Ga naar content

Jamaica

Ontdek het eiland van Rum en reggae en onderneem een reis naar de mooie gebieden in Jamaica waar je onverstoord kunt genieten van een rustige zonvakantie. Reistips voor een vakantie op Jamaica!

Sinds september 2023 is een online registratieformulier verplicht voor alle reizigers naar het eiland. Houd hier rekening mee.

Natuur op Jamaica

Hoe is de natuur en wat zijn de mooie plekjes op Jamaica? Het zijn vooral de exotische bountystranden die populair zijn bij de meeste toeristen, maar in het binnenland van het eiland vind je een prachtige, groene natuur en jungle die zeker ook het ontdekken waard is.

Mooiste plekken Jamaica

Vooral de Blue Mountains, het nationale park Hollywell, de prachtige watervallen en de vele wetlands en moerassen zijn interessante gebieden voor de natuurreiziger. Daarnaast kan je prachtig duiken bij Jamaica. Een overzicht van bijzondere bezienswaardigheden en mooie gebieden op Jamaica:

1. Blue and John Crow Mountain National Park

  Het John Crow Mountain National Park in het oosten van het eiland beslaat een groot deel van Jamaica. Vooral de zogenoemde Blue Mountains zijn prachtig: naast de vele vogelsoorten kan je hier ook de tweede grootste vlinder ter wereld proberen te spotten en op zoek gaan naar tal van zeldzame planten en bloemen. Verscheidene wandelroutes voeren door het natuurgebied.

  De regio is ook bekend om haar heerlijke koffie; de Jamaican Blue Mountain Coffee wordt verbouwd op de heuvels van het park. Een unieke manier om de Blue Mountains te verkennen is een bamboevlot: de kapitein voert je over de rivier door het natuurgebied. Interesse in deze bouwsteen? Better Places brengt je in contact met lokale mensen om je reis in Jamaica samen te stellen.

  2. Negril

  De mooiste stranden van Jamaica bevinden zich in Negril, in het uiterste westen van het eiland. Heerlijk uitrusten op het strand, zwemmen en snorkelen zijn hier de dagbestedingen. 

  Negril Jamaica
  Deel op Pinterest

  Langs de rivier kan je een wandeling maken door de omringende jungle, met haar vele mooie vogels en tropische bloemen. Bij Rick's Café kan je toekijken hoe klifduikers in de diepte springen. 

  3. Ocho Rios

  In het noorden van Jamaica ligt de plaats Ocho Rios. In Ochie bevindt zich een bekende Dolphin Cove, waar je kunt zwemmen met dolfijnen. Op Booking kan je een leuk hotel in Ocho Rios boeken als je hier wilt verblijven. Er zijn tal van mogelijkheden om te duiken en aan watersport te doen.

  4. Dunn's River Falls

  Ocho Rios is ook bekend vanwege de mooiste watervallen van het eiland, de Dunn's River falls. Deze zijn bijzonder mooi, maar er komen ook heel veel toeristen! Het zijn een van de weinige watervallen ter wereld die rechtstreeks in zee uitmonden. Via natuurlijke trappen kan je helemaal tot bovenaan de waterval klimmen. Bezoek zeker de botanische tuin van Konoko. 

  Jamaica watervallen
  Deel op Pinterest

  5. Black River

  Bij Black River, een historisch stadje in het zuidwesten van Jamaica, kan je struinen langs oude Gregoriaanse huizen. In de natuur kan je heerlijk baden in verfrissende poelen, touwslingeren en in het water plonsen. Wandel over Bamboo Avenue: een weg die volledig omgeven is door enorme bamboeplanten. In de moerassen rond Black River kan je een tocht per boot maken waarbij je op zoek gaat naar krokodillen en kleurrijke vogels. Iets meer naar het oosten vind je het mooie Treasure Beach, met haar zwarte zand. 

  Black River
  Deel op Pinterest

  6. Fern Gully

  Een andere bekende bezienswaardigheid is Fern Gully, een 5 kilometer lange route tussen Kingston en Ocho Rios. De route kronkelt door de jungle van Jamaica. Rijd onder een bladerdak van varens en tropische planten. De begroeiing is zo dicht dat het lijkt alsof je door een tunnel rijdt. Je kan deelnemen aan diverse excursies vanaf Ocho Rios, maar je kan ook prima zelf een taxi nemen.

  7. Watervallen Jamaica

  Er zijn tal van prachtige watervallen op Jamaica: vooral in het noorden van het eiland vind je vele mooie watervallen. De Dunn's River falls, Reggae Falls, de Mayfield falls, de weinig bezochte Tacky watervallen, Somerset falls, Reach falls en YS Falls.

  Vakantie Jamaica

  Indien je zelf je vakantie Jamaica wilt samenstellen, bekijk dan alvast het aanbod vliegtickets en hotels in Jamaica. TUIfly biedt goedkope vliegtickets naar Montego Bay.

  Veelgestelde vragen

  Afbeelding van Cindy Theunissen
  Geschreven door
  Cindy Theunissen
  Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!