Ga naar content

Westkust Amerika

USA -De Westkust van Amerika bij de Stille Oceaan heeft een verrassend mooie natuur en alle ingrediënten voor een veelzijdige rondreis! NatureScanner geeft je enkele leuke tips over de bezienswaardigheden aan de Westkust van de VS.

Natuur in het westen van Amerika

Wie naar de Westkust reist, landt meestal in Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Portland of Seattle, dit zijn dan ook de mooiste steden aan de Westkust. Maar hoe is de natuur bij LA, wat voor natuur vind je bij San Francisco en wat is er te zien in de omgeving van Seattle of San Diego?

Rond de grote steden van de Westkust strekken zich enorme natuurparken uit, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en mooie plekken. Gletsjers, mysterieuze wouden, desolate oases, zandstranden, rotsige kustlijnen, open vlakten en imposante bergen, je vindt het er allemaal. Ben je op zoek naar de mooiste rondreis of een natuurreis, aan de Westkust van Amerika zit je altijd goed. 

Deel op Pinterest

Bezienswaardigheden Westkust Amerika

Wat zijn de mooiste plekjes aan de Westkust van Amerika? Omdat de kustlijn zo groot is en ook een deel van het binnenland vaak valt onder wat men de Westkust noemt, hebben we per gebied een aparte pagina met de mooiste natuurparken aan de Westkust. Lees dus meer per gebied:

1. California

Prachtige natuur is aan de Westkust van Amerika niet ver te zoeken. Tijdens een vakantie in California geniet je van alle hoogtepunten die Amerika te bieden heeft. De lange kustlijn met gouden stranden, de spookstadjes uit de vervlogen goudkoorts tijden, de zonovergoten wijnstreken van Napa en Sonoma, de gigantische bergen van de Sierra Nevada, de massieve sequoiabomen en de prachtige recreatiegebieden maken Californië tot een favoriete bestemming voor een vakantie aan de Westkust van Amerika.

Maar dat is niet alles. In California heb je ook eindeloze woestijnen, zoals Death Valley, en vruchtbare natuurgebieden, zoals Yosemite. Yosemite National Park biedt naast haar imposante granietblokken een prachtige rijkdom aan bossen en wildlife en een van de hoogste watervallen ter wereld. Maar bezoek zeker ook een van de minder bekende nationale parken en natuurgebieden van de Westkust van de USA, zoals Kings Canyon, de Alabama Hills of Sequoia National Park. Verder liggen langs de oostelijke kant van de Sierra Nevada tal van bossen verspreid, waar je prachtige wandelingen kan maken in de natuur. 

Deel op Pinterest

Er worden vele rondreizen georganiseerd langs de hoogtepunten van de Westkust. Meestal vertrekken deze reizen in Los Angeles en eindigen in San Francisco of omgekeerd. Naast een bezoek aan de grote steden breng je een bezoek aan verscheidene nationale parken, elk met hun eigen natuur en landschap. Geen park in de VS is hetzelfde, ze zijn allemaal ongekend mooi. Door het grote aanbod aan reizen naar California en de Westkust zijn er vaak scherpe tarieven te vinden. Wij geven je in ieder geval een selectie van partners met de mooiste rondreizen aan de Westkust van Amerika.

2. Oregon

Oregon is een onbekend pareltje aan de Westkust van Amerika. De prachtige kust van Oregon bestaat uit mooie zandstranden en lieflijke kustplaatsjes. Amerikanen houden van het snel wisselende weer bij de kust en de onontdekte natuurplekjes.

De Columbia rivier is een adembenemend decor voor boottochten langs hoge kliffen en de omgeving leent zich voor vissen, mountainbiken en wandelen. Het binnenland van Oregon is een favoriete bestemming voor actieve reizigers; raften, hiken en skiën, alles kan! De natuur is zeer afwisselend en bijzonder mooi. 

Deel op Pinterest

3. Washington state

Ook niet erg bekend bij natuurreizigers, Washington bij de Westkust. Het wildlife in de kustwateren van Washington State, de outdoor activiteiten en de fantastische wijnboerderijen maken deze staat nochtans tot een eldorado voor natuurliefhebbers. Drie nationale parken bieden een enorme rijkdom aan natuurschatten, met bergen, gletsjers en watervallen. Bij de kust en in het binnenland zijn er veel mogelijkheden om te mountainbiken, kajakken, raften en hiken.

Tips rondreis Westkust Amerika

Ben je op zoek naar een fly-drive vakantie of een groepsreis aan de westkust van Amerika? Bekijk hierboven onze reistips of lees meer info over een rondreis in Zuidwest Amerika.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!