Ga naar content

Whale watching in Cape Cod

Cape Cod is een bijzonder mooi schiereiland in Massachussetts in het oosten van de Verenigde Staten. Het plaatsje staat bekend om haar mooie natuur, gekenmerkt door naaldbossen, zandstranden en mooie duinen. In de pittoreske vissershavens geniet je van heerlijke delicatessen zoals kreeft en oesters. Maar het is ook een van de beste plekken in Amerika om walvissen te zien.

Later deze maand ga ik op persreis naar deze mooie omgeving, dus hou ons in de gaten op Instagram of Facebook voor leuke updates en tips!

Walvissen Cape Cod

Bij de noordoostkust van Amerika is Cape Cod de beste plek voor een walvissafari. De beste periode om naar Cape Cod te reizen? Van mei tot en met oktober is de beste tijd voor het spotten van walvissen in New England: humpback whales, vinvissen, minke whales, beluga's, enz.

Het maakt niet uit waar je een excursie boekt, men brengt je naar Stellwagen Bank National Maritime Sanctuary, waar walvissen en vinvissen heen komen vanwege de grote hoeveelheid aan algen en plankton. Vroeger werd hier aan walvisjacht gedaan, vandaag de dag is het gelukkig een plezier om steeds meer walvissen te zien. Een goede reden om een reis naar het noordoosten van de Verenigde Staten te ondernemen!

Overige dieren in Cape Cod

Tijdens een verblijf in Cape Cod zal je nog veel meer dieren zien. Bij de kust zijn verschillende plekken waar je vele vogels, kreeftachtigen, schelpen en ongewervelde dieren kunt zien. Verder het binnenland in maak je kans op het zien van zoogdieren, zoals coyotes, vossen, otters, eekhoorns, stinkdieren en vleermuizen.

Whale watching boottocht

Ter plaatse kan je losse walvisexcursies boeken, maar ook bij de reizen die we op deze pagina vermelden, is het vaak mogelijk een tour bij te boeken. Via Tiqets.com of Get Your Guide kan je een excursie van tevoren boeken.

Cape Cod reis

Er zijn vele manieren om een reis naar New England en Cape Cod te organiseren: je kunt kiezen voor een rondreis (op maat of in groepsverband) of ter plekke een hele vakantie genieten van rust. Djoser biedt een unieke groepsreis naar de noordoostkust van Amerika, waarbij je kan deelnemen aan een whale watching tour in Cape Cod, maar ook andere hoogtepunten en bezienswaardigheden in Oost-Amerika bezoekt.

Als je zelf je reis samenstelt heb je alle vrijheid om te bepalen hoe lang je overal wilt blijven. In het plaatsje zelf kan je excursies boeken om walvissen te spotten. Tijdens deze tours zie je vaak ook tal van vogels.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!