Ga naar content

Zion National Park

Tips rondreis Zuidwesten Amerika - Het Zion National Park in Amerika is een bijzonder hoogtepunt tijdens een rondreis. Wie een reis maakt langs de grote natuurparken van het wilde westen mag dit indrukwekkend natuurschoon niet missen. Een bezoek van 1 of 2 dagen volstaat om de mooie canyon van Zion te verkennen.

Rondreis Zion National Park

Tijdens de meeste rondreizen in het zuidwesten van Amerika staat het Zion National Park in Utah op het reisprogramma. Voor velen een onbekend park, echter wanneer je er eenmaal bent geweest, een onvergetelijke plek. Een rondreis langs Zion is makkelijk zelf te regelen, maar kies je voor gemak, dan is een georganiseerde fly-drive of groepsreis erg fijn.

Wat is er te zien in Zion?

De weg van Springdale naar Bryce Canyon voert je langs de adembenemende rotsformaties en canyon van Zion National Park.

1. Imposante rotsen

Via de Zion-Mount Carmel Highway rijd je over rood asfalt de ca. 2 kilometer lange Pine Creek Tunnel in, met aan het eind van de tunnel het Zion nationaal park. Boven het groene struikgewas en de heldere Virgin River rijzen imposante rotsen de strakblauwe hemel in. Rode en witte rotsmassieven tot 3.000 meter hoogte vormen een indrukwekkend geheel.

De natuur is er overweldigend, en hoe dieper je het park in gaat hoe meer je je zult verbazen over de prachtige rotsbulten. Wandel over een van de hoger gelegen hiking trails en kijk neer op een indrukwekkend landschap: in Zion kan je met een beetje verbeelding dinosaurussen door het park zien lopen. 

Natuur in Zion
Deel op Pinterest

Nog meer zien met de auto? Vanaf de plaats Virgin voert de Kolob Terrace Road door een ander deel van het park. Je kunt helemaal doorrijden tot het Kolob Reservoir, een stuwmeer.

2. Wandelroutes

Vanaf de verschillende bushaltes kan je mooie korte en lange wandelingen maken of even rusten met een mooi uitzicht op een van de hoogtepunten van Zion. Wij hebben de top 10 wandelroutes in Zion voor je opgesomd. Tip: ga vroeg in de ochtend of laat in de middag om de massa’s toeristen te vermijden. De kans om bevers, herten of andere dieren te spotten is dan groter en je loopt niet in rijtjes toeristen op de wandelpaden.

3. Fietsroutes

Riksja Amerika biedt een bouwsteen waardoor je ook de mogelijkheid hebt om Zion Nationaal Park en de omgeving op de fiets te verkennen. Vanaf Springdale ga je fietsen over de Pa’rus trail of andere fietspaden in de buurt.

4. Dieren in Zion

Mocht het niet lukken om grote dieren als herten of bevers te zien, dan kan je er in ieder geval van op aan dat je tal van eekhoorns en hagedissen van dichtbij kunt fotograferen, het wemelt er van! Wil je meer weten over de dieren, neem dan een kijkje naar onze natuurgidsen Amerika. De vogelwereld varieert van kolibries, vinken en spreeuwen tot condors, en ook hier geldt dat "vroege vogels" beloond worden! Wie vogels wil observeren in Zion kan deze vogelgids Utah meenemen.

5. Overnachten in Zion National Park

Springdale is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Zion National Park. Het plaatsje wordt omringd door de prachtige kalkstenen rotsformaties van het natuurpark. In het dorp vindt men een groot aanbod aan leuke excursies in Zion, zoals paardrijden, jeep tours en afvaarten met tubes, rubberen banden.

Er zijn campings, lodges en hotels in Springdale, die je best van tevoren kunt boeken, dat is vaak een stuk goedkoper. We adviseren om een hotel bij Zion te boeken op een Amerikaanse website, zij hebben meestal de beste tarieven. Springdale ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Las Vegas. In Las Vegas kan je erg goedkoop overnachten.

6. Toegang tot Zion National Park

De weg die door het mooiste gedeelte van het Zion National park voert is in de zomer uitsluitend toegankelijk met een shuttle bus (inbegrepen in de entreeprijs van het park). Klinkt misschien vreemd, maar dit houdt gelukkig alle auto’s uit het natuurgebied en geeft het nationaal park wat meer rust. In de winter is de toegang tot Zion open, de pendelbussen rijden dan niet. Maar meestal ga je dus met een busje het park in.

7. Grafton spookstadje

Ten zuiden van Zion bevindt zich een klein spookstadje, Grafton. De deels onverharde weg hiernaartoe begint in het plaatsje Rockville.

De Ghost Town zelf stelt weinig voor in vergelijking met bekendere stadjes, zoals Bodie. Slechts 2 huizen en een kerkje, geheel gerestaureerd! Maar de verlaten huizen liggen tegen een prachtig decor van rode rotsformaties. Je vindt hier ook een oud kerkhof, met verweerde grafstenen van begin 19e eeuw. Het grafopschrift 'killed by Indians' spreekt tot de verbeelding! Vanaf het kerkhof kun je een stuk verder wandelen, de prachtige natuur in met de rode bergen als achtergrond. 

Graven in Grafton
© H. van Schaik
Deel op Pinterest

Zion National Park bezoeken

Een bezoek aan het Zion National Park is meestal onderdeel van een rondreis in het Zuidwesten van Amerika. Zowel groepsreizen als individuele reizen voeren vaak langs Zion en vervolgens langs de Bryce Canyon en de Grand Canyon. Meestal volstaan 1 tot 3 dagen in het park om de mooiste wandelingen te doen. Bekijk alvast onze tips voor een reis naar Zion en rondreizen met het nationaal park op het programma. Vergeet ook niet je ESTA aan te vragen.

Beste reistijd Zion National Park

Wat is de beste tijd om Zion te bezoeken? Het Zion National Park ligt op een relatief laag niveau, waardoor de temperatuur in de zomermaanden zeer hoog is. Van juni tot september is het er heet, met temperaturen van ongeveer 45°C. Bovendien zijn er in juli en augustus vaak overstromingen als gevolg van flash floods. In de winter kan het er koud zijn, maar geen extreme kou, meestal net onder het vriespunt. Voor wie wil wandelen is de beste reistijd april, mei, september of oktober.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!