Ga naar content

Antelope Canyon

De Antelope Canyon bevindt zich nabij Page, in de Amerikaanse staat Arizona en neemt sinds enkele jaren steeds meer zijn plaats als belangrijk toeristisch trekpleister tijdens een rondreis in Zuid-West Amerika.

Hoewel de grotere nationale parken in de omgeving, zoals de Grand Canyon, Bryce en Zion grootser en dus indrukwekkender zijn, heeft de kleine Antelope Canyon een bijzondere charme. Vooral fotografen halen hier hun hart op: de zonsinval op de wanden levert de fraaiste foto's op.

Wat is de Antelope Canyon?

Wat is de Antelope Canyon eigenlijk en wat valt er te zien? Is het de moeite om te stoppen bij de kloof tijdens een rondreis door Arizona? Naar onze mening is de Antelope Canyon een van de mooiste bezienswaardigheden. Het is eigenlijk een zogenaamde "slot canyon"; een nauwe kloof, omgeven door hoge rotswanden. De canyon ligt als het ware onder de grond en een pad voert erdoorheen.

Er zijn veel slot canyons in Arizona, maar de meesten zijn volledig onbekend bij het grote publiek. Je zou er ook zo voorbij lopen. De kloof is aan de oppervlakte maar een meter breed en valt dus amper op. In vergelijking met parken als Zion en Bryce is de Antilope Canyon minder bekend, maar je kan er dus wel bijzonder mooie foto's maken. Omdat de kloof zich ondergronds bevindt, moet je er wel rekening mee houden dat men hem op ieder moment kan sluiten bij slecht weer: in 1997 kwamen verschillende mensen om het leven tijdens een storm.

Bijzondere kloof bezoeken

Diverse aanbieders van tours bevinden zich langs route 98, ten zuidwesten van Page. Vanaf de parkeerplaatsen word je verder begeleid door een gids, het is niet mogelijk om op eigen houtje de kloven te bezoeken. 

Jeep naar Canyon
Deel op Pinterest

Mooiste deel Antelope Canyon

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen, de Lower en Upper Antelope Canyon. Beide delen kan je, onder begeleiding van een Navajo indiaan en samen met een groepje toeristen verkennen.

Entree
Het Navajo Park Permit is geldig voor beide kloven, maar er is voor elk deel nog een aparte toegangsprijs.

- Lower Antelope

De Lower canyon is lange tijd gesloten geweest vanwege een ongeval, waarbij enkele mensen omgekomen zijn als gevolg van een storm. Sindsdien zijn er echter tal van veiligheidsmaatregelen getroffen en vandaag de dag kan ook dit deel van de Antelope Canyon weer bezocht worden.

De wanden van de Lower zijn gevarieerder in structuur, heeft wat smallere doorgangen en meer hoogteverschil. De kloof is ook wat langer, 400 meter.

Rondleidingen beginnen om de 20 minuten en duren 1,5 uur voor de normale tour en 2 uur voor de fototour.

Het is echter nog steeds vooral de Upper Antelope Canyon die het meest populair is bij toeristen. Maar dit voelt heel erg als massatoerisme.

- Upper Antelope Canyon

Een zanderig pad voert door de Upper Antelope Canyon. De kloof is 200 meter lang en op sommige plaatsen slechts een meter of twee meter breed. De wanden waartussen je loopt zijn ongeveer 40 meter hoog.

De reden waarom het Upper deel door velen het mooist wordt gevonden, is het licht dat naar binnen schijnt rond het middaguur. Door de smalle gleuf bovenaan valt zonlicht op de glooiende wanden van de canyon en dit zorgt voor een prachtig kleurenspektakel. Mensen met goede camera's kunnen hier dan ook de mooiste foto's maken; de wanden kleuren in rood, oranje en gele tinten en zorgen voor prachtige schaduwen.

Vooral op de middag zijn de kleuren schitterend. De beste periode is eind maart tot half oktober.

Rondreis langs Antelope Canyon

Tijdens een individuele reis naar het zuidwesten van Amerika kan je makkelijk zelf een bezoek brengen aan de Antelope Canyon. Het is ideaal om dan te overnachten in Page, waar je een ruime keuze aan hotels hebt. Er is ook de mogelijkheid om je reis samen te stellen met bouwstenen, en soms zit de Antelope Canyon ook bij in het programma van een groepsreis of individuele rondreis.

Bereikbaarheid Antelope Canyon in Amerika

Uitvalsbasis voor de kloof is Page, nabij Lake Powell. Het is mogelijk om Antelope Canyon zonder reservering te bezoeken. Er worden entreetickets verkocht bij de State Highway 98, oostelijk van Page, in de richting van Kaibeto. De kassa bevindt zich vlak bij de energiecentrale.

Met een jeep worden de bezoekers hiervandaan vervoerd naar de ingang van de canyon. De entreeprijs voor de Antelope Canyon is gigantisch hoog, dit wordt flink uitgebuit door de Navajo Indianen. Maar als je toch in de buurt bent, is een bezoek aan Antelope zeker een aanrader! En vanwege het makkelijk te belopen pad door de kloof is de Antelope Canyon ook met de kids goed te bezichtigen. Zeker doen dus tijdens een rondreis met de kids door de USA!

Sfeerbeelden Antelope Canyon

Tijdens onze rondreis in Arizona maakte Wim van Schaik dit filmpje van de Antelope Canyon.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!