Ga naar content

Lake Powell

Op rondreis door het Westen van Amerika kom je veel kans voorbij het plaatsje Page. Wat is hier te zien? Naturescanner nam er een kijkje en ontdekte heel wat natuurschoon!

Page

Deze Amerikaanse stad bevindt zich in de staat Arizona, net over de grens met Utah, op de route tussen enkele van de bekende nationale parken; Bryce Canyon en de Grand Canyon of Monument Valley.

Lake Powell

De belangrijkste bezienswaardigheid bij Page is het bijna 300 km lange Powellmeer, beter bekend onder haar Engelse naam Lake Powell. Het meer bevindt zich grotendeels in de staat Utah, maar vanaf Page ben je er vrijwel meteen. Het is ontstaan door de bouw van een dam in de Colorado rivier. Het helderblauwe water contrasteert fel met de okerbruine rotswanden eromheen.

Het Powellmeer zelf nodigt uit voor allerlei watersportactiviteiten, kajakken, zwemmen en boottochtjes of cruises naar bezienswaardigheden in de omgeving. Wie extreme adrenaline opzoekt kan gaan raften op de Colorado rivier! Wanneer je in de omgeving van Lake Powell gaat wandelen, zal je prachtige natuur ervaren. De Coloradorivier heeft hier mooie canyons uitgesleten. Het hele gebied rondom het meer heet "Glen Canyon National Recreation Area".

Bezienswaardigheden rond Lake Powell en Page

Wat zijn de mooiste plekken bij Page? Welke bezienswaardigheden zijn er rond Lake Powell en wat zijn leuke excursies? Onze tips voor een verblijf of vakantie bij Page:

1. Glen Canyon Dam

Een attractie van Lake Powell waar je niet omheen kan is de Glen Canyon Dam, de indrukwekkende stuwdam waardoor het meer is ontstaan. Vanaf de dam heb je een mooi zicht op de, door de Colorado uitgegraven, kloof. Het bouwwerk zelf is uiteraard ook de moeite waard. Tijdens je verblijf bij Lake Powell moet je zeker ook een bezoek brengen aan andere, bij de meeste toeristen minder bekende bezienswaardigheden.

2. Antelope Canyon

Bezoek bijvoorbeeld de Antelope Canyon, een onder de grond liggende kloof met bijzonder kleurenspel.

3. Horseshoe Bend

Een van de hoogtepunten bij Page, die door veel toeristen over het hoofd gezien wordt, is de Horseshoe Bend. Het is werkelijk jammer als je niet een wandeling maakt naar de hoefijzervormige bocht in de canyon, waarvan de toegangsroute zuidwestelijk van Page ligt. 

Natuur bij Page
Deel op Pinterest

Vanaf US Route 89 is het ca. 1,2 km (2,4 km heen en terug) wandelen tot het uitzichtpunt over deze meander in de Coloradorivier. Het viewpoint bevindt zich op 300 meter boven de rivier. Dit is een van de mooiste plekken bij Page

4. Rainbow Bridge National Monument

Verder is het Rainbow Bridge National Monument een merkwaardig natuurfenomeen. Het is een rotsboog met een spanwijdte van 88 meter, die van een rotswand naar de andere over het water reikt. De Navajo Indianen hebben dit altijd als een heilige plek beschouwd, omdat ze ervan uitgingen dat het een versteende regenboog is. Het monument is wat moeilijker te bereiken dan de overige bezienswaardigheden, maar vanaf Page worden verscheidene boottochten en excursies georganiseerd naar deze natuurlijke rotsboog. Na twee uur varen en een eindje wandelen zie je de brug met eigen ogen. Daarnaast is hij ook te bereiken via een 22 km lang wandelpad, zodat fervente wandelaars de omgeving van Lake Powell goed in zich kunnen opnemen.

5. Rotsschilderingen

Naast het fraaie landschap kan je in de omgeving van Page ook rotsschilderingen bekijken. Deze zijn terug te vinden op torenhoge rotswanden.

6. White Pocket

Een bijzondere, maar volledig afgelegen plek, is de White Pocket in Amerika. Het is een waanzinnig mooi plateau van versteende zandduinen in de mooiste kleuren en vormen. Het valt beslist af te raden om zelfstandig naar de White Pocket te reizen. Een 4WD is een vereiste en dan nog is het moeilijk rijden.

Natuur rond Lake Powell
© Gonnie van Nellestijn
Deel op Pinterest

De modderige wegen zijn spekglad en auto's glijden alle kanten uit. Het is dus sterk aanbevolen om dit gebied met een gids te bezoeken (ca. $175 per persoon, maar zéér de moeite). In de regio zijn enkele goede bedrijfjes die deze excursie aanbieden. Je dient maanden van tevoren te reserveren, want ondanks dat er nog geen permit nodig is, zijn de tours snel volgeboekt. De Coyote Buttes, een ander natuurgebied dat zich vlakbij bevindt, kan ook al uitsluitend met permit bezocht worden. 

7. The Rimrocks

Langs de Highway 89, tussen Page en Kanab in het westen, bevinden zich tal van hoodoo's en andere merkwaardige rotsen. Als je vanuit Page komt bevindt zich aan de rechterkant van de weg, tussen milemarkers 19 en 20 een stopplek, waarvandaan je naar enkele prachtige hoodoo's kan wandelen. De meest merkwaardige rotspilaar is de op een paddenstoel lijkende Toadstool Hoodoo. Eromheen zorgen ook andere formaties met rotskappen voor mooie foto's.

Natuur in en om Lake Powell

Lake Powell biedt een leefomgeving aan 300 soorten vogels. De omgeving die gedomineerd wordt door imposante kale rosten en fluctuerend waterniveau biedt echter weinig vogels de mogelijkheid tot broeden. Veel van de watervogels komen hier pas voor sinds de  dam hier is gebouwd. Ook de vissen die in het koele water leven zijn anders dan de vissen die voorheen in het warmere water van de Colorada rivier leefden. Op dit moment zijn er 8 soorten vis die alleen hier in het voedselarme water voorkomen. Lake Powell biedt mogelijkheden voor sportvissers.

Voor een algemene indruk kan je ons filmpje over Lake Powell bekijken. Abonneer je op ons YouTube kanaal voor veel meer leuke natuurvideo's.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!