Ga naar content

New England

Heel anders dan de rest van de Verenigde Staten is het gebied in het noordoosten, dat bekend staat onder de naam "New England". Naturescanner geeft je enkele tips voor een mooie rondreis.

Rondreis in New England

New England omvat de Amerikaanse Staten Vermont, Rhode Island, New Hampshire, Massachusetts, Maine en Connecticut.

In het noordoosten van de USA bevinden zich enkele grote steden, maar het gebied is bekender vanwege de pittoreske vissershavens en idyllische bezienswaardigheden. En natuurlijk de Indian Summer, die hier op zijn mooist is. Want voor natuurliefhebbers staat een rondreis in New England in het teken van de kleurrijke natuur in het najaar, ruige kusten en glooiende heuvels, en natuurlijk ook van walvissen.

Verscheidene films werden opgenomen in het gebied, en dat is geen wonder als je ziet hoeveel prachtige locaties je er tegenkomt tijdens een rondreis. Boston is vaak de uitvalsbasis voor een autorondreis door New England.

Natuur in New England

Het landschap van New England kenmerkt zich door fraaie kusten, ruige gebergtes en prachtige donkere naaldbossen. Hoewel een eeuw geleden veel van deze bossen gekapt werden, is dit de afgelopen decennia weer helemaal de goede richting opgegaan. In Vermont bijvoorbeeld zijn er nu meer bossen dan in de 19de eeuw. Wie de bergen in wil, kan kiezen voor een reis naar het noorden en het westen van New England, waar de Appalachen in een uitgebreid netwerk aan wandelpaden voorzien.

Dieren in New England
Deel op Pinterest

De lager gelegen delen kenmerken zich vooral door beuken- en berkenbossen, hogerop vind je vooral naaldbomen. In de natuur van New England komen nog veel wilde dieren voor, zoals beren, herten, elanden, lynxen, coyotes, bevers, eekhoorns en wasberen. Er wordt intensief aan dieren- en natuurbescherming gewerkt.

Indian Summer in New England

In de herfst komen veel toeristen kijken naar de prachtige kleuren van de Indian Summer in Amerika: de bossen in New England kleuren dan rood, oranje en geel. Maine is de mooiste staat voor een herfstreis.

Beste tijd Indian Summer in Amerika?

De beste reistijd om de Indian Summer in Amerika te zien is eind september, begin oktober. De kleuren zijn dan op hun mooist.

Mooiste plekken in New England

Wat zijn de mooiste gebieden om te zien in New England? Een overzicht van mooie plekken, hoogtepunten en bezienswaardigheden:

1. Kust van New England

De kust van New England is een belangrijke trekpleister. In de pittoreske haventjes liggen kleine vissersboten klaar om verse kreeft te gaan vangen. De natuur is er zeer divers: van mooie zandstranden in Connecticut tot ruige rotskusten in Maine. De meeste toeristen komen vooral naar de kust van New England om walvissen in Cape Cod te zien.

Highlights New England
Deel op Pinterest

Vanaf maart tot oktober komen er walvissen, vinvissen en dwergvinvissen voor. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de kust van New England. De grote diversiteit aan stranden zorgt voor een gevarieerd aanbod aan zeevogels en kustvogels.

2. Bergen in New England

De hoogste berg van New England is Mount Washington (1917 meter – New Hampshire) in het White Mountains National Forest (de Whites). Als je gaat wandelen in de bergen, let dan wel goed op voor weersomstandigheden, want deze kunnen snel omslaan. 

Natuurparken New England
Deel op Pinterest

Sinds 1869 voert de Mount Washington Cog Railway over de flanken van de berg naar de top. Nog altijd kan je je naar de top laten vervoeren door de oude stoomlocomotieven. Vertrekplaats is Bretton Woods. Het is de op een na steilste spoorlijn van de wereld. Op de top van Mt Washington geniet je van een spectaculair uitzicht over Maine en Vermont. En bij helder weer kan je zelfs Canada zien.

3. Dieren in New England

De vele verschillende biotopen en natuurreservaten in dit deel van Amerika zorgen voor een grote verscheidenheid aan diersoorten. In onze webshop bieden we nu ook enkele veldgidsen die erg handig zijn om bij je te hebben tijdens een rondreis: dieren in New England en vogels in New England.

Meer hoogtepunten in New England

Een rondreis in New England kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de Niagara Watervallen

Overige hoogtepunten en bezienswaardigheden in New England zijn: 

 • Salem: tot in de 17de eeuw werden hier mensen veroordeeld voor hekserij.
 • Rockport: oude vissershaven, twin vuurtorens en pakhuis in de vorm van een vis.
 • Pier van Cape Porpoise.
 • Lake Champlain: wrakken van kanonneerboten.
 • Bellows Falls: stadje aan de overs van de Connecticut rivier.

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!