Ga naar content

Sequoia National Park

Nationale Parken Amerika - Het Sequoia National Park ligt in Californië, ten zuidoosten van Yosemite National Park en staat bekend om haar immens grote bomen: de reuzensequoia’s of mammoetbomen van Amerika. Verschillende hikes geven toegang tot de prachtige natuur van Sequoia.

Natuur in Sequoia

Het Sequoia National Park in Amerika wordt vaak in een adem genoemd met Kings Canyon en met Yosemite. Niet vreemd, want de parken liggen naast elkaar en worden vaak tijdens een zelfde rondreis bezocht. In Yosemite bepalen diepe ravijnen, wilde watervallen en hoge bergen het landschap. De roodgekleurde reuzensequoia's zijn qua volume de grootste bomen ter wereld en deze joekels wegen dan ook al snel meer dan 2000 ton. Naast de indrukwekkende mammoetbomen vind je nog meer ruige natuur in Sequoia National Park, zoals het Sierra Nevada gebergte met de Mount Whitney.

Bezienswaardigheden Sequoia National Park

De bekende bomen van Californië zijn een hoogtepunt. Hoe bezoek je deze en wat is er verder te zien? Een overzicht van mooiste plekken in Sequoia National Park:

1. Giant Forest

Het meest bezochte deel van Sequoia National Park is Giant Forest, waar je vijf van de tien grootste reuzenbomen op aarde kan bewonderen. Het bos telt 64 kilometer aan wandelpaden en is daarmee zeer toegankelijk. Minder grote reuzensequoia’s in Amerika zijn te vinden in het aangrenzende, maar minder toegankelijke Giant Sequoia National Monument.

Tunnel Log Crescent Meadow
Deel op Pinterest

Wandelpaden voeren de bezoekers van Giant Forest langs de levende reuzenbomen en langs omgevallen stammen. Naast een stam lopen is wel heel bijzonder, omdat je dan pas de echte omvang van de bomen ziet. Op Crescent Meadow Road kan je met de auto onder een sequoia doorrijden; deze weg door de boom is de Tunnel Log. 

2. General Sherman Tree

De belangrijkste bezienswaardigheid van het Sequoia National Park is de mammoetboom General Sherman. De sequoia is 83,8 meter hoog en heeft een diameter van 7,7 meter. Naar schatting is de boom 2300 tot 2700 jaar oud. In volume is dit de grootste boom op aarde.

3. Moro Rock

Moro Rock is een granieten rots in het Sequoia National Park. De top (2050 meter boven zeepeil) steekt 75 meter boven de omgeving uit. De berg bevindt zich midden in het park, tussen Giant Forest en Crescent Meadow. Via een trap kan je de top beklimmen. Een niet al te zware beklimming, maar je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de omliggende natuur. 

Mooiste plekken Sequoia NP
Deel op Pinterest

4. Crystal Cave

Crystal Cave is een bijzonder mooie grot met marmeren formaties. Verscheidene routes voeren langs de stalagmieten en stalactieten. De grot is gesloten voor het publiek in de wintermaanden. Tickets voor rondleidingen door de grot zijn te verkrijgen bij Lodgepole of Foothills bezoekerscentra.

5. Crescent Meadow

Crescent Meadow is een van de grote graslanden in Giant Forest, waar je prachtig kan wandelen. In sommige maanden vormt het een groot bloementapijt. Het is tevens een vertrekpunt voor diverse trektochten in de hoger gelegen bergen.

Wildlife in Sequoia National Park

Net als in andere grote parken in de Verenigde staten vind je in Sequoia National Park veel wildlife, waaronder de indrukwekkende zwarte beer en de poema. Andere diersoorten die in het park leven zijn onder meer herten, schapen, bevers, kikkers, muskusratten, slangen en schildpadden. Hou je oren en ogen dus goed open als je op pad gaat!

Overnachten bij Sequoia NP

Waar overnachten bij Sequoia National Park? In tegenstelling tot veel andere parken in het westen zijn zowel Sequoia National Park als Kings Canyon rustige parken. In het park vind je 14 campings en een lodge. Ten zuidwesten van het park kan je overnachten in Visalia, een stadje waar meerdere accomodaties te vinden zijn. Ook in Three Rivers kan je overnachten in enkele hotels of B&B's.

Wandelen in Sequoia National Park

Waar kan je goed wandelen in Sequoia National Park? Het park is slechts gedeeltelijk met de auto te berijden, maar door parkeermogelijkheden langs de autoroute zit je zo op een van de vele wandelpaden. Handig, want om dichtbij de bomen te komen, zul je toch echt te voet moeten gaan. Niet te missen is Giant Forest. Een wandeling naar de top van Moro Rock biedt een van de beste uitzichten op het Sierra Nevada gebergte. Voor nog meer vergezichten vind je aan de oostelijke grens van het Sequoia National Park de Kern Canyon. 

Wil je echt hoog? Het hoogste punt van Mount Whitney ligt op 4421 meter en is te bereiken via de John Muir Trail, die ook door Kings Canyon en Yosemite National Park loopt. De toegangsprijs voor Sequoia National Park is vijf dollar en daarmee krijg je ook toegang tot Kings Canyon. Naast de vele korte wandelroutes zijn er begeleide tochten.

Mooie autoroute door San Joaquin Valley

Een tip voor een mooie route naar Sequoia National Park is vanaf het zuidwesten, via de CA 198. Deze mooie autoroute door San Joaquin Valley kenmerkt zich door eindeloze velden waar groenten en fruit worden verbouwd. Canadese ganzen scheren over het water, dat rood kleurt bij zonsondergang.

San Joaquin Californië
Deel op Pinterest

Na een flinke rit door de vallei zie je op een gegeven moment de bergen van de Sierra Nevada opdoemen. De weg stijgt en je passeert Lake Kaweah en het dorpje Three Rivers: dit is het laatste plaatsje wat je tegenkomt voordat je de bergen in gaat. Verder omhoog zie je de Kaweah rivier in de diepte verdwijnen. De omgeving kenmerkt zich inmiddels door palmlelie’s en andere woestijnplanten. 

Nadat je de picknickplek Hospital Rock bent gepasseerd, gaat de route verder de bergen in en laat je Middle Fork Canyon achter je. Het laatste gedeelte van de route bestaat uit een steile weg vol haarspeldbochten en mooie uitkijkjes over de canyon. De omgeving verandert langzaam van kleine struiken langs de weg tot eikenbomen in de verte en uiteindelijk reuzensequoia's bij Giant Forest.

Reis jij binnenkort naar Sequoia? Vergeet dan niet je ESTA aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!