Ga naar content

Nationale Parken Amerika

Amerika is een ontzettend uitgestrekt land met tal van mooie nationale parken, die je echt wel moet bezoeken tijdens een natuurreis. Een lijst van alle nationale parken in Amerika is heel lang om uiteen te zetten, dus wij hebben de leukste en meest bijzondere parken om te zien tijdens een rondreis op een rijtje gezet. Ontdek de mooiste nationale parken van de USA en bekijk per gebied originele tips voor groepsreizen en individuele rondreizen.

Rondreis nationale parken van Amerika

Het is eigenlijk in Amerika dat de term "Nationaal Park" voor het eerst werd gebruikt. Sterker nog, Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld. De Verenigde Staten beslaan een gigantische oppervlakte, met een zeer uiteenlopend spectrum aan natuur en landschappen. Alles lijkt er zo groot en imposant mogelijk.

Een rondreis langs de nationale parken van Amerika is dan ook een aanrader, want in korte tijd krijg je heel veel diversiteit te zien. Uiteraard kan je niet alle parken in één reis zien, daarvoor is het land té uitgestrekt. De meeste mensen die een reis maken, kiezen voor een rondreis in het zuidwesten van Amerika, maar je kunt je ook richten op het noordwesten bijvoorbeeld, of minder bekende regio's in het midden of het oosten van het land ontdekken.

Tips voor rondreizen langs de parken

1. Pas Nationale Parken Amerika

Wanneer je een individuele rondreis langs de nationale parken van Amerika maakt is het belangrijk om te weten dat er een pas bestaat waarmee je een jaar lang toegang krijgt tot alle nationale parken in de Verenigde Staten. Een America the Beautiful Pass kost ca. $ 80,-. Deze pas is verkrijgbaar bij de entree van alle nationale parken in de USA. Het kan zijn dat je contant moet betalen, dus dat is dan wel even iets waar je rekening mee dient te houden. De pas geeft alleen toegang tot het park, dus het is mogelijk dat je nog overige zaken als parkeergeld moet betalen.

Populaire groepsreizen

2. Mooiste nationale parken van de VS?

Wat is het mooiste nationaal park van de Verenigde Staten? Het ene nationale park is nog mooier, indrukwekkender en grootser dan het andere en elk van de gebieden heeft zijn eigen kenmerken en typische natuur.

Verspreid door heel het land, is er een lijst van ruim 60 nationale parken in Amerika, met waardevolle natuur. De parken variëren enorm en bieden voor iedere reiziger wat wils. Gigantische rotsen in het zuidwesten van Amerika, enorme bossen in het noorden en de uitgestrekte moerassen van de Everglades in Florida. De natuurgebieden in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika zijn bijzonder populair voor natuurreizen. 

Mooiste nationale parken van de VS
Deel op Pinterest

Bovendien zijn alle parken zeer toegankelijk voor toeristen. Maar wat zijn de mooiste nationale parken van de VS en welke parken mag je niet missen tijdens een rondreis? Wij geven je een overzicht van de meest bijzondere nationale parken in de V.S:

- TOP 10 Mooiste Natuurparken West-Amerika

 • Arches National Park
  Bekend om de vele rotsbogen. Topbestemming om te raften en te mountainbiken.
 • Bryce Canyon
  Een uniek landschap van hoodoos, enorme rotspilaren. Vanaf een uitkijkpunt kijk je op het amfitheater.
 • Death Valley
  Waanzinnig woestijnlandschap, met een mooi kleurenpalet.
 • Grand Canyon
  De bekendste kloof op onze planeet. Moet je gezien hebben in je leven!
 • Monument Valley
  Welkom in de Wild West! Rijden tussen de enorme rotsblokken. Ken je de Marlboro reclames nog?
 • Sequoia National Park
  De reuzenbomen van Amerika moet je gezien hebben om het te geloven. Het lijkt wel een dinotijdperk hier.
 • Yellowstone
  Wildlife bestemming nummer 1 in Amerika! En natuurlijk ook hot springs en andere natuurfenomenen.
 • Yosemite National Park 
  Immense grijze rotsen, watervallen en bloemenweilanden. Een sprookje.
 • Zion National Park
  Schitterend park om te wandelen tussen torenhoge rotspieken.

 - Overige mooie natuurparken in de Verenigde Staten

3. Wat te doen in de nationale parken van Amerika?

Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk in een van de natuurparken van Amerika: bergbeklimmen, canyoning, paragliden, wandelen, raften, fietsen, mountainbiken. Amerikanen houden van the outdoors en er worden dus overal wel leuke excursies georganiseerd. Via Get Your Guide kan je veel van deze tours en trips van tevoren reserveren. Per nationaal park geven we de leukste activiteiten weer. Enkele voorbeelden:

- Paardrijden in Monument Valley
- Wolven spotten in Yellowstone
- Wandelen in Denali National Park
- Mountainbiken in Arches National Park
- Klimmen in Yosemite Park
- Kajakken in de Everglades

Op de informatie pagina's van de mooiste nationale parken lees je meer over de activiteiten en excursies.

Wil je meer weten over alle gebieden in de V.S., check dan ook onze overige tips voor een Amerika natuurreis.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!