Ga naar content

Camperreis Noord-Amerika

Vakantietips Noord-Amerika - Veel globetrotters dromen ervan om een autorondreis door Noord-Amerika te maken. Maar stel je eens voor dat je je ’s avonds niet terugtrekt in een hotelkamer, maar tot in de late uurtjes onder de sterren zit. Dat je in plaats van ’s ochtends aan te schuiven aan een ontbijtbuffet, een broodje smeert middenin de natuur. Of dat je niet op je hotelbed een zak chips wegwerkt, maar marshmallows roostert bij een kampvuur. Klinkt dat niet nóg beter?

Iedereen die deze vraag met een volmondig ‘ja’ beantwoordt, zou eens moeten nadenken over een road trip door Noord-Amerika met een… huurcamper!

Road trip Noord-Amerika met de camper

Met ruim 24 miljoen vierkante kilometer aan uitgestrekte vlakten, bergen, bossen, stranden, woestijnen en zelfs junglegebieden, weten Amerika en Canada vrijwel elke reiziger voor zich te winnen. Maar wie het natuurschoon van Noord-Amerika volledig wil zien, heeft een goed gevulde bankrekening én een groot aantal vakantiedagen nodig.

Camperreis Noord-Amerika
Deel op Pinterest

Vanwege de grote afstanden en de vele hoogtepunten, lukt het de meeste reizigers niet om het volledige continent tijdens één reis te doorkruisen. Dat moet je ook helemaal niet willen: veel leuker is het om op road trip te gaan en het natuurschoon in je eigen tempo in je op te nemen. Bepaal vooraf welk gebied je wilt leren kennen of reis op de bonnefooi: zonder vooropgezet plan ben je flexibel en kun je ter plekke beslissen met welke wind je meewaait. Met een camper trek je eenvoudig je eigen plan. Zo rijd je altijd de zon tegemoet!

Camper huren in Canada

Wanneer je met een huurcamper op reis gaat, beleef je je trip intenser dan bij welke andere manier van reizen dan ook. Je slijt je dagen midden in de natuur en gaat langzaam maar zeker deel uitmaken van een groter geheel. Eén van de mooiste landen om met een camper te ontdekken, is Canada. Overweeg dan ook zeker een camperreis door Canada!

Camperreis Canada
Deel op Pinterest

Dit paradijs voor liefhebbers van ‘The Great Outdoors’ staat bekend om haar azuurblauwe meren, eindeloze bossen en groot scala aan wildlife. Van walvissen in de wateren rond Vancouver Island en de kust van Nova Scotia tot aan elanden in Algonquin National Park en beren in de Rocky Mountains; wie op camperreis gaat door Canada, maakt een grote kans om ze te zien. Zo maakte onze reporter Arno een camperreis door de Rockies.

Vanaf jouw campingplaats is het gemakkelijk om wildlife te spotten: zodra jij het deurtje van je camper opent, sta je oog in oog met diverse vogelsoorten, eekhoorns, konijnen en zelfs vossen. Ook wapiti laten zich regelmatig in de buurt van je voertuig zien, óf horen: met name in de paartijd ‘burlen’ de mannetjes erop los.

Met een huurcamper op vakantie in Amerika

Wil jij ontdekken hoe mooi de Verenigde Staten zijn? Wanneer je door Amerika reist met een huurcamper, geniet je van dichtbij van een aaneenschakeling van spectaculaire landschappen. Amerika is een land van uitersten: tijdens je camperreis passeer je zowel woestijnen als wateren, regenwoud als loofbossen en zowel bergketens als uitgestrekte vlakten.

Verruil je huurcamper voor de benenwagen en maak een hike door één van de 62 nationale parken of huur een fiets of kajak. Spierpijn gekregen door zoveel sportieve mogelijkheden? Naast een prachtige natuur beschikken de Verenigde Staten over een rijke historie en over culturele verscheidenheid. En wat dacht je van wereldsteden als New York, Chicago en Los Angeles? De eindeloze mogelijkheden én de afwisseling tussen natuur en cultuur, maken de VS een fantastische camperbestemming. Lees meer over camperreizen in de VS.

Auto of camper huren?

Buiten dat er niks fijners is dan je één te voelen met de natuur, heeft het maken van een camperreis nog meer voordelen ten opzichte van een rondrit met de auto. Ten eerste kun je je kostbare tijd in het buitenland zo efficiënt mogelijk benutten. 

Noord-Amerika met camper
Deel op Pinterest

Jij houdt je niet bezig met in welk restaurant je nu weer zult eten en zit niet te wachten tot je maaltijd wordt geserveerd. Nee, jij parkeert je huis op wielen zodra je trek krijgt en geniet direct van een zelfbereide versnapering. Sanitaire stops hoef jij met een toilet binnen handbereik nooit te maken en terwijl je reisgezelschap zich ‘s avonds bekommert om het kampvuur, een korte wandeling maakt of wegdroomt bij een goed boek, zorg jij voor de avondmaaltijd. Wat dacht je van hamburgers en worstjes van de grill?

Budgetvriendelijk Noord-Amerika

Niet alleen draag jij zelf zorg voor wat je binnenkrijgt (Noord-Amerika staat niet bekend om haar healthy lifestyle); zelf kokkerellen scheelt ook nog eens aanzienlijk in de kosten. Bevoorraad de kastjes, koelkast en het vriesvakje van jouw voertuig aan het begin van je reis met levensmiddelen en je kunt dágen vooruit. Alle maaltijden bereid je zelf en snacks liggen altijd binnen handbereik. Ook koffie kun je naar hartenlust zetten. Tel uit je winst!

Eén met de natuur: van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat!
Zodra de schemer invalt, zit jouw vakantiedag erop. Tenminste, als je met de auto op vakantie bent. Met de camper is dat een heel ander verhaal: het leukste gedeelte van de reis begint dan net! Tussen hoge bomen of aan een kabbelend beekje luisteren naar dierengeluiden en een knisperend kampvuur, dat ervaar je alleen buiten. 

En wat dacht je van sterrenkijken? In de bewoonde wereld zijn de miljoenen fonkelende lichtjes nauwelijks te zien door de vele lichtvervuiling, maar vanuit jouw plekje in de natuur zit je op de eerste rang. Canada heeft maar liefst 17 ‘Dark Sky Preserves’, waarvan Jasper National Park met elfduizend km2 de grootste is. Met een beetje geluk spot jij vanuit je camperstoel de hele Melkweg!

Noord-Amerika met de camper
© Naturescanner Arno
Deel op PinterestIn de ochtend houdt niks je tegen om direct op pad te gaan. Zonder eerst je koffer in te pakken, uit te checken of plaats te nemen in een ontbijtzaal, kruip jij zodra je wakker bent met een beker koffie of een zelfgesmeerd broodje achter het stuur. Op naar je volgende bestemming! Wil je nog geen afscheid nemen van je prachtige campingplaats? Neem dan de tijd om uitgebreid te ontbijten en zie de natuur om je heen ontwaken.

Waar je camper huren

Kun jij niet wachten om met een camper op road trip te gaan door Amerika of Canada? Voor het huren van een zogenaamde ‘RV’, moet je bij Travelhome zijn. Deze specialist in camperreizen helpt je bij het samenstellen van een complete camperrondreis. Zelf zijn de medewerkers van Travelhome állemaal reizigers in hart en nieren, die je uit eigen ervaring vertellen over de beste campertypes, de mooiste campings en de leukste excursies.

Liever alleen een camper huren? Ga dan naar camper.nl. Op deze website boek je een losse camper in Noord-Amerika én diverse andere bestemmingen. Ideaal voor globetrotters die het leuk vinden om hun eigen reis samen te stellen.

Een camperreis boeken naar Noord-Amerika, doe je op eigen risico: de kans bestaat dat het Amerikavirus toeslaat. Heb je na het lezen van dit artikel het gevoel al besmet te zijn? Dan zit er niks anders op dan in het vliegtuig te stappen en te gaan. Beloven dat het bij één keer blijft, kunnen we niet. Wél dat je er geen spijt van krijgt!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!