Ga naar content

Oost-Canada

Liefhebbers van ongerepte natuur opgelet: het is tijd voor een rondreis in Oost-Canada! In dit uitgestrekte land wandel je door nationale parken, bezoek je wereldsteden als Toronto én ontdek je bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Niagara Falls. Houd de camera goed bij je, want er is een grote kans dat je een zwarte beer of een ander wild dier hier spot.

Mooiste plekken Oost-Canada

Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden in het oosten van Canada? Een overzicht van mooie plekken en hoogtepunten om te zien in Ontario, Quebec of Newfoundland and Labrador.

1. Toronto

Bezoek in Toronto de CN Tower en laat je op 450 meter hoogte trakteren op een schitterend uitzicht over de stad. Shopliefhebber? Leef je dan uit in het Eaton Centre. Zeker weten dat je iets van je gading vindt, want dit grote winkelcentrum in hartje Toronto heeft maar liefst 330 winkels! Ook kleinere boetiekjes en alternatieve shops genoeg in het ondergrondse winkelcentrum en de vele gezellige winkelstraatjes van Toronto. Ga je liever voor natuur, bekijk dan onze tips voor de mooiste stadsparken en natuurgebieden bij Toronto

2. Niagara Falls

Vanaf Toronto is een excursie naar de Niagara Watervallen zo gemaakt. Deze zijn een van de bekendste bezienswaardigheden in Oost-Canada en beslist een bezoek waard tijdens je rondreis. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf je hotel in Toronto, maar je kunt ook kiezen voor de panoramische route dwars door het Niagara wijngebied. Onderweg kom je langs vele wijnboerderijen, waar je kunt stoppen voor een rondleiding en Canadese wijn in te slaan.

Winter bij de watervallen
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Via de Niagara Parkway rijd je vervolgens in een klein half uurtje naar de watervallen. Beleef de watervallen van dichtbij met de bootexcursie Hornblower Niagara Cruise of ga naar het observatiedek bij de Horseshoe Falls. Wat je ook doet, je hoeft met niemand rekening te houden en kan je eigen favoriete activiteit kiezen.

3. Thousand Islands

In de monding van de Saint Lawrence rivier in Lake Ontario bij Kingston ligt een hele reeks eilanden. Deze "1000 eilanden" variëren van bewoonde eilanden tot kleine rotseilandjes en vormen een prettig gebied om te kamperen in Oost-Canada. Het gebied werd door UNESCO deels tot biosfeerreservaat bestempeld.

4. Algonquin Provincial Park

De wildparken zijn dé plek om beren te spotten. In het Algonquin Provincial Park, op ca. 3 uur ten noorden van Toronto, heb je grote kans om een zwarte beer te spotten. De wapiti komt misschien ook tevoorschijn, deze hertensoort loopt zelfs weleens door de straten, samen met zijn grote broer: de eland. Het park werd al eind 19de eeuw opgericht en is daarmee een van de oudste wildernissen in Canada.

Natuur in Oost-Canada
Deel op Pinterest

Je kan er prachtig wandelen en fietsen, maar ook kajakken, vissen en zwemmen in de vele meren en rivieren. In de avonduren weerklinkt het mysterieuze gehuil van wolven, die je bijna niet te zien krijgt; ze zijn enorm schuw. Naast de ruim 3.500 elanden en 2.000 zwarte beren komen er nog vele andere diersoorten en wel 270 vogelsoorten voor.

5. Newfoundland and Labrador

Wil je het nu eens hebben over échte aanraders? De meest schitterende natuurparken vind je in de oostelijk gelegen provincie Newfoundland and Labrador. Het Gros Morne Nationaal Park en de Torngat Mountains vormen ongerepte natuurgebieden bij de oostkust van Canada waar zelfs nog weinig natuurreizigers te vinden zijn. Wil je ook walvissen en orka’s zien? Dan ben je in West- en Oost-Canada op de juiste plek.

6. Nunavik

Nunavik is de thuisbasis van de Inuit in Canada. Bijzonder ongerept en een walhalla voor de echte natuurliefhebber: Nunavut en Nunavik.

Tips rondreis Oost-Canada

Er zijn vele manieren om de mooiste plekken van Oost-Canada te verkennen. Met een camper, tijdens een individuele rondreis in Canada van bijvoorbeeld TUI of een groepsreis. Wil je op eigen tempo rondreizen in Canada? Dan is een individuele rondreis per huurauto een goed idee. Kijk voor goede autohuur, zonder verborgen kosten, bij SunnyCars.

Wil je het oosten graag combineren met andere gebieden in het land, bekijk dan ook zeker onze tips voor andere mooiste plekken in Canada.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!