Ga naar content

Bahama's

Je wilt een cruise maken langs Florida en de Bahama's of je bent simpelweg op zoek naar een heerlijke vakantie op een bounty eiland? Op de Bahama's zit je goed voor zon, zee en strand op een van de mooiste exotische eilanden. Geniet van een welverdiende zonvakantie!

Vakantie Bahama's

Tijdens een vakantie op de Bahama's staan vooral genieten en relaxen centraal. Naast de prachtige zandstranden en het azuurblauwe water, bieden de eilanden tal van mogelijkheden om te duiken, snorkelen en watersporten te beoefenen. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, zeilen of surfen: kortom genieten van zon, zee en strand.

Bijzondere natuur op de Bahama's

Naast paradijselijke bountystranden hebben de Bahama's enkele merkwaardige bezienswaardigheden. Wat zijn de mooiste plekken op de Bahama's? Wat is het mooiste eiland? De hoogtepunten op de Bahama's:

1. Andros

Voor velen is Andros het mooiste eiland van de Bahama's. Het is ook het grootste eiland van de archipel en je kan er tochten maken door mangroven, varen op mooie meren en kreekjes ontdekken. Duiken op Andros is een echte aanrader. De Bahama's staan bij duikers vooral bekend om de grote aantallen haaien.

2. Pink Sands

Op de Bahama's hebben ze een uniek strand: de Pink Sands. Dit strand van Eleuthera strekt zich uit over 5 kilometer en het zand is... inderdaad roze! De Pink Sands staan bekend als het meest romantische strand ter wereld en is dan ook een populair vakantieoord voor de high society. Vooral veel Hollywoodsterren gaan er op vakantie. 

Roze strand
Deel op Pinterest

3. Pig Beach - Varkens op de Bahama's

Nog unieker en merkwaardiger is Pig Beach, ook bekend als Pig Island, Major Cay en officieel als Big Major Cay. Het is een onbewoond eiland in het Exuma district en staat bekend om zwemmende varkens! Je leest het goed: bij dit Bahama's eiland zwemmen er varkens in zee, een twintigtal varkens en biggetjes. Er zijn verscheidene theorieën over hoe de varkens op Pig Island terecht zijn gekomen.

Sommigen zeggen dat zeilers hen hadden gedropt om ze later op te eten, maar dat ze nooit zijn weergekeerd. De varkens overleefden op afval van schepen. Anderen beweren dat de varkens een schipbreuk overleefd hebben en nog anderen zeggen dat ze ontsnapt zijn van een ander eiland. Het minst romantische verhaal is dat het puur gedaan is om toeristen te lokken. En als dat waar is heeft het gewerkt. Vandaag de dag worden de varkens vooral gevoed door toeristen en locals.

Zwemmende varkens
Deel op Pinterest

4. Cruise Bahamas

De meest gangbare manier om de Bahamas te bezoeken is tijdens een van de prachtige cruises langs de eilanden. Vaak vertrekt een cruise naar de Bahama's vanaf Florida (Miami of Port Canaveral) om vervolgens koers te zetten naar de exotische eilanden in het Caribisch gebied. Een cruise naar de Bahama's kan prima gecombineerd worden met andere landen of eilanden. Er zijn verscheidene populaire cruiseschepen, zoals Carnival, Royal Caribbean of Explorer of the Seas.

5. Duiken en snorkelen

De archipel is ook onderwater een walhalla. Wil je meer weten hierover, dan is deze handige Bahama's duikkaart misschien wat voor jou.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!