Ga naar content

Valley of Fire State Park

Mooiste plekken bij Las Vegas - Valley of Fire State Park is het oudste natuurpark in de Amerikaanse Staat Nevada; het wordt sinds 1968 als dusdanig erkend. Het staatspark bevindt zich op ongeveer 80 km ten noordoosten van Las Vegas en is daarmee één van de belangrijkste bezienswaardigheden voor wie naast casino's ook natuur wilt zien.

Bezienswaardigheden Valley of Fire

Valley of Fire dankt haar naam aan de zandstenen rotsformaties in het park, die vuurrood kleuren wanneer de zon er op schijnt. Deze werden gevormd door erosie en verschuivende zandduinen in de tijd van de dinosaurussen. Hoewel het park tot voor kort weinig bekendheid had onder buitenlandse toeristen, komt hier verandering in.

Dieren in Valley of Fire
© Naturescanner Wim
Deel op Pinterest

Men heeft recent meer paden aangelegd en duidelijke bewegwijzering en borden aangebracht, waardoor het natuurpark meer toegankelijk is geworden. 

1. Elephant Rock

Een van de bekende hoogtepunten in Valley of Fire is de Elephant Rock, een rots die zoals de naam zegt lijkt op een olifant, met een lange slurf. De rots staat pal naast State Route 169, nabij de entree aan de oostkant van het park. Een 200 meter lang zandpad voert naar de olifantenrots. 

Olifantenrots
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Rotstekeningen

In de prehistorie werd de regio bevolkt door de Anasazi, boeren die de vruchtbare Moapa Vallei bewerkten. Ze bewoonden het gebied van ca. 300 voor Chr. tot 1150 na Chr. Naast jagen en voedsel verzamelen lieten ze mooie kunstwerken na; op diverse plekken in de Valley of Fire zijn petroglyfen gevonden. Mouse's Tank en Atlatl Rock zijn de twee belangrijkste plaatsen waar je de rotstekeningen kan bewonderen.

3. Valley of Fire Road

State Route 169 is de belangrijkste weg door het park. De 17 kilometer lange route verbindt de oostelijke en westelijke entree met elkaar. Langs de weg liggen diverse bezienswaardigheden, zoals de Arch Rock Loop Drive (lus van 3,5 km onverharde weg) met Arch Rock (natuurlijke rotsboog van 4 meter breedte), The Beehives (rotsformaties in de vorm van bijenkorven), Atlatl Rock (met veel oude rotstekeningen), versteende boomstammen, de Seven Sisters (7 zandsculpturen), Arrowhead Arch (dubbele rotsboog) en Elephant Rock. 

Valley of Fire Rd
© Gonnie van Nellestijn
Deel op Pinterest

4. Kampeerplaatsen

Het Civilian Conservation Corps heeft drie kampeerplaatsen met douche en WC gebouwd waar je kan picknicken en kamperen. Hiervandaan vertrekken tevens diverse wandelpaden.

5. White Domes Road en Loop Trail

Deze zijweg van State Route 169 begint bij het Bezoekerscentrum en voert ca. 10 km naar het noorden, door een prachtig landschap met rotsformaties in pastelkleuren. Je kan alleen dezelfde weg terugrijden. Langs de White Domes Road vind je enkele van de mooiste plekken van de Valley of Fire.

Wandelaars kunnen hier de Mouse's Tank Trail lopen. Wandel door een 400 meter lange kloof, de Petroglyf Canyon, versierd met oude rotstekeningen. En er is een adembenemend uitzichtpunt bij Rainbow Vista. Ook kan je hier wandelen naar de Fire Canyon. De Duck Rock Trail voert naar een eendvormige rots.

Een van de mooiste wandelroutes in Valley of Fire is de White Domes Loop Trail. Deze leidt door een slot canyon naar een kleurige rotsformatie. Bekijk onze Valley of Fire video's.

Bereikbaarheid Valley of Fire

Valley of Fire State Park ligt op ca. 1 uur rijden van Las Vegas. Neem de Interstate 15 noord, en verlaat de snelweg bij afslag 75. Over State Route 169 rijd je naar het westen. Een andere, minder bekende weg voert via Lake Mead Boulevard en State Route 167 naar het oosten. Kom je van het noorden van Arizona of het zuiden van utah, volg dan Interstate 15 Zuid. Draai links op de State Route 12 richting Overton. Valley of Fire is dagelijks open van 8.30 tot 16.30.

Beste reistijd Valley of Fire

Valley of Fire heeft een woestijnklimaat: het regent er dus zelden. De wintermaanden zijn het koelst. In de winter varieert de temperatuur van 0 °C tot 24 °C. In de zomer kan het erg heet worden in de Valley of Fire: temperaturen liggen dan tussen 38 °C en 49 °C. 's Nachts kan het fors afkoelen. De beste periode om het park te bezoeken is de lente of de herfst.
Ga jij binnenkort naar Valley of Fire reizen? Vergeet dan niet je ESTA aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!