Ga naar content

Wandelen in Amerika

Wandelen in Amerika is een van de beste activiteiten om de natuur optimaal te ervaren, de nationale parken in de Verenigde Staten bieden veel mogelijkheden voor een actieve wandelvakantie en er zijn diverse langeafstandspaden en kortere routes. Goede wandelschoenen mogen dus niet ontbreken in je reiskoffer!

Waar kan je wandelen in Amerika?

Er zijn veel mooie natuurgebieden om te wandelen in Amerika, zowel voor korte dagtochten als meerdaagse trektochten. De nationale parken zijn de mooiste gebieden en bieden een veelzijdig landschap. Je kunt een wandelreis houden vanaf een vaste standplaats, of een wandelrondreis maken, waarbij je van plek naar plek trekt om iedere dag weer in een andere omgeving te wandelen. 

Appalachen
Deel op Pinterest

Het is bijvoorbeeld erg leuk om verschillende parken te zien en dus telkens 2 tot 3 dagen ergens te wandelen. Ook tijdens een standaard rondreis krijg je de mogelijkheid om korte wandelingen in de Nationale Parken van Amerika te maken, maar de meeste tijd om de gebieden te voet te verkennen hou je tijdens een echte "Amerika wandelreis".

Wandelreis Amerika boeken

Wie kiest voor georganiseerde wandelreizen, kan best eerst bepalen of men zin heeft in een groepsreis of een georganiseerde individuele wandelreis. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf je rondreis door Amerika regelen en te wandelen in de door jou geselecteerde gebieden. Je kan losse vluchten en hotels boeken of meerdaagse pakketten per gebied, een voorbeeld hiervan zijn de bouwstenen van Riksja Amerika.

Mooiste bestemmingen om te wandelen in Amerika

Er zijn tal van mooie bestemmingen om te wandelen in Amerika, denk maar eens aan de talrijke prachtige national parks met hun ongekende rijkdom aan bergen en desolate landschappen. Lees per gebied informatie en bekijk onze top 10 tips om te wandelen in Amerika.

Overnachtingstips

Filmpjes wandelroutes in Amerika

Op ons YouTube kanaal vind je tal van leuke Amerika video's, met bekende trails in Utah, Californië, Nevada en Arizona.
Wil je meer weten over de natuur in Amerika en de leukste actieve reizen vergelijken? Bekijk dan onze informatie over een reis naar Amerika.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!