Ga naar content

Death Valley

Tips rondreis Californië – Op enkele uren afstand van Las Vegas is een van de meest indrukwekkende natuurparken van Amerika te vinden, namelijk Death Valley Nationaal Park. Het in Californië gelegen dal is een uitgestrekt woestijngebied omringd door bergen, waar canyons, felgekleurde zandduinen, uitgestrekte zoutvlakten en massieve rotsformaties te vinden zijn.

Death Valley Nationaal Park bezoeken

Zodra je door het desolate landschap van Death Valley rijdt, begrijp je direct waar het nationale park zijn naam aan te danken heeft. Dit is namelijk één van de heetste plekken op aarde en de droogste plek in Noord-Amerika. Een bezoek aan het nationale park is een unieke ervaring die een blijvende indruk zal achterlaten en mag zeker niet ontbreken op een rondreis door de Verenigde Staten. De meeste rondreizen langs de nationale parken voeren dan ook langs de dode vallei, bekijk bijvoorbeeld eens de groepsreis van Sawadee.

Mooiste plekken Death Valley

Ondanks de sombere naam van het nationale park zijn er veel bijzondere en mooie bezienswaardigheden in Death Valley te vinden. Om er voor te zorgen dat je een onvergetelijke reis ervaart en de mooiste plekken ziet hebben wij een overzicht gemaakt van de hoogtepunten in het gebied:

1. Artist's Drive

Een van de mooiste gebieden in Death Valley is Artist's Drive. Deze 14 kilometer lange weg is speciaal aangelegd om zoveel mogelijk van het kleurrijke landschap in Death Valley te kunnen zien. De kleuren zijn in de ochtend en namiddag op zijn mooist en een rit langs deze bezienswaardigheid mag zeker niet ontbreken tijdens een reis in deze woestijn.

2. Dante’s View

Dante’s View is een uitzichtpunt en de perfecte plek om een indruk te krijgen van het spectaculaire dal. Na een autorit via een aantal haarspeldbochten en een korte wandeltocht bereik je het uitzichtpunt, waarna je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht. 

Dante's View
© Wim van Schaik
Deel op Pinterest

3. Badwater zoutvlakte

Vlakbij Dante’s View, dat 1669 meter boven de zeespiegel ligt, is de zoutvlakte Badwater te vinden. Deze ligt zo’n 85 meter onder de zeespiegel en is hiermee het laagste punt in Noord-Amerika. Geniet hier van het uitzicht over de uitgestrekte zoutvlakten en het weerspiegelende water.

4. Furnace Creek

Het plaatsje Furnace Creek is een klein dorp in Death Valley en het hoofdkwartier van het nationale park. Het dorp heeft maar 31 bewoners, wat niet gek is aangezien hier de hoogste temperatuur ter wereld is gemeten. In het bezoekerscentrum van Furnace Creek is ook het Death Valley Museum te vinden. Hier kun je alles te weten komen over de dieren en planten die zich hebben aangepast aan het klimaat, de geologie van het dal en hoe de mens hier al jaren probeert te overleven.

5. Titus Canyon

Een prachtige, onverharde route voert je door een afwisselend landschap en eindigt met de Titus Canyon Narrows, een soms smalle, dan weer wijdere kloof met indrukwekkende rotsen in velerlei kleuren.
Lees het reisverslag van onze reporter Henneke van Schaik over Titus Canyon.

6. The Racetrack

The racetrack is een opgedroogd meer en zoutvlakte in Death Valley. Het heeft zijn naam te danken aan de mysterieuze rotsen die verspreid liggen over de zoutvlakte. De rotsen, die ook wel 'sailing stones' worden genoemd, lijken zichzelf te verplaatsen over de zoutvlakte en laten hierbij meterslange sporen achter. Dit fenomeen is zo bijzonder omdat niemand de stenen ooit heeft zien bewegen, maar de sporen in het zout zeggen genoeg. De langst gemeten afstand die een rots in één jaar heeft afgelegd is maar liefst 224 meter!

Hoe dit kan? Geologen denken het antwoord eindelijk gevonden te hebben. Wanneer het geregend heeft en de temperatuur 's nachts daalt tot onder het vriespunt ontstaat een dun laagje ijs op de bodem. Zodra het warmer wordt, smelt de ijslaag en ontstaat een heel dun 'ijsvlot' waarop de steen meelift. In samenwerking met de wind worden de stenen telkens een stukje verder geduwd. 

Racetrack Death Valley
Deel op Pinterest

7. Zabriskie Point

Een bezienswaardigheid die absoluut niet mag ontbreken, is een bezoek aan Zabriskie Point. Vanaf hier kijk je uit over het golvende duinlandschap dat gekenmerkt wordt door de prachtige pastelkleuren. Aan het einde van de dag zijn de kleuren het duidelijkst te zien, waarmee het een mooie afsluiter van je bezoek aan het natuurpark is.

Overnachten in Death Valley

8. Mosaic Canyon trail

Er zijn wandelroutes in alle niveaus in Death Valley. Voor geologen is de Mosaic Canyon of Mosaic Breccia een van de meest interessante bezienswaardigheden. Uitvalsbasis is Stovepipe Wells, waar een hobbelige autoweg naar de kloof voert. Vanaf de parking kan je een mooie 6,4 km lange wandeling maken. De Noonday Dolomite is het hoogtepunt van de trail: deze marmeren formatie en andere marmeren wanden bieden je een kijkje in de geschiedenis van onze planeet. Daarnaast heb je hiervandaan een mooi uitzicht over de hele vallei. Na enkele bochten verandert de slot canyon in een brede, wijde kloof met steile hoge rotswanden, de "Upper Mosaic Canyon".

9. Golden Canyon

Routes van 5-13 km. Deze trail vangt aan op 3,2 km ten zuiden van de CA-190 op Badwater Road. Een doolhof aan kloven en badlands vormt een schitterend wandelgebied, met waanzinnige, buitenaardse kleuren. 

Golden Canyon Death Valley
© Wim van Schaik
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!