Ga naar content

Curaçao

Een rustige vakantie, bij voorkeur in de natuur? Het eiland is een heerlijke vakantie bestemming om even helemaal uit te waaien, ook voor natuurliefhebbers. Een overzicht van mooie plekken op Curaçao!

Vakantie op Curaçao

De natuur op Aruba en de natuur op Bonaire is mooi, maar Curaçao is voor velen het leukste eiland van de Antillen; het biedt leuke en afwisselende mogelijkheden met zon, strand, cultuur en natuur. Zoek je een bijzondere vakantie op Curaçao, bekijk dan onze selectie vakanties en natuurreizen: van een fly-drive tot eilandhoppen op de Antillen, het wordt allemaal aangeboden. 

Interessant: vanaf november 2023 vliegt Corendon vijf keer per week rechtstreeks naar Curaçao. Losse vliegtickets boeken kan je ook bij TUI.

Natuur op Curaçao - de mooiste plekjes

De natuur op Curaçao is zeer gevarieerd en biedt veel afwisseling voor excursies en tours. Naturescanner verdeelt het eiland in enkele gebieden, met hoogtepunten voor een natuurvakantie. Wat zijn aanraders tijdens een vakantie op Curaçao? Hoe is het landschap en de natuur? Welke natuurgebieden vind je er en wat zijn de mooiste plekken op Curaçao? Witte zandstranden, schilderachtige baaien, felgekleurde huizen en een tropisch klimaat karakteriseren het eiland en de vele folders en brochures die we kennen. Er is echter meer dan dat.

Westen van Curaçao

Ben je een liefhebber van mooie natuur, dan moet je hier zijn! Vooral het westen van Curaçao is erg groen. Een aantal mooie plekken zijn:

1.Watamula Nationaal Park

In dit gedeelte van het eiland ligt het Watamula National Park, een volmaakt natuurgebied om te wandelen of te fietsen.

2. Christoffel Nationaal Park

Een ander park in het westen van het eiland, waar verscheidene zeldzame plantsoorten groeien en mooie paden uitnodigen om te wandelen in de natuur. In dit natuurpark vind je ook de Christoffelberg, een berg van 375 meter die beklommen kan worden.

Deel op Pinterest

3. Grote Knip

Het is ook in het westen dat je de mooiste stranden van Curaçao en enkele lagunes vindt, zoals de Grote en Kleine Knip. De Grote Knip ligt helemaal in het noorden. Het parelwitte strand contrasteert hier prachtig met het blauwe zeewater en de groene omgeving. Geen strandbarretjes of drukte, het is een heerlijk strand! 

Deel op Pinterest

4. Playa Piskadó

Tegenwoordig is Playa Piskado een van de meest populaire snorkelbestemmingen omdat je daar dicht bij groene zeeschildpadden kunt snorkelen in helder blauw water. Een unieke ervaring. Dit geldt ook voor Klein Curaçao. Dit onbewoonde eiland dat op 1,5 uur van Curaçao ligt is een plek waar je heerlijk een dag tot rust kunt komen. Het is een belangrijke plek voor zeevogels en zeeschildpadden, aangezien het een belangrijke nestlocatie is.

5. Shete Boka

Shete Boka is een natuurpark dat voornamelijk mooie landschapsbeelden biedt. Er zijn verschillende boka’s, in de ruige noordkust, waar de zee met veel kracht binnenkomt. Sommige van deze boka’s zijn neststranden van zeeschildpadden, andere zijn meer plekken waar het water zijn enorme kracht toont. Bij Boka Pistol schiet het water met hevige knallen ver omhoog. Dit is een erg populaire bestemming voor veel toeristen. 

Deel op Pinterest

6. Jan Ascension

De natuurliefhebbers die meer prijs stellen op wat rust kunnen ook hun hart ophalen, want er zijn verschillende prachtige natuurgebieden die beschouwd kunnen worden als verborgen attracties. Een van de mooiste en meest diverse natuurgebieden van Curacao is Ascencion. Met het landhuis aan de ene kant en een aantal wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsniveau’s biedt dit een recreatieplek die niet door veel mensen wordt gebruikt.

In de baai van Ascencion worden veel zeeschildpadden gezien die daar foerageren. Dit zijn groene schildpadden en bijna altijd kun je die zien vanaf de kant. Dit uitzichtpunt krijgt redelijk veel bezoekers, maar de wandelpaden die door het gebied heen lopen zijn heel vaak rustig. Met een bos, een Salina, de heuvels, restanten van fosfaatmijn, restanten van plantages, een krabbenkolonie en zeeschildpadden is dit een gebied dat je eigenlijk niet wilt missen. In het nabijgelegen Dokterstuin kun je een heerlijke lokale lunch krijgen na je wandeling.

Midden van Curaçao

1. Zoutpannen

Nabij het dorp Sint-Willibrordus, in het midden van Curaçao, bevinden zich zoutpannen, die een trekpleister zijn voor grote aantallen flamingo's. Vandaar ook de bijnaam Flamingo Area. Langs de oevers kan je mooie wandelingen maken. Niet heel ver hiervandaan bevinden zich de Hato grotten, een van de toeristische trekpleisters op Curaçao. De grotten werden rond het jaar 500 bewoond door de Arawakindianen, later deden ze dienst als schuilplaats voor gevluchte slaven.

Deel op Pinterest

2. Jan Kok Baai

Direct naast de zoutpannen ligt de Jan Kok Baai. Landschappelijk is het heel anders dan de zoutpannen. Wel zie je de dammen van de aangelegde zoutpannen met mooie begroeiing. Qua vogeldiversiteit is Jan Kok Baai interessanter.

3. Kokomo Beach

Kokomo Beach of Vaersenbaai is dankzij haar centrale ligging goed te bereiken vanaf het hele eiland. Er zit een restaurant en lounge bij.

4. Willemstad

In Willemstad is veel te beleven. Naast de bijzondere architectuur is er ook steeds meer kunst te bewonderen van hedendaagse kunstenaars. Er worden door verschillende organisaties stadswandelingen georganiseerd waarbij je echt kennis kan maken met de buurten, hun geschiedenis en ook hun toekomst. Vaak kunnen de wandelingen gecombineerd worden met een culinaire highlight. Ook op het vlak van eten en drinken is er op Curaçao veel te ontdekken.

Oosten van Curaçao

Meer naar het oosten vind je de hoofdstad Willemstad, met haar kleurrijke rijtjeshuizen bij het water. Verder is er in dit gebied minder natuur te vinden. Wel zeer de moeite is Sint Jorisbaai. Dit ongerepte stukje natuur biedt prachtige vergezichten (tot Bonaire) en mooie rotsen, cactussen, aloë vera en andere planten. Rondom de St. Jorisbaai kunnen actieve reizigers wandelen en mountainbiken en op het water kan je surfen, kitesurfen of andere watersporten beoefenen. Nabij de baai bevindt zich ook een struisvogelboerderij.

Actieve vakantie op Curaçao

Even genoeg van luieren op het strand? Trek dan de wandelschoenen aan en ontdek de natuur op het eiland! Bekijk onze tips voor wandelen op Curaçao.
De onderwaterwereld van Curaçao biedt mooie koraalriffen en een kleurrijke viswereld, en ook de wrakken zijn interessant. Hiermee is het een ideale bestemming om een zonvakantie of natuurvakantie te combineren met snorkelen of duiken. Bekijk onze tips om te duiken op Curacao.

Reisinformatie Curaçao

Hoofdstad:  Willemstad
Munteenheid:  Antilliaanse gulden
Beste reistijd Curaçao:
Januari t/m juni
Vliegtijd Curaçao vanaf Amsterdam:
+/- 9 uur
Tijdsverschil:
-6 uur zomer -5 uur winter
Reisdocumenten:
Paspoort 
Meenemen
: Natuurgidsjes Curaçao

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!