Ga naar content

Snow Canyon

Natuur in Utah - In Utah liggen er tal van mooie bezienswaardigheden. Sommigen ervan zijn echt heel bekend en geliefd, ook door Nederlanders. Maar in het zuiden van Utah zijn er ook bezienswaardigheden die minder bekend zijn.

Pareltjes

Voor de lokale bevolking is het zuiden van Utah een "diamond in the rough". De meeste buitenlandse toeristen richten zich vooral op bekende parken zoals Zion National Park en Bryce Canyon, want uiteraard zijn dit schitterende natuurgebieden met tal van mooie trails. De locals bezoeken vaak meer de “holes in the wall” van het zuiden - en daar hebben we het over. The Best kept secrets of Southern Utah. Een van die pareltjes is Snow Canyon State Park. Dit is eigenlijk een grote, oude zandduin.

Natuur in Snow Canyon

Strepen van kleur schijnen door de zandsteen. Wit, roze, rood, en oh ja, zwart. Door het zandsteen loopt een oude lavastroom. Binnen het park zijn er heel veel excursies. Hardlopen, wandelen, fietsen, paardrijden, beklimmingen en "spelunking" (Amerikaanse voor speleologie). Hou je van natuurgebieden weg van de gebaande paden, dan is dit State Park een "must" terwijl je op rondreis bent in het zuiden van Utah.

Bereikbaarheid Snow Canyon State Park

Wanneer je vanaf Las Vegas richting Zion rijdt over Interstate 15 kom je voorbij St. George. Neem afslag 18. Het park ligt ten noorden van deze plaats. Voor meer informatie, kan je kijken op de site van Wade Bringhurst, Hike st George.

Geschreven door
Wade Bringhurst
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!