Ga naar content

Denali National Park

Into the Wild! Ontdek de betoverende natuur van het Denali National Park in Alaska. De Denali (voorheen Mount McKinley) is met bijna 6.200 meter de hoogste berg van Noord-Amerika, een walhalla voor bergbeklimmers. Rond de berg vormt het gelijknamige Nationaal Park een van de grootste natuurreservaten ter wereld. En volgens sommigen het mooiste natuurgebied van de VS.

Denali National Park Alaska

Waar ligt Denali Nationaal Park en wat is er te zien? De Denali wilderness bevindt zich ten noorden van Anchorage en zuidelijk van Fairbanks. De natuur in Denali in Alaska is adembenemend mooi. Witte gletsjers voeden talrijke rivieren in het dal. In het noorden schitteren mooie meren tussen de met toendra bedekte heuvels. Meer naar het zuiden stromen glasheldere beken naar de Susitna rivier.

Het nationaal park is tevens een paradijs om te wandelen. Tijdens een rondreis langs Denali moet je dus zeker de tijd nemen om het park te voet te verkennen. Voorheen heette het park McKinley National Park, naar de voormalig president. In augustus 2015 heeft President Obama de oorspronkelijke naam in de inheemse taal Athabascaans hersteld. Het heet nu dus weer Denali, "de hoge", naar de hoogte van de berg.

1. Bloemen en planten in Denali NP

De unieke vegetatie van het Denali park is een mengeling van Aziatische en Noord-Amerikaanse plantensoorten. Sommige planten komen nergens anders op het Amerikaanse continent voor. De lange, koude winters van Alaska zorgen ervoor dat enkel planten weten te overleven die bestand zijn tegen dit barre klimaat. Hoewel ruim 650 soorten planten en talrijke mossen in het Denali National Park groeien, werd slechts een handvol boomsoorten geteld. Bij de rivieren groeien witte sparren, espen en berken, de bodem wordt bedekt door mossen, zegge en grassen.

2. Wildlife Denali

In het Denali National Park vind je de Big Five van Alaska; de grizzlybeer, de Alaska-eland met zijn enorme schoffelgewei, het sneeuwschaap, de wolf en het rendier. Buitengewone kikkers weten de winterse vorst te overleven door het produceren van een antivriesmiddel. Hun ademhaling en hartslag stoppen in de winter. Een vakantie in het Denali National Park staat garant voor het spotten van veel wildlife en biedt een onvergetelijke reis. In onze webshop vind je nu handige dierengidsen Alaska (echt super leuk om mee te nemen!)

Deel op Pinterest

Reizen naar Alaska

Meer weten over de natuur en de mooiste natuurreizen in Alaska bekijken? Bekijk dan onze tips over niet te missen parken en gebieden. Lees meer informatie ter voorbereiding van een reis naar Alaska. Vergeet voor je reis tevens niet ESTA aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!