Ga naar content

Vancouver Island

Vancouver Island is het grootste eiland bij de Westkust van Canada. Het staat bekend om de ontspannen sfeer, adembenemende natuur, prachtige kusten, walvissen en de vele bloemen die het eiland het jaar door in kleur tooien.

Mooiste plekken Vancouver eiland

Wat zijn de hoogtepunten en mooie bezienswaardigheden op Vancouver Island? Het eiland biedt enorm veel natuurschoon, met maagdelijke stranden, met sneeuw bedekte bergen, heldere rivieren, meren en weelderige regenwouden die tot de Stille Oceaan reiken. Er is een grote biodiversiteit: er komen veel wilde dieren voor en op de graslanden bloeien vele soorten bloemen. Reizigers hebben hier een grote keuze aan activiteiten. Je zou op 1 dag kunnen zwemmen, golfen en skiën mocht je dat willen.

1. Victoria

De hoofdstad bevindt zich op het zuidelijke puntje van Vancouver Island. Er heerst een Britse sfeer, met pubs, historische gebouwen, smalle straatjes en kleurrijke tuinen. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Victoria, waaronder de Butchart Gardens. Ruim 1 miljoen planten zijn hier prachtig op thema geplant.

2. Tofino

Tofino, bij de westkust van Vancouver Island, is een goede uitvalsbasis om de natuur in te trekken. Hiervandaan vertrekken veel walvissafari's en de mooie stranden zijn een trekpleister voor surfers en mensen die willen genieten van water en strand. 

Tofino Vancouver Island
Deel op Pinterest

3. Orka's en walvissen Vancouver Island

Je kan eigenlijk niet op vakantie op Vancouver Island zonder een whale watching tour. Vanaf diverse plekken worden walvisexcursies georganiseerd. Hoewel Tofino de bekendste uitvalsbasis is voor deze tours, zijn er verscheidene plekken waar je ze zelfs vanaf de oevers kunt zien. Spot walvissen, orka's en andere zeedieren. Deze kaart met zeezoogdieren is handig om bij je te hebben.

Via verscheidene organisaties kan je een dagexcursie boeken onder begeleiding van een bioloog.

4. Raft Cove

Wil je wandelen door de ongerepte natuur van Vancouver Island? Verken dan zeker ook het noorden. In het noordwesten van het eiland ligt het Cape Scott Park. Op het meest zuidelijke puntje van dit natuurpark is Raft Cove, bij de monding van de Mackjack Rivier, een bijzonder mooi plekje. De ruige kust en de bosrijke natuur hier laten een onwisbare indruk achter. In de bossen komen beren, poema's en wolven voor, dus wees voorzichtig tijdens een wandeling.

Vancouver

Vancouver ligt niet op Vancouver Island. Maar bijna altijd wordt een vakantie op Vancouver Island wel gecombineerd met een bezoek aan deze stad. In Vancouver zijn tal van parken, meren en natuurreservaten, zoals Capilano Canyon, Lynn Canyon met hangbruggen, het prachtige Mount Seymour Provincial Park, Reifel Bird Sanctuary en het Delta Nature Reserve.

Tip: wij wisten lange wachtrijen te vermijden bij diverse attracties door van tevoren te reserveren via Tiqets.com.
Met al deze natuurparken vormt Vancouver een goede bestemming om vogels te observeren. Ideaal daarbij is deze Vancouver vogelgids.

Wandelen in Vancouver

In en rond Vancouver liggen diverse mooie wandeltrails, die je zelfs kunt betreden op een regenachtige dag. De natuur oogt nog groener, de watervallen stromen nog harder en de opkomende mist heeft iets mystieks. 

Bij de Lynn Loop in Noord Vancouver hike je continu door het regenwoud aan de westkust. Deze wandeltocht is 5 km lang waarbij je in eerste instantie tussen de bomen omhoog loopt om vervolgens weer terug te wandelen langs de oevers van Lynn Creek. Gebruik bij deze tocht de Lynn Headwaters Regional Park-kaart.

Bij Cypress Falls in West Vancouver liggen een paar schitterende watervallen van de Cypress Creek die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Deze tocht is 3 km lang, loopt langs de rand van een diepe kloof en heeft diverse punten waarvandaan je de watervallen kunt bewonderen. 

Ook bij Whyte Lake in West Vancouver trek je langs de oevers van Nelson en Whyte Creek door een geweldig mooi regenwoud, dus ook weer heerlijk beschut tegen druilerig weer. Deze trektocht is 5 km lang waarbij je door de bossen van ceders en varens omhoog hiket.

Bereikbaarheid Vancouver Island

Vancouver Island is makkelijk te bereiken vanaf Vancouver. Het is slechts 1,5 uur varen met de ferry over de Straat van Georgia.

✈   Vliegtickets Vancouver op Tix.
Hotels Vancouver Island op Booking.com.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!