Ga naar content

Sedona

Arizona - Veel rondreizen maken bij Flagstaff een omweg langs de rode rotsen van Sedona. Vanwege de centrale ligging in de staat Arizona is dit een leuke plek om een aantal nachten te verblijven en van hieruit de omgeving te verkennen.

Mooiste plekken bij Sedona

Niet alleen is het een leuke stad - ruim voorzien van hotels, winkeltjes en restaurants - het natuurschoon dat Sedona omringt, Red Rock Country genaamd, is zeer de moeite waard en de mogelijkheden in de omgeving zijn legio. Het logische gevolg is natuurlijk dat het hier redelijk druk is, maar als we dit voor lief nemen valt er veel te genieten.

Coconino National Forest is het gebied dat grosso modo tussen Flagstaff en Sedona ligt. Verschillende natuurreservaten en kloven zijn hier weer deel van, waarvan de eerste vier plaatsen hieronder wat mij betreft de hoogtepunten in de natuur zijn. Het omvat woestijnen, rotsgebieden, naaldbossen, vlaktes toendra en vulkanische bergtoppen.

1. Red Rock State Park

Er zijn verschillende staatsparken (State Parks) rondom Sedona, waarvan Red Rock State Park er één is. Hier zijn prachtige wandelingen te maken van verschillende lengte. En vertrek je vroeg, dan heb je het rijk aardig alleen en kun je genieten van de vogels, de eekhoorntjes en andere fauna en natuurlijk van de prachtige rode rotsen rondom.

2. Cathedral Rock

Cathedral Rock is zonder twijfel de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Sedona. Deze zandstenen formatie ligt in Coconino National Forest, op ca. 1.6 km ten westen van Arizona Route 179,  en 4 km ten zuiden van de "Y-splitsing" van de 179 and 89A in Sedona. De top bereikt een hoogte van 1.514 m.

Cathedral Rock
Deel op Pinterest

Een populair wandelpad is de Cathedral Rock trail. Het korte, maar steil stijgende pad voert vanaf Back O' Beyond naar de zadels van Cathedral Rock.

3. Slide Rock State Park

Een ander park is de Slide Rock State Park. Hier vormen effen rotsen en ondiepe poelen een natuurlijke waterglijbaan en dat maakt dit park bijzonder leuk voor kinderen. Gezinnen zijn op warme dagen dan ook veelvuldig te vinden bij het natuurlijke zwemwater. 

Deel op Pinterest

4. West Fork of Oak Creek Canyon

Iets verder weg (ca. 10 mijl ten noorden) vind je West Fork of Oak Creek Canyon. Hier kun je wandelen langs en over de Oak Creek, die door een brede canyon loopt, met een pracht aan vegetatie. Na zo’n 3 mijl wordt de kloof smaller en wat lastiger en veel wandelaars keren hier weer terug.

En houd je even het wandelen voor gezien, dan kun je in Sedona ook andere activiteiten doen, o.a. een jeeptour of een ballonvlucht! 

Ballonvlucht Sedona
Deel op Pinterest

5. Jerome – artiestenstadje

Verblijf je in Sedona of rijd je vanuit het zuiden deze richting uit, rijdt dan niet zomaar de plaats Jerome voorbij! Dit stadje ligt ca. 28 mijl zuidelijk van Sedona.

Het oorspronkelijke mijnbouwstadje wordt ook wel een spookstad genoemd. Dit, omdat na sluiting van de goud- zilver- en kopermijnen rondom, de bewoners wegtrokken. Inmiddels heeft de plaats zo’n 350 inwoners, voornamelijk kunstenaars en alternatievelingen, aangetrokken door de artistieke en mystieke sfeer van het stadje. De honderd jaar oude gebouwen zijn deels gerestaureerd. Er zijn tal van leuke galerieën, shops en wijnmakerijen.

Als je hier bent, vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan Gold King Mine & Ghosttown. In en rondom dit bizarre museum vind je heel veel historische mijnvoorwerpen, neergeworpen alsof ze gisteren nog gebruikt werden, maar ook oude en antieke auto’s en er staan nog enkele “spookhuizen”.

Jerome spookstad
© Wim van Schaik
Deel op Pinterest

Genoeg redenen om enkele dagen in Sedona en het prachtige Red Rock Country gebied te verblijven!

Wandelen in Sedona

Vanaf Sedona zelf vertrekken verschillende wandelroutes recht de natuur in.
- Bij Chapel Road, een parkeerplaats in het oosten van het stadje vertrekken paden naar Chicken Point (schittend uitzichtpunt) en High on the Hog Trail.
- Bij Morgan Rd vertrekt de Broken Arrow Trail, die uitgebreid kan worden naar bovengenoemde punten.
- Langs Schnebly Hill Road ligt de scenic Munds Wagon Trail.
- Vanaf Christ Center voert de Brewer Trail naar enkele van de mooiste plekken in Sedona.
- De bekendste route is de Cathedral Rock Trailhead in het zuiden van Sedona.
Meer wandelroutes vind je in de gidsen bij Reisboekhandel De Zwerver.

Video Sedona

Laat je verder inspireren met dit filmpje. Mooie beelden gemaakt door Wim van Schaik

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Henneke van Schaik
Geschreven door
Henneke van Schaik
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!