Ga naar content

Duiken Curaçao

Wie aan een vakantie op Curacao denkt, heeft meteen een beeld van zon, zee en strand, in combinatie met gezellige plaatsjes en kleurrijke huizen. Het Caribische eiland is ook een toplocatie om te duiken! Niet voor niets hebben we in onze shop een handige duikkaart toegevoegd, want er zijn eindeloos veel goede plekken op het eiland om te snorkelen of te duiken.

Snorkelen bij Curaçao

Onze reporter Wil Weerd bezocht het eiland al meerdere keren en weet alles over de beste snorkelplekken van Curaçao. Hij deelt zijn tips over goede plekken om zeeschildpadden te zien, rustige baaien en populaire plekken om te snorkelen op onze pagina over stranden van Curaçao

Zeeschildpad
© Wil Weerd
Deel op Pinterest

Duikvakantie op Curaçao

Als duikbestemming heeft Curaçao maar liefst 60 goede duikplekken. Het eiland is met een onderwaterzicht tot 30 meter, grote koraalriffen en een kleurrijke viswereld een paradijs om te duiken en te snorkelen. Eigenlijk is het water rond het hele eiland er geschikt voor, maar enkele plekken zijn nog mooier dan de anderen. Een groot aantal zijn kantduiklocaties, maar je kan er ook wrakduiken. 

Deel op Pinterest

Waar duiken op Curacao?

Wat zijn de beste plekken om te duiken op Curaçao? Een volledig overzicht van alle duikspots op Curaçao vind je op deze handige Curacao duikkaart, te koop in onze eigen webshop.

1. Playa Kalki

Playa Kalki, ook Alice in Wonderland genoemd, is het meest westelijk gelegen strand van Curacao. De naam verwijst naar de kalkstenen rotsen onderwater. Aangezien dit een toplocatie is om te duiken, kan het er onder water wel behoorlijk druk zijn.

2. Noordkust

Ook aan de noordkant van Curacao liggen goede duiklocaties die alleen met de boot bereikbaar zijn en waar je een advanced open water diver certificaat voor nodig hebt. Het zeeleven dat je bij het rif aan deze noordkust ziet is over het algemeen groter; stingrays, verpleegster haaien en grotere rifvissen.

3. Jan Thiel

Ook Jan Thiel is een populair rif. De baai staat vooral bekend om de mooie stranden en luxe accommodaties. De gorgonen en sponzen in het ondiepe water zijn werkelijk prachtig. Door de forse stroming zijn er veel barracuda's en jack's te zien, die op zoek zijn naar kleinere visjes.

4. Wrakduiken Curaçao

Curacao biedt ook de mogelijkheid om te wrakduiken. Aan de zuidoostkust van Caracasbaai ligt de Tugboat, een met koralen begroeide sleepboot. Tussen de spleten in de wanden huizen murenen, krabben en schorpioenvissen. Kijk ook eens voor een snorkelexcursie bij Get Your Guide.

Deel op Pinterest

Ter hoogte van Otrobanda in het zuiden van Curacao ligt het 50 meter lange wrak van de Superior Producer, een schip dat eind jaren 70 naar de bodem is gezonken. Wrakduikers kunnen hier duiken maken naar verschillende ruimtes in het schip. De stroming is hier wel sterker dan bij de Tugboat en daar dien je rekening mee te houden. Het wrak ligt op 30 meter diep, dus je moet wel je Advanced Open Water brevet hebben (of je deep specialty). Dit brevet kun je gewoon halen als beginnend duiker, nadat je je Open Water brevet hebt gehaald. Duikexcursies in Curacao kan je ter plaatse boeken.

5. Duikbrevet halen op Curacao

Curacao is voor zowel de ervaren duiker als de beginnende duiker geschikt. Nog nooit gedoken? Zoek dan een duikschool waar je je duikbrevet kunt halen. 

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!