Ga naar content

Zuidwesten van Amerika

USA - Het zuidwesten van Amerika herbergt enkele van de beroemdste nationale parken en monumenten van de Verenigde Staten. De natuur in Californië, Utah en Arizona is zeer veelzijdig en vooral overweldigend mooi! Wie eenmaal in het zuidwesten van de VS is geweest heeft een onweerstaanbare drang om meer te reizen en te zien van de mooiste plekken in dit deel van Amerika.

Rondreis in het Zuidwesten van Amerika

Vanaf Las Vegas, LA of San Francisco kan je mooie rondreizen door het zuidwesten van Amerika maken: diverse betrouwbare touroperators en reisorganisaties bieden een rondreis langs de mooiste nationale parken en steden. Of stippel zelf een reis naar zuidwest-Amerika uit met huurauto of camper. Een fijn verhuurbedrijf is Sunny Cars, waar je een all-in auto huurt zonder verborgen kosten.

Daarbij is het leuk om alvast enkele losse excursies en tours te boeken, zoals bijvoorbeeld een helikoptervlucht over de Grand Canyon bij Get Your Guide

Long Canyon USA
© G. van Nellestijn
Deel op Pinterest

Wie geen zin heeft in alles zelf uitzoeken, maar toch voor persoonlijke vrijheid kiest, kan een geheel verzorgde individuele rondreis in het zuidwesten van Amerika boeken, er zijn voldoende reisorganisaties die dit aanbieden als pakketreis.

Door het grote aanbod zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Als jouw interesse vooral uitgaat naar natuur en nationale parken, bekijk dan zeker onze reistips, wij besteden vooral aandacht aan natuur in onze selectie van rondreizen.

Tips voor georganiseerde rondreizen

Mooiste plekken zuidwesten Amerika

Wat zijn de mooiste natuurparken in het zuidwesten van de VS? Welke plekken moet je zeker zien tijdens een rondreis? Er is veel te vertellen over mooie gebieden in Arizona, Utah en Californië. Bekijk per gebied de informatie over de natuur en zoek een reis uit langs de natuurgebieden die jij wil zien.

1. Utah: Canyons en kleuren

De natuur in Utah is zeer divers en overtreft alle verwachtingen. In het land van cowboys en indianen strekken zich enkele van de meest indrukwekkende natuurparken uit. 

Bijzondere plekken:

Arches National Park, een natuurpark met wel 2000 natuurlijk gevormde rotsbogen. Tevens is de omgeving een trekpleister voor avontuurlijke reizigers: je kan hier deelnemen aan allerlei excursies en outdoor sporten, waaronder canyoning, raften, mountainbiken en paragliden. 

© Henneke
Deel op Pinterest

Bryce Canyon, is een park dat bestaat uit honderden of misschien wel duizenden oranje rotspilaren, de zogenaamde hoodoo's. Een bijzonder fraai gebied met veel wandelmogelijkheden en met stip een van de mooiste parken in het zuidwesten van Amerika.

- Canyonlands, een zeer ongerept gebied in een van de meest bezochte staten van Amerika. Canyons, tafelbergen en rivieren vormen met hun grote diversiteit aan kleurschakeringen een buitenaards aandoend landschap. Met een jeep kom je op de minst betreden wegen. Ook te voet ontdek je mooie plekjes, zoals Long Canyon.

- Capitol Reef is onbekend bij de meeste reizigers en dat is volledig onterecht, want het is een erg mooi gebied. Het nationaal park heeft vele mooie bezienswaardigheden, maar het zijn vooral de zeer steile rotswanden die een imponerende indruk maken. Bij zonsondergang maak je hier de mooiste foto's.

- Coral Pink Sand Dunes State Park, een natuurpark tussen Mount Carmel Junction en Kanab in het zuidwesten van Utah. Een fraai landschap van oranje zandstenen en rotsen. 

Natuur in Zuidwest-Amerika
Coral Pink
Deel op Pinterest

Zion National Park, op korte afstand van Las Vegas. Het park wordt gevormd door massieve rotsformaties. De Virgin River baant zich een weg door het park.

2. Arizona: Western country

Ook de natuur in Arizona is bijzonder mooi. Hier liggen enkele van de bekendste en spectaculairste natuurparken van Amerika:

Monument Valley ken je misschien nog van de Marlboro reclames, waarbij een cowboy gallopeert door een ruig verlaten landschap. 

Highlights van zuidwest Amerika
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Grand Canyon: in het echt nog duizend keer mooier en imposanter dan op foto's en video's.

Lake Powell - Bij Page, op de grens van Arizona en Utah. Het meer zelf bevindt zich eigenlijk voor het grootste gedeelte in Utah, maar Page is wel de uitvalsbasis. Bij het meer bevindt zich de Rainbow Bridge, de bijna grootste natuurlijke brug ter wereld en ook andere attracties, zoals rotsschilderingen en de Horseshoe Bend.

Antelope Canyon bij Page is ook zeer de moeite waard. De canyon ligt onder de grond en een pad voert erdoorheen. Onder begeleiding van een gids kan je de canyon verkennen. 

Mooiste plekken Zuidwest-Amerika
Deel op Pinterest

- Sedona: ten zuiden van Flagstaff. Menig rondreis door het zuidwesten van Amerika houdt hier een stop vanwege de mooie donkerrode rotsen: de bekendste rots is Cathedral Rock.

- Petrified Forest National Park: in het westelijke deel van Arizona ligt dit relatief onbekende park. De heuvels vertonen lagen in diverse kleuren, daartussen liggen miljoenen jaren oude versteende bomen.

3. Californië, de gouden staat

De meeste rondreizen door zuidwest Amerika voeren langs het fraaie Yosemite National Park. Maar Californië heeft nog veel meer in petto. De lange kustlijn biedt ruige stukken kust, maar ook zonovergoten stranden, en bergen in de Sierra Nevada, een paradijs om te wandelen. Death Valley is een van de warmste plekken op aarde en biedt schitterende kleurenpaletten. Lees meer over de natuur in Californië en ontdek ook hier weer enkele van de mooiste plekjes in Zuidwest-Amerika.

Sfeerimpressie van Zuidwest-Amerika

In dit filmpje toont Wim van Schaik beelden van enkele van de mooiste parken die hij bezocht tijdens zijn reizen in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Bereid je reis goed voor

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!