Ga naar content

Monument Valley

Natuurreis Amerika - Beleef het Wilde Westen! In Arizona in Amerika liggen enkele van de meest indrukwekkende natuurparken ter wereld. Een van die parken was vaak het decor van westerns, met bekende filmsterren als John Wayne. Monument Valley, met haar fraaie rode tafelbergen behoort toe aan de Navajo Indianen en is een natuurfenomeen dat je een keer in je leven gezien moet hebben!

Landschap Monument Valley

Wat zijn de bezienswaardigheden van Monument Valley? Hoe is het landschap en wat moet je zien in de natuur in en rond het park? Hierboven vind je mooie foto's van Monument Valley. En bekijk zeker ook de video om een goede indruk te krijgen van de hoogtepunten in het gebied en haar omgeving.

Leuke groepsreizen

Rondreis langs Monument Valley

Wanneer je vanaf Arches National Park of de Grand Canyon naar het zuiden rijdt tijdens een rondreis door Arizona of de VS, sta je versteld van de leegte. Tot op een gegeven moment de enorme rotsmassieven van Monument Valley tegen de horizon oprijzen. Deze majestueuze rotsen zullen een ongekende indruk op je achterlaten. Bekende rotsformaties als East, West en North Mitten torenen, naast andere imposante buttes en mesa’s, tot 300 meter boven het vlakke prairielandschap uit.

Monument Valley Road
© Gonnie van Nellestijn
Deel op Pinterest

De gigantische zandstenen torens van Monument Valley doen menig bezoeker versteld staan. Verderop in het natuurpark heeft de erosie gezorgd voor bizarre rotswervelingen en hebben wit-rood gekleurde lijnen zich gevormd op de rotsen. Bij dageraad of zonsondergang lichten de feloranje kleuren van de rotsen op en geven de formaties nog meer diepte.

Slechts weinig reisorganisaties bieden een rondreis met Monument Valley op het programma. Hierboven delen we enkele reistips voor een rondreis langs deze en andere hoogtepunten van de Westkust, zoals Canyonlands en Arches. 

Monument Valley
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Monument Valley Tours

Monument Valley is te uitgestrekt om te voet te verkennen. Een hobbelige route van 17 mijlen kronkelt langs de mooiste punten van het natuurgebied, zodat het wel toegankelijk is voor auto's. Met een eigen huurauto rijd je vanaf het bezoekerscentrum door het park.

In het begin is de weg erg slecht, wat veel toeristen doet omkeren. Laat je hier echter niet door afschrikken, het houdt alleen het massatoerisme weg en het is zeer de moeite waard om op eigen ritme de route af te leggen, ook zonder 4WD. Bij de uitkijkpunten voeren wandelpaden rond enkele rotsformaties. Vanaf het centrum organiseert men ook excursies; jeep tours met een Navajo gids en paardrijdritten door Monument Valley.

Meer leuke bezienswaardigheden

Monument Valley is absoluut een bezoek waard. Iedereen die ooit de kans heeft gehad om dit bekende westerngebied met eigen ogen te aanschouwen heeft dit natuurfenomeen voor altijd op het netvlies geprint staan. Er zijn echter enkele andere parken in de directe omgeving die minder bekend en dus minder druk bezocht worden:

1. Valley of the Gods

Ten westen van Bluff ligt een schitterend rotsgebied dat sterk lijkt op Monument Valley. De Valley of the Gods is bovendien gratis te bezoeken. Een 27 km lange onverharde route voert door dit woestijnlandschap.

2. Canyon de Chelly National Monument

Canyon de Chelly behoort net als Monument Valley toe aan de Navajo indianen. Vanaf de North en South Rim Drive kijk je de diepte van de kloof in. Uitsluitend het White House Ruin pad is te verkennen zonder begeleiding, voor de rest van de kloof dien je toegang te boeken in het bezoekerscentrum (gratis). Een gids of ranger nemen je mee naar de bodem van de kloof. Een spectaculair geologische kenmerk is Spider Rock, die 240 meter boven de bodem van de kloof uitsteekt. 

Canyon de Chelly
Deel op Pinterest

Hotel Monument Valley

In de buurt van Monument Valley zijn niet zo gek veel hotels te vinden. Het View hotel in het park wordt gerund door de Indianen, is heel duur, maar de prijs loont wel, want het uitzicht is betoverend mooi. Een ander populair hotel is het Kayenta Monument Valley in het zuidelijker gelegen Kayenta. Om een ander hotel te vinden, moet je al snel zoeken in Cameron, Flagstaff of Page. Kijk voor hotels op Booking.com.

Leuk om mee te nemen

Video Monument Valley

Korte film van Wim van Schaik met sfeerbeelden van een van Amerika's meest indrukwekkende nationale parken. Dit filmpje geeft je een goed beeld van het landschap en de natuur bij Monument Valley.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!