Ga naar content

Natuur in Midden-Amerika

Mooie plekken in Midden-Amerika

Maak tijdens een reis van dichtbij kennis met de dieren- en plantenwereld van Midden-Amerika. Ieder land kent er een grote diversiteit aan natuur en landschappen. De natuur in Midden-Amerika is overweldigend: van de exotische stranden en maanlandschappen in Mexico tot de regenwouden van Costa Rica en paradijselijke eilandjes van Panama. Voeg daar de swingende cultuur van de Caraïben aan toe en het plaatje is compleet. Wil je een onvergetelijke natuurreis, bekijk dan de mooiste vakantiebestemmingen voor een Midden-Amerika reis!

Natuur Midden-Amerika: de Caribbean

De eilanden in de Caribische Zee en Golf van Mexico zijn zeer mooie vakantiebestemmingen in Midden-Amerika, met zonovergoten stranden en wuivende palmbomen. Ontdek de mooiste eilanden en hun gastvrije cultuur: Cuba, de Dominicaanse Republiek of de ABC eilanden... De bounty eilanden staan bekend om hun ontspannen sfeertje, ervaar zelf de verschillen en ga bijvoorbeeld eens eilandhoppen. Doe nu op Naturescanner inspiratie op voor een natuurvakantie in Midden-Amerika en plan de mooiste rondreis of cruise via een van de betrouwbare reisorganisaties waar wij mee samenwerken.

Centraal-Amerika is qua oppervlakte relatief klein in vergelijking met andere continenten. Toch heeft het heel wat mooie plekken te bieden voor een natuurreis: vulkanen, regenwouden, oerwoud en mooie bounty stranden. Bijna nergens ter wereld kom je tijdens een rondreis zoveel verschillende dieren en planten tegen.

Aanbevolen individuele reizen:

Mooiste bestemmingen Midden-Amerika?

Wat is het mooiste land in Midden-Amerika? Dat hangt een beetje af van je reisdoel. Wil je vooral veel dieren zien, reis dan naar Costa Rica. Ben je op zoek naar onbetreden paden en bijzondere cultuur, dan is Nicaragua of Honduras misschien wel jouw bestemming met tal van leuke historische bezienswaardigheden. Of ga je duiken en snorkelen, denk dan aan Bonaire of Mexico. Cuba biedt als vakantieland een leuke combinatie van strand, cultuur en natuur.

Mooiste eiland in Midden-Amerika

Wat is het mooiste eiland? Dat hangt een beetje af van je interesses. Wil je een strandvakantie, denk dan aan Sint-Maarten, de Dominicaanse Republiek of kindvriendelijk Curaçao. Wil je een bijzondere bestemming in Midden-Amerika met vele natuurparken en cultuur ontdekken, denk dan aan Cuba of Jamaica.

Aanbevolen groepsreizen:

Tips rondreis Midden-Amerika

Op Naturescanner vind je de leukste tips voor een rondreis in Midden-Amerika, van maatwerk tot volledig verzorgde individuele rondreis of groepsrondreis. Steeds meer zien we reizigers of backpackers die meer dan één land in Midden-Amerika tegelijkertijd bezoeken. Reisorganisaties spelen daar graag op in met het aanbieden van rondreizen naar verschillende landen, zoals Mexico, Honduras en Guatemala.

Dieren en planten

Super handig voor op reis! Met deze gidsjes herken je meteen alle zoogdieren, vogels en kleine diertjes, maar ook tropische planten en dieren.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen