Ga naar content

Antelope Canyon

De Antelope Canyon bevindt zich nabij Page, in de Amerikaanse staat Arizona en neemt sinds enkele jaren steeds meer zijn plaats als belangrijk toeristisch trekpleister tijdens een rondreis in Zuid-West Amerika. Hoewel de grotere nationale parken in de omgeving, zoals de Grand Canyon, Bryce en Zion grootser en dus indrukwekkender zijn, heeft de kleine Antelope Canyon een bijzondere charme. Vooral fotografen halen hier hun hart op: de zonsinval op de wanden levert de fraaiste foto's op.

Wat is de Antelope Canyon?

Wat is de Antelope Canyon eigenlijk en wat valt er te zien? Is het de moeite om te stoppen bij de kloof tijdens een rondreis door Arizona? Naar onze mening wel. De Antelope Canyon is een van de mooiste bezienswaardigheden in Arizona. Het is eigenlijk een zogenaamde "slot canyon"; een nauwe kloof, omgeven door hoge rotswanden. De canyon ligt als het ware onder de grond en een pad voert erdoorheen. Er zijn veel slot canyons in Arizona, maar de meesten zijn volledig onbekend bij het grote publiek. Je zou er ook zo voorbij lopen. De kloof is aan de oppervlakte maar een meter breed en valt dus amper op. In vergelijking met parken als Zion en Bryce is de Antelope Canyon minder bekend, maar je kan er bijzonder mooie foto's maken.

Mooiste deel Antelope Canyon

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen, de Lower en Upper Antelope Canyon. Beide delen kan je, onder begeleiding van een Navajo indiaan en samen met een groepje toeristen verkennen. Reken hiervoor ongeveer op een uur tijd. De Lower canyon is lange tijd gesloten geweest vanwege een ongeval, waarbij enkele mensen omgekomen zijn als gevolg van een storm. Sindsdien zijn er echter tal van veiligheidsmaatregelen getroffen en vandaag de dag kan ook dit deel van de Antelope Canyon weer bezocht worden. Het is echter nog steeds vooral de Upper Antelope Canyon die populair is bij de meeste toeristen. Dit is dan ook het mooiste deel van de kloof.

Upper Antelope Canyon

Een zanderig pad voert door de Upper Antelope Canyon. De kloof is 90 meter lang en op sommige plaatsen slechts een meter of twee meter breed. De wanden waartussen je loopt zijn ongeveer 40 meter hoog. Door de smalle gleuf bovenaan valt zonlicht op de glooiende wanden van de canyon en dit zorgt voor een prachtig kleurenspektakel. Mensen met goede camera's kunnen hier dan ook de mooiste foto's maken; de wanden kleuren in rood, oranje en gele tinten en zorgen voor prachtige schaduwen. Vooral op de middag zijn de kleuren schitterend.

Rondreis langs Antelope Canyon

Tijdens een individuele reis naar het zuidwesten van Amerika kan je makkelijk zelf een bezoek brengen aan de Antelope Canyon. Het is ideaal om dan te overnachten in Page, waar je een ruime keuze aan hotels hebt. Er is ook de mogelijkheid om je reis samen te stellen met bouwstenen, en soms zit de Antelope Canyon ook bij in het programma van een groepsreis of individuele rondreis.

Bereikbaarheid Antelope Canyon in Amerika

Uitvalsbasis voor de kloof is Page, nabij Lake Powell. Het is mogelijk om Antelope Canyon zonder reservering te bezoeken. Er worden entreetickets verkocht bij de State Highway 98, oostelijk van Page, in de richting van Kaibeto. De kassa bevindt zich vlak bij de energiecentrale. Met een jeep worden de bezoekers hiervandaan vervoerd naar de ingang van de canyon. De entreeprijs voor de Antelope Canyon is gigantisch hoog, dit wordt flink uitgebuit door de Navajo Indianen. Maar als je toch in de buurt bent, is een bezoek aan Antelope zeker een aanrader! En vanwege het makkelijk te belopen pad door de kloof is de Antelope Canyon ook met de kids goed te bezichtigen. Zeker doen dus tijdens een rondreis met de kids door de USA!

Sfeerbeelden Antelope Canyon

Tijdens onze rondreis in Arizona maakte Wim van Schaik dit filmpje van de Antelope Canyon.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!