Ga naar content

Washington State

Natuur in de USA - Een originele reis naar de Verenigde Staten? Overweeg eens een rondreis in Washington State. Deze Staat, in het noordwesten van de USA, is een fantastische bestemming voor een natuurreis. Een adembenemende kustlijn en prachtige natuurparken, talrijke outdoor mogelijkheden en meer dan 600 wijngaarden maken het gebied tot een must see voor natuurliefhebbers. Ook voor gezinnen met kinderen is het een ideaal gebied voor een rondreis.

Natuur in Washington State

Washington State is een staat in het noordwesten van de Verenigde Staten, niet te verwarren met Washington DC, de hoofdstad, die zich in het oosten van het land bevindt. De natuur in Washington State doet zeker niet onder voor de natuur in de bekende zuidelijkere staten van Amerika. Toch zijn er slechts weinig Europese toeristen die kiezen voor een rondreis in Washington State.

Natuur Washington State
Natuur Washington State
Deel op Pinterest

Er is nochtans heel veel te doen: in de vele natuurgebieden kan je prachtig wandelen en er zijn tal van betoverend mooie plekjes. Uitvalsbasis is meestal Seattle, de bakermat van de grunge, of Portland in het noorden van Oregon. Een reis naar Washington State wordt vaak gecombineerd met Oregon of West-Canada. Bekijk onze tips voor de mooiste rondreizen.

Nationale parken in Washington State

Wat zijn de mooiste plekjes in Washington State? De natuurlijke rijkdom kan je best zien in de drie belangrijkste nationale parken: Mount Rainier, Olympic National Park en North Cascades National Park. De mooiste natuurgebieden liggen al in het directe bereik van Seattle: Mount Rainier ligt ten oosten van de stad, het Olympic National Park ten westen.

1. Mount Rainier

Mount Rainier NP heeft 26 gletsjers en een bergtop van bijna 4.500 meter hoogte. Ontdek de honderden wandelpaden, slingerend langs bergmeren, felgekleurde bloemen, watervallen en een opmerkelijke dierenwereld. Wandel naar de indrukwekkende Paradise Glacier.

2. Olympic National Park

Oude wouden, scherpe bergkammen en de laatste verlaten stranden van de USA begroeten je in het Olympic National Park. Port Angeles is de uitvalsbasis van dit outdoor mekka, hier bevindt zich het bezoekerscentrum. Ga wandelen over Hurricane Ridge en geniet van een verbluffend vergezicht over de Stille Oceaan. Vanaf de kust kan je met een beetje geluk walvissen en orka's zien.

Sol Duc watervallen
Deel op Pinterest

3. Hoh Rainforest

Het Hoh Rainforest ligt in het westelijk gedeelte van het Olympic National Park. Het behoort tot de oudste bossen van Noord-Amerika. Er komen tal van bijzondere en zeer hoge bomen voor en grote delen van het Hoh regenwoud zijn overwoekerd door korstmossen. Dat levert fraaie, sprookjesachtige plaatjes op. De bekendste wandelroute is de Hall of Mosses Trail. Dit pad van ca. 1,3 km geeft een goed beeld van het woud. Ook de ca. 2,5 km lange Spruce Nature Trail voert langs mooie bomen, varens en mossen. 

Natuur Washington State
Deel op Pinterest

4. North Cascades National Park

Afgelegen, maar toegankelijk is het North Cascades National Park. Vanaf de duizelingwekkende autoroute zie je afgelegen bergweiden, spiegelende meren en 318 gletsjers.

5. Mount Baker Forest

Het Mount Baker-Snoqualmie National Forest in Washington is een beschermd natuurgebied tegen de westelijke hellingen van het Cascade gebergte, vanaf de Canadese grens tot het Mount Rainier nationaal park. Het natuurpark omvat veel mooie en historische bezienswaardigheden. Bergtoppen rijzen op tot 1.800 meter hoogte in het zuiden en tot 2.400 meter hoogte in het noorden.

Mt Baker
Deel op Pinterest

Twee imposante vulkanen, Mount Baker en Glacier Peak lijken het gebied te domineren. In dit park vind je tevens, met uitzondering van Alaska, de meeste gletsjers en ijsvelden van de USA; er zijn maar liefst 287 gletsjers in Mount Baker. Daarnaast zijn er tal van mooie plekjes met glasheldere beekjes en ongerepte natuur te vinden: absoluut het verkennen waard!

Natuurgebieden in Washington

Maar er is meer. Het gebied rond Mount St. Helens is, sinds de uitbarsting in 1980, veranderd in een desolaat maanlandschap. Amerikanen houden echter nog meer van de eilanden rond de kust van Washington. Met de Washington State Ferry vaart men naar de San Juan Islands, waar soms orka’s of walvissen in de kustwateren te spotten zijn. Ook zeekajakken is een populaire sport in Washington State.

Mooiste plekken Washington State
Deel op Pinterest

Ieder jaar in april explodeert het land tussen Mount Vernon en La Conner in een kleurenfestijn wanneer de tulpenvelden tot bloei komen. Ook op en bij de Spokane River valt er veel te beleven: mountainbiken op de Spokane River Centennial Trail, raften op de rivier of een van de 33 golfbanen in de omgeving ontdekken. Kortom, een rondreis door Washington State zou hoog op je lijst moeten staan als je houdt van natuur en wandelen.

Binnenkort op reis naar Washington State? Vergeet dan niet je ESTA aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!