit, zoals het Ocala National Forest, Lake George en Lake George State Forest. Vooral het Silver River State Park is aanbevolen, je ziet er veel wildlife (apen, schildpadden, slangen) en je kunt er paardrijden en hiken. Huur een kano en peddel tot bij de bronnen. Blue Spring State Park is ook erg mooi. Het is een beschermd gebied voor manatees, je mag hier dus niet met ze zwemmen.

Natuur bij Orlando
Deel op Pinterest

7. Duiken in Florida

Niet alleen boven water is de natuur in Florida waanzinnig mooi, ook onder water is er veel moois te zien. Wie wil duiken in Florida kan op vakantie gaan naar de Florida Keys, hier bevinden zich diverse duikcentra. In onze webshop vind je handige, geplastificeerde Field Guides met een overzicht van alle rifvissen in Florida. Tijdens een walvissafari maak je kans op het zien van zeezoogdieren.

8. Crystal River

Ook zeekoeien of manatees kan je zien in Florida. In Crystal River, ten noorden van Tampa, kun je tussen november en maart zelfs kajakken of zwemmen met zeekoeien, erg spectaculair! De excursie snorkelen met zeekoeien kun je boeken bij Riksja Amerika

Kajakken met zeekoeien
Deel op Pinterest

Reizen naar Florida

Binnenkort zelf op reis naar Florida? Vergeet niet je ESTA aan te vragen. Zie CIBT Visas.

Ben je ook benieuwd naar de overige regio's in de VS, check dan onze overige tips over mooiste gebieden Amerika.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!