Ga naar content

Wandelen Grand Canyon

Grand Canyon - Wandelen in de Grand Canyon en avontuurlijk reizen door Amerika. Het spectaculaire landschap in het Zuidwesten van Amerika en een van de indrukwekkendste kloven ter wereld bieden alle ingrediënten voor hikers en avonturiers.

Wandelen in de Grand Canyon

Een natuurpark dat tijdens een rondreis in Amerika een onuitwisbare indruk achterlaat op iedereen die het gezien heeft, dat is deze fenomenale kloof. De meeste toeristen houden het echter op een kort bezoek waarbij je bovenaan de canyon staat en uitkijkt over deze fascinerende kloof.

Slechts enkelen verblijven er langer en dalen af in de Grand Canyon, om kennis te maken met de echte pure kracht van een kloof die gevormd werd door miljoenen jaren natuurgeweld. Wil je de Grand Canyon op zijn best beleven, ga er dan wandelen. Omdat er veel mooie wandelroutes zijn en er heel wat komt kijken bij een wandeltocht in de Grand Canyon zijn er diverse wandelgidsen uitgebracht. Deze zijn online verkrijgbaar bij reisboekhandel De Zwerver. In onze eigen shop hebben we een leuke Grand Canyon field guide.

Wandeladvies Grand Canyon

Vooraleer je wil gaan afdalen in de Grand Canyon en dit natuurspektakel van dichtbij gaat bewonderen, willen we je er even op attenderen dat wandelen in de Grand Canyon anders is dan wandelen in de bergen. Je daalt namelijk eerst het hele eind af en halverwege moet je pas stijgen, wat dus omgekeerd is van wat je in de bergen gewend bent. Voeg daar temperaturen rond de 40 graden aan toe en je beseft dat de terugweg veel zwaarder is dan je in eerste instantie zou vermoeden.

In de Grand Canyon zijn al veel mensen omgekomen aan uitdroging en uitputting, dus voorzie bescherming tegen de zon en een absolute must: de nodige liters water. Het is niet mogelijk om in een dag naar de Colorado en terug te wandelen. Informeer hierover bij het Visitor Centre.

Mooie wandelingen Grand Canyon

Aan de South Rim, de zuidkant van de Grand Canyon, zijn de South Kaibab trail en de Bright Angel de favoriete wandelroutes voor avontuurlijke hikers. De wandelpaden zijn steil en zwaar, maar bieden spectaculaire vergezichten. Vanaf de South Kaibab is een dagwandeling tot aan Cedar Ridge een adembenemende route, vooral rond zonsondergang.

Wil je liever niet de diepte ingaan en het natuurschoon van bovenaf aanschouwen, neem dan de Rim Trail vanaf het bezoekerscentrum. Deze gemakkelijke wandeling voert over een lengte van 20 km langs de rand van de canyon en biedt iedere bocht weer een andere kijk over het park. Bij de South Rim kun je ook trips met muilezels maken. Dit is echter geen kermisritje; de ezeltochten zijn zwaar, heet en stoffig.

Bekijk ook onze tips voor een Grand Canyon rondreis.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!