Ga naar content

Midden-Amerika

Mooie plekken in Midden-Amerika

Maak tijdens een reis van dichtbij kennis met de dieren- en plantenwereld van Midden-Amerika. Iedere bestemming kent er een grote diversiteit aan natuur en landschappen en er zijn enorm veel mooie plekjes om te ontdekken.

Centraal-Amerika is ook kleurrijk. De decoratie in hotels, de tapijten, de uithangborden en de gevels van gebouwen. Alles heeft een vrolijk kleurtje. De locals zijn vaak erg fotogeniek met hun traditionele klederdracht. In sommige landen zal je merken dat men het niet zo fijn vindt om gefotografeerd te worden, in andere landen vindt men het dan weer prima.

Vrouw in Guatemala
© Naturescanner
Deel op Pinterest

De natuur in Midden-Amerika is overweldigend: van de exotische stranden en maanlandschappen in Mexico tot de regenwouden van Costa Rica en paradijselijke eilandjes van Panama. Voeg daar de swingende cultuur van de Caraïben aan toe en het plaatje is compleet. Wil je een onvergetelijke natuurreis, bekijk dan de mooiste vakantiebestemmingen voor jouw reis!

Aanbevolen individuele reizen

1. Natuur Midden-Amerika: de Caribbean

De eilanden in de Caribische Zee en Golf van Mexico zijn zeer mooie vakantiebestemmingen in Midden-Amerika, met zonovergoten stranden en wuivende palmbomen. Ontdek de mooiste eilanden en hun gastvrije cultuur: Cuba, de Dominicaanse Republiek of de ABC eilanden... deze bounty eilanden staan bekend om hun ontspannen sfeertje, ervaar zelf de verschillen en ga bijvoorbeeld eens eilandhoppen. 

Eilanden Midden-Amerika
Deel op Pinterest

Doe op Naturescanner inspiratie op voor een natuurvakantie en plan de mooiste rondreis of cruise via een van de betrouwbare reisorganisaties waar wij mee samenwerken.

Ook gaaf! Bouw je eigen reis

Centraal-Amerika is qua oppervlakte relatief klein in vergelijking met andere continenten. Toch heeft het heel wat mooie plekken te bieden voor een natuurreis: vulkanen, regenwouden, oerwoud en mooie stranden. Bijna nergens ter wereld kom je tijdens een rondreis zoveel verschillende dieren en planten tegen. 

Dieren in Midden-Amerika
Deel op Pinterest

2. Mooie bestemmingen Midden-Amerika

Waarheen in Centraal-Amerika? Dat hangt af van je reisdoel. Wil je vooral veel dieren zien, reis dan naar Costa Rica.

Ben je op zoek naar onbetreden paden en bijzondere cultuur, dan is Nicaragua of Honduras misschien wel jouw bestemming met tal van leuke historische bezienswaardigheden. De meest verrassende plek van Centraal-Amerika die wij zelf bezochten was El Salvador.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Zijn duiken en snorkelen jouw favoriete activiteiten, denk dan aan Bonaire, Belize of Aruba. Wist je dat je kunt snorkelen met walvishaaien in Mexico? Of duiken in cenotes; grotten in het karst. Dit land is zo veelzijdig en biedt zowel culturele als natuurlijke bezienswaardigheden. Cuba biedt als vakantieland eveneens een leuke combinatie van strand, cultuur en natuur.

3. Mooie eilanden

Wat is het mooiste eiland? Dat hangt ook af van je interesses. Wil je een strandvakantie, denk dan aan Sint-Maarten, de Dominicaanse Republiek of kindvriendelijk Curaçao. Wil je een bijzondere bestemming in Midden-Amerika met vele natuurparken en cultuur ontdekken, denk dan aan Cuba of Jamaica.

Aanbevolen Groepsreizen

4. Tips rondreis Midden-Amerika

Op Naturescanner vind je eindeloos veel tips voor een rondreis in Midden-Amerika, van maatwerk tot volledig verzorgde individuele rondreis of groepsrondreis. Steeds meer zien we reizigers of backpackers die meer dan één land in Midden-Amerika tegelijkertijd bezoeken. Reisorganisaties spelen daar graag op in met het aanbieden van rondreizen naar verschillende bestemmingen, zoals Mexico, Honduras en Guatemala.

5. Dieren en planten

Ga je backpacken of trek je de natuur in tijdens een georganiseerde vakantie? Bekijk deze must have voor iedere reis. In deze super handige gidsjes herken je meteen alle zoogdieren, vogels en kleine diertjes, maar ook tropische planten en dieren.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!