Ga naar content

Nederlandse Antillen

De Antillen hebben een magische aantrekkingskracht op Nederlanders. En ook niet-Nederlanders weten de eilanden te vinden en te waarderen. Uit cijfers blijkt, dat het aantal toeristen per jaar fors toeneemt. Met name Aruba en Curaçao blijven heel aantrekkelijk voor grote stromen toeristen uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa en ook in ruime mate uit Nederland. Ongetwijfeld speelt de taal een belangrijke rol voor een vliegreis van een kleine 10 uur over de Atlantische Oceaan (terugreis ca 9 uur).

ABC-eilanden

Sinds 2010 maken Aruba en Curaçao geen deel meer uit van de Antillen. Sterker nog de Antillen zijn volledig ontmanteld: Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn zelfstandige landen in het Koninkrijk der Nederland. Bonaire, Saba en Sint Eustatius behoren wèl tot Nederland en hebben de status van bijzondere gemeente.

Aruba strand
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Een vakantie op de Antillen (Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius) staat vooral in het teken van zon, zee en strand. Op al deze eilanden geniet je van rust en schitterende zandstranden, een azuurblauwe zee en een adembenemend landschap. Niet verwonderlijk dus dat het interessante bestemmingen zijn om te overwinteren. NatureScanner neemt je mee op een kort overzicht van bezienswaardigheden in de natuur op de ABC-eilanden. En we tonen natuurlijk ook de leukste vakantietips!

Natuur Nederlandse Antillen

De Nederlandse Antillen hebben een subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur rond de 30 graden, en het is er doorgaans droog. De vegetatie van de eilanden omvat diverse soorten cactussen, struikgewassen en lage boomsoorten. Een belangrijk kenmerk van de Benedenwindse Eilanden of ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) is de Divi Divi boom, die door de passaatwind scheef groeit.

Mooiste eiland Nederlandse Antillen

Wat zijn de mooiste eilanden van de Antillen? Saba en Sint Eustatius zijn veel natter dan de ABC eilanden en zijn deels begroeid met tropisch regenwoud: voor natuurliefhebbers zijn dit zeer mooie eilanden. De natuur is voor velen het mooist op Saba, ook wel het "groene eiland van de Antillen" genoemd.

1. Aruba, Bonaire en Curaçao

  Wil je op vakantie naar de ABC-eilanden, dan vinden wij Bonaire het mooiste eiland van de Nederlandse Antillen: de natuur is er mooi, er hangt een rustige, gemoedelijk sfeer en er zijn veel waterrecreatie- en duikmogelijkheden. Wie wil uitgaan en winkelen, die kan beter voor Aruba kiezen: er zijn tal van shopping centra en een bruisend nachtleven. Curaçao houdt het midden tussen de twee: een prima combinatie van bezienswaardigheden, activiteiten en mooie plekjes.

  Lees meer over de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. Maar dat is natuurlijk maar een mening. Op alle drie de eilanden vind je veel mooie plekken en natuurparken. 

  Pelikaan
  © Naturescanner
  Deel op Pinterest

  2. Bovenwindse eilanden

  De drie Bovenwindse Eilanden zijn totaal verschillend, twee zijn feitelijk vulkanen (Saba en Sint-Eustatius) terwijl Sint-Maarten grotendeels bestaat uit koraal en vulkanische as.

  Dieren op de Nederlandse Antillen

  Welke dieren leven er op de Antillen? Op de eilanden komen ruim 200 vogelsoorten voor, met als bekendste de gele troepiaal, een prachtige zangvogel. Verder tref je er flamingo’s, pelikanen en kolibries. Vogelaars zullen zich dus niet vervelen tijdens een reis naar de Nederlandse Antillen. Wasberen, witstaartherten en zelfs mangoesten zijn op de eilanden uitgezet en verwilderd. Bekendste reptielen zijn vooral de leguanen en de zeeschildpadden.

  Reis Nederlandse Antillen

  Hoewel de eilanden veel op elkaar lijken, is er een aantal aspecten, waardoor ze zich van elkaar onderscheiden. Wie zo goedkoop mogelijk wil boeken, kan best een van de accommodaties op TUI.nl boeken.

  Veelgestelde vragen

  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!