Ga naar content

Vancouver Island

Vancouver Island is het grootste eiland bij de Westkust van Canada. Het staat bekend om de ontspannen sfeer, adembenemende natuur, prachtige kusten, walvissen en de vele bloemen die het eiland het jaar door in kleur tooien.

Mooiste plekken Vancouver Island

Wat zijn de hoogtepunten en mooie bezienswaardigheden op Vancouver Island? Het eiland biedt enorm veel natuurschoon, met maagdelijke stranden, sneeuwbedekte bergen, heldere rivieren, meren en weelderige regenwouden die tot de Stille Oceaan reiken. Er is een grote biodiversiteit: er komen veel wilde dieren voor en op de graslanden bloeien vele soorten bloemen. Reizigers hebben hier een grote keuze aan activiteiten. Je zou op 1 dag kunnen zwemmen, golfen en skiën mocht je dat willen.

1. Victoria

De hoofdstad bevindt zich op het zuidelijke puntje van Vancouver Island. Er heerst een Britse sfeer, met pubs, historische gebouwen, smalle straatjes en kleurrijke tuinen. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Victoria, waaronder de Butchart Gardens. Ruim 1 miljoen planten zijn hier prachtig op thema geplant.

2. Tofino

Tofino, bij de westkust van Vancouver Island, is een goede uitvalsbasis om de natuur in te trekken. Hiervandaan vertrekken veel walvissafari's en de mooie stranden zijn een trekpleister voor surfers en mensen die willen genieten van water en strand.

3. Orka's en walvissen Vancouver Island

Een vakantie op Vancouver Island is niet mogelijk zonder een whale watching tour. Vanaf diverse plekken worden walvisexcursies georganiseerd. Via SNP Natuurreizen kan je een dagexcursie boeken onder begeleiding van een bioloog.

4. Raft Cove

Wil je wandelen in de ongerepte natuur van Vancouver Island? Verken dan het noorden. In het noordwesten van het eiland ligt het Cape Scott Park. Op het meest zuidelijke puntje van dit natuurpark is Raft Cove, bij de monding van de Mackjack Rivier, een bijzonder mooi plekje. De ruige kust en de bosrijke natuur hier laten een onwisbare indruk achter. In de bossen komen beren, poema's en wolven voor, dus wees voorzichtig tijdens een wandeling.

Vancouver

Vancouver ligt niet op Vancouver Island. Maar bijna altijd wordt een vakantie op Vancouver Island wel gecombineerd met een bezoek aan deze stad. In Vancouver zijn tal van parken, meren en natuurreservaten, zoals Capilano Canyon, Lynn Canyon met hangbruggen, het prachtige Mount Seymour Provincial Park, Reifel Bird Sanctuary en het Delta Nature Reserve. Tip: wij wisten lange wachtrijen te vermijden bij diverse attracties door van tevoren te reserveren via Tiqets.com.
Met al deze natuurparken vormt Vancouver een goede bestemming om vogels te observeren. Ideaal daarbij is deze Vancouver vogelgids.

Bereikbaarheid Vancouver Island

Vancouver Island is makkelijk te bereiken vanaf Vancouver. Het is slechts 1,5 uur varen met de ferry over de Straat van Georgia.

✈   Vliegtickets Vancouver op Tix.
🛏  Hotels Vancouver Island op Booking.com.

VliegenNaar is een makkelijk vertrekpunt ter oriëntatie van een reis naar Vancouver. Je hebt meteen de beste deals van alle Nederlandse en de belangrijkste buitenlandse luchtvaartmaatschappijen overzichtelijk gerangschikt per vertrek luchthaven op een rij.
Reis je binnenkort zelf naar Vancouver in Canada, vergeet dan niet je etacanada-aanvragen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven