Ga naar content

Nationale Parken Amerika

Amerika natuurreis - Amerika is een ontzettend uitgestrekt land met tal van mooie nationale parken, die zeer geliefd zijn voor een natuurreis. Een lijst van alle nationale parken in Amerika is erg lang, dus Naturescanner heeft de leukste en meest bijzondere nationale parken om te zien tijdens een rondreis op een rijtje gezet. Bekijk de mooiste nationale parken van Amerika en vind per gebied tips voor groepsreizen en individuele rondreizen.

Rondreis nationale parken van Amerika

Het is in Amerika dat de term "Nationaal Park" voor het eerst werd gebruikt. Sterker nog, Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld. De Verenigde Staten beslaan een gigantische oppervlakte, met een zeer uiteenlopend spectrum aan natuur en landschappen. Alles lijkt er zo groot en imposant mogelijk. Een rondreis langs de nationale parken van Amerika is een aanrader, maar de lijst van parken is zo groot, dat je niet alle nationale parken in één reis kan zien. De meeste mensen die een reis maken, kiezen voor een rondreis in het zuidwesten van Amerika.

1. Pas Nationale Parken Amerika

Wanneer je een individuele rondreis langs de nationale parken van Amerika maakt is het belangrijk om te weten dat er een pas bestaat waarmee je een jaar lang toegang krijgt tot alle nationale parken in de Verenigde Staten. Een America the Beautiful Pass kost ca. $ 80,-. Deze pas is verkrijgbaar bij de entree van alle nationale parken in de USA. Het kan zijn dat je contant moet betalen, dus dat is dan wel even iets waar je rekening mee dient te houden. De pas geeft alleen toegang tot het park, dus het is mogelijk dat je nog overige zaken als parkeergeld moet betalen.

2. Mooiste nationaal park van de VS?

Wat is het mooiste nationaal park van de Verenigde Staten? Het ene nationale park doet niet onder voor het andere en elk van de gebieden heeft zijn eigen kenmerken en typische natuur. Verspreid door heel het land, is er een lijst van ruim 50 nationale parken in amerika, met waardevolle natuur. De parken variëren enorm en bieden voor iedere reiziger wat wils. Gigantische rotsen in het zuidwesten van Amerika, enorme bossen in het noorden en de uitgestrekte moerassen van de Everglades in Florida. De natuurgebieden in Zuid-, Midden- en Noord-amerika zijn bijzonder populair voor natuurreizen. Bovendien zijn alle parken zeer toegankelijk voor toeristen. Maar wat zijn de mooiste nationale parken van de VS en welke parken mag je niet missen tijdens een rondreis? Wij geven je een overzicht van de meest bijzondere nationale parken van amerika:

- TOP 10 Mooiste Natuurparken West-Amerika

 - Overige mooie natuurparken in Amerika

3. Wat te doen in de nationale parken van Amerika?

Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk in een van de natuurparken van Amerika: bergbeklimmen, canyoning, paragliden, wandelen, raften, fietsen, mountainbiken. Per nationaal park geven we de leukste activiteiten weer. Enkele voorbeelden:
- Paardrijden in Monument Valley
- Wolven spotten in Yellowstone
- Wandelen in Denali National Park
- Mountainbiken in Arches National Park
- Klimmen in Yosemite Park.
Op de informatie pagina's van de mooiste nationale parken lees je meer over de activiteiten en excursies.
Binnenkort op reis naar Amerika? Vergeet dan ESTA niet aan te vragen: ESTA-aanvragen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven