Ga naar content

Arizona

Mooiste plekken Zuidwesten Amerika - Een van de mooiste Staten voor een road trip in Amerika is de Staat Arizona. De meest spectaculaire natuurparken liggen hier aan elkaar geschakeld. Een rondreis door Arizona is verrassend, betoverend en onvergetelijk.

Mooiste plekken in Arizona

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Arizona? Wat zijn de bekende nationale parken en wat zijn de minder bekende plekjes, weg van de gebaande paden? Naturescanner neemt je mee in een overzicht van mooie plekken in Arizona. De Top 10 mooiste natuurgebieden in Arizona:

1. Monument Valley

Monument Valley - op de grens van Arizona en Utah - is het land van de Indianen. Het natuurgebied vormde reeds vaak het decor van Westerns. De mittens zijn enorme, losstaande oranje rotsformaties. Rond het ochtendgloren en zonsondergang kleuren deze bijzondere rotsen in de mooiste kleuren. Diverse tours, met jeep of te paard en onder begeleiding van een gids voeren door de natuur in het park.

2. Lake Powell

Lake Powell, ook op de grens van Arizona en Utah, bij Page, is een mooi azuurblauw meer dat prachtig contrasteert met de okerkleurige rotsen eromheen. In de omgeving van het meer zijn er tal van mooie bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Rainbow Bridge, de bijna grootste natuurlijke brug ter wereld, de Horseshoe Bend en onbekende rotsgebieden zoals de White Pocket en Coyote Butts.

3. Antelope Canyon

Antelope Canyon, een slot canyon bij Page, is ook een bezoekje waard. De kloof bevindt zich onder de grond; een pad voert erdoorheen. Onder begeleiding van een gids kan je de canyon verkennen. 

Antelope kloof
Deel op Pinterest

4. Grand Canyon

De Grand Canyon is onmiskenbaar hét hoogtepunt van een rondreis door Arizona. In werkelijkheid nog 100 keer indrukwekkender en imposanter dan alle foto's die je al hebt gezien. Een afdaling in de Canyon laat je pas echt kennis maken met de diepte van de kloof. Maar let wel op: wat je afdaalt moet je daarna ook weer stijgen.

5. Havasu Falls

Een van de zijkloven van de Grand Canyon aan de westelijke zijde is de Havasu Canyon; een ravijn met hoge, rode rotswanden. De kloof is uitsluitend te paard of te voet bereikbaar. In de Havasu kloof bevinden zich enkele van de mooiste watervallen van Arizona, waaronder de Havasu Falls. Het azuurblauwe turquoise water contrasteert bijzonder mooi tegen de oranje rotsen.

Natuur in Arizona
Deel op Pinterest

Vanaf de parkeerplaats is het ca. 13 km wandelen tot Supai. Daarvandaan wandel je ongeveer 2 km verder tot aan de 23 meter hoge Navajo waterval. Nog een kilometer verder ligt de Havasu Falls. Deze waterval is meer dan 30 meter hoog. In de turquoise poel aan de voet van de waterval kan je heerlijk baden. Nog verder op de route liggen nog enkele watervallen en uiteindelijk ook de Colorado rivier. De kloof wordt hier steeds nauwer en moeilijker begaanbaar. 

6. Coal Mine Canyon

Bij Tuba City, ten noorden van Cameron, is een bezoek aan deze canyon een aanrader: een prachtige kloof met tal van mooie kleuren. Hier komt bijna niemand! 

Coal Mine Canyon
© Hennie van Schaik
Deel op Pinterest

Het is een relatief onbekend stukje landschap. Aan de State Route 264 vind je 16 mijl zuidelijk van Tuba City aan de linkerkant een, bij droge condities, goed berijdbare onverharde weg. Even later geeft een windmolen de plek aan waar je kunt parkeren. Let op: vaak loopt hier vee rond, meestal geen probleem, soms kan je een nukkige stier tegenkomen!

Of een permit nodig is hier is niet helemaal duidelijk. Informeer hier vooraf naar in Tuba City of de plaats Cameron.
Coal Mine Canyon behoort tot indianengebied en ligt op de grens van Hopi Reservation en Navajo Reservation. Het is prachtig om boven langs de canyon te lopen. De mooie hoodoo formaties, de schitterende kleuren zijn fantastisch om te zien. Afdalen is ook mogelijk, maar lastig en steil.

Coal Mine kloof
© Hennie van Schaik
Deel op Pinterest

Dit mooie stukje natuur is als tussenstop op je reis door Arizona zeker de moeite waard.

7. Petrified Forest National Park

En dan trekken we meer naar het zuiden, naar de omgeving van Flagstaff. Ten westen van deze stad ligt dit relatief onbekende park. De heuvels vertonen lagen in diverse kleuren bruin, rood en grijs. Overal verspreid liggen versteende bomen.

Petrified forest
© G. van Nellestijn
Deel op Pinterest

225 miljoen jaar geleden stond hier een bos van sequoia's; vandaag de dag liggen de versteende restanten verspreid over het woestijnachtige landschap. Een autoweg voert door het Petrified Forest, maar nog leuker is het om er te wandelen. De mooiste wandelroute is de Blue Mesa Trail, met prachtige uitzichtpunten.

8. Little Painted Desert

Ten oosten van Flagstaff aan de Interstate 40, voert een weg, de State Route 87, vanaf Winslow naar het noorden. Na ca. 20 km ligt er aan de linkerkant een zijroute naar Little Painted Desert County Park. Dit zijn badlands; kale heuvels met horizontale strepen in prachtige kleuren. Paars, grijs, donkerrood, oranje en geel: de kleurschakeringen zijn prachtig. De mooiste kleuren krijg je te zien na de middag. Een 3 km lange scenic drive voert door het natuurgebied, maar is wel met regelmaat gesloten. Het park wordt beheerd door de Navajo Indianen.

9. Canyon de Chelly National Monument

De Canyon de Chelly behoort voor 100% toe aan de Navajo. De toegang is beperkt en kan uitsluitend plaatsvinden onder begeleiding van een gids of ranger. Alleen het White House Ruin pad is voor alle bezoekers toegankelijk (bekijk onze video om een beeld te krijgen bij deze trail). De meeste mensen bezoeken de Canyon de Chelly met de auto en rijden dan over de North Rim en South Rim drive. Hoogtepunten zijn de prachtige rotsformaties, waaronder de bekende 240 meter hoge Spider Rock, en ruïnes.

White House Trail
© G. van Nellestijn
Deel op Pinterest

10. Sedona

Centraal gelegen in Arizona, ten zuiden van Flagstaff, is ook Sedona de moeite waard. Menig rondreis door het zuidwesten van Amerika houdt hier een pauze voor of na een bezoek aan Flagstaff, vanwege de mooie donkerrode rotsen: de meest beroemde is Cathedral Rock, vooral mooi rond zonsondergang.

Sedona
Deel op Pinterest

Rondom Sedona kun je mooie tochtjes maken en in de verschillende State Parks in de buurt zijn diverse wandelingen te maken, zoals bijvoorbeeld in het Red Rock State Park met zijn mooie natuur. Bekijk onze tips over Sedona.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!