Ga naar content

Verenigde Staten van Amerika

De natuur in de Verenigde Staten, een land van extremen en contrasten, biedt een oneindig aantal mogelijkheden voor een rondreis of een actieve natuurreis. Naturescanner geeft je leuke tips over de bezienswaardigheden en mooiste plekken in de Verenigde Staten, met daarbij een overzicht van de mooiste reizen in Amerika.

Natuur in Amerika

Van de mooie stranden in Californië tot de bulderende Niagara watervallen in het noordoosten van Amerika strekt zich een enorme diversiteit aan landschappen uit. Weidse natuurgebieden wisselen af met steil oprijzende bergen, heldere meren, rivieren en bijzondere natuurparken. Niet alleen het vasteland biedt veel natuurschoon. Ook Hawaii en Alaska in het noorden bieden een unieke natuur, met bezienswaardigheden die heel anders zijn dan elders in de Verenigde Staten.

De natuur in de Verenigde Staten biedt oneindig veel opties voor een rondreis. Wie een natuurvakantie in de Verenigde Staten wil maken moet dus eerst goed oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Naturescanner toont je de mooiste plekken om te zien tijdens een natuurreis in Amerika en bij ieder gebied tips voor de leukste en meest bijzondere georganiseerde reizen in Amerika.

1. Mooiste parken van Amerika

De bekendste Nationale Parken ter wereld bevinden zich in Amerika: Yellowstone, de Grand Canyon, Yosemite National Park, de Everglades, de Great Smokey Mountains, Zion National Park, de Bryce Canyon... Tijdens een rondreis in Amerika val je van de ene verbazing in de andere; de nationale parken in Amerika hebben ieder hun eigen kenmerken. Het landschap is enorm gevarieerd, maar de afstanden van het ene park naar het andere zijn soms ook wel groot. Toch kan je in een rondreis van 2 tot 3 weken heel wat zien. 

Mooiste plekken in de VS
Deel op Pinterest

Door de enorme verscheidenheid aan natuur en de lange afstanden is het wel slim om je rondreis in de Verenigde Staten goed te plannen en te bepalen naar welke gebieden in het land je wilt reizen. Wij hebben de mooiste natuur in Amerika voor je in kaart gebracht.

Zo kun je een reis naar de VS plannen aan de hand van de informatie over de nationale parken in Amerika. Op elke pagina over deze natuurparken hebben wij een selectie van de mooiste natuurreizen in Amerika geplaatst, om je op weg te helpen in het vinden van een bijzondere natuurvakantie.

2. Mooiste Staat Amerika

Wat is de mooiste Staat van Amerika? Uiteraard zijn de meningen hierover verdeeld. Maar toch kan je er wel van uit gaan dat Californië, Utah en Arizona voor de meeste mensen de top 3 van mooiste Amerikaanse Staten bekleden. Dat is vooral te danken aan de hoge concentratie rotsgebieden en grote verscheidenheid aan nationale parken. 

Alaska en Hawaii worden vaak een beetje vergeten, omdat ze los liggen van de andere staten. Toch moeten beide staten niet onderdoen wat schoonheid betreft. Een reis naar het westen van Amerika wordt soms gecombineerd met een verlenging op Hawaii, reizen naar Alaska worden eerder in combinatie met Canada gemaakt.

Echte Amerika kenners willen meer zien, de bestemmingen in het onbekende Amerika ontdekken. Dat kan in de westelijke staten Oregon en Washington. Ook het zuiden van de VS ademt een bijzondere sfeer uit. En naast de vele indrukwekkende steden vind je in het oosten ook prachtige natuur.

Bijzondere groepsreizen in Amerika:

3. Mooiste plekken in Amerika

Wat zijn de mooiste plekken in Amerika? Er zijn zoveel mooie plaatsen dat het moeilijk is om een kleine selectie van bezienswaardigheden te maken. De Westkust, de Oostkust, Florida en Alaska zijn populaire bestemmingen voor een natuurreis in Amerika. Avontuurlijke activiteiten, zoals kajakken, mountainbiken en bergbeklimmen kan je in het hele land doen. Twijfel je nog aan een gebied dan zouden we volgende adviezen willen meegeven:

  • Wildlife in Amerika - Wil je veel wildlife zien, dan zijn de Everglades in Florida of Alaska jouw reisdoel. Bekijk onze dierengidsen Amerika.
  • Mooie natuurparken - Wil je imposante natuurparken en veel verscheidenheid zien, dan is het zuidwesten de beste keuze.
  • Bergen - De Rocky Mountains zijn de ultieme bestemming voor een vakantie in de bergen.
  • Bossen - Beleef de Indian Summer in de bossen van het Great Smoky NP of New England.
  • Onbekende pareltjes - Wil je het onbekende Amerika verkennen, denk dan aan het noordwesten (Oregon en Washington State, eventueel in combinatie met Yellowstone en de Westkust van Canada).
Natuur VS
Deel op Pinterest
  • Watervallen - Voor imposante watervallen moet je in het noordoosten wezen, bij de Niagara Watervallen of in het westen in Oregon.
  • Strand - Hou je van strandvakanties, dan kan je een vakantie aan de Westkust verlengen aan het strand of kiezen voor een reis naar Hawaii.
  • Shoppen - Wie houdt van shoppen, kan een stedentrip maken naar een van de grote steden aan de West- of Oostkust: New York, Los Angeles, San Francisco.
  • Muziek - Hou je van muziek, combineer een rondreis in de VS dan met een bezoek aan New Orleans, Chicago of Seattle.

Amerika rondreis tips

Waar kun je best een rondreis in de Verenigde Staten van Amerika boeken? Naturescanner.nl brengt de mooiste natuurgebieden van Amerika voor je in kaart, zodat je alle informatie en vakantietips over Amerika vindt en een rondreis kunt plannen naargelang van jouw voorkeuren.

Lees bijvoorbeeld meer over de natuur in de nationale parken in het zuidwesten van Amerika, de natuurgebieden aan de Westkust (Californië, Oregon, Washington), de Oostkust, Hawaii en Alaska. Verder hebben wij een selectie gemaakt met reistips van reisorganisaties die compleet verzorgde rondreizen, individueel of in groep, in Amerika verzorgen.

Bekijk meer tips voor een rondreis in Amerika:

ESTA - Vergeet niet voor je reis naar de Verenigde Staten een visum of ESTA aan te vragen. Dit is een digitale reisvergunning die je van tevoren aan moet vragen voor alle bestemmingen in de VS. Kijk bijvoorbeeld hier voor je ESTA Verenigde Staten.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!