Ga naar content

Rondreizen met camper in Amerika

Camperreis Noord-Amerika - Een camper huren in Amerika is een geweldige ervaring. Niet alleen is het een makkelijk vervoersmiddel, het biedt ook alle vrijheid tijdens het reizen. Geen afhankelijkheid van hotels met hun openingstijden en locatie, maar alles lekker zelf bepalen met de camper. Op de highways van Amerika zie je dan ook de mooiste campers rijden. Amerikanen kiezen zelf ook vaak een camper tijdens een vakantie in eigen land.

Camperreizen Amerika

Wat zijn goede bestemmingen met de camper in Amerika? Vooral de Oostkust en de Westkust van Amerika zijn populaire gebieden voor een camperreis van twee of drie weken. Aan de Oostkust rijd je veelal van stad naar stad; New York, Chicago, Boston, Philadelphia en Washington. Dit eventueel in combinatie met de Niagara watervallen. Camperreizen bij de Westkust of in het Zuidwesten zijn meestal een combinatie van natuurparken en de steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Op Naturescanner vind je alle informatie over de Nationale Parken van Amerika.

Waar moet je aan denken?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je vooraf aan moet denken wanneer je een reis met camper door Amerika gaat maken.

- In populaire gebieden zijn camperplekken snel volgeboekt. Reserveer in die gebieden van tevoren een plek op een RV-park of camping.

- Een GPS of ander navigatiesysteem is onmisbaar. Niet alleen om de juiste route te bepalen, maar ook om te zien waar tankstations of winkels zijn. Heb je zelf geen TomTom of navigatie, dan kan je er een huren.
Breng zelf een of meerdere stekkers voor Amerika mee. De reisstekkers voor Amerika hebben twee platte pinnen.
Ook een zaklamp is handig. Het kan al vroeg donker zijn in natuurgebieden.

- De afstanden in de Verenigde Staten zijn groot. Denk er dus aan dat je soms een halve of hele dag onderweg bent om van het ene naar het andere park te rijden. Zorg dat je altijd voldoende getankt hebt en ook voldoende water en eten bij je hebt.

- In desolate gebieden is de Wifi-verbinding niet altijd optimaal. Het kan handig zijn om bij elk benzinestation of eetstop een vast persoon te laten weten waar jullie die dag heen rijden.

1. Met de camper door Zuidwest-Amerika

De populairste bestemming voor een camperrondreis in Amerika is het Zuidwesten van het land. Hier rijd je door imposante natuurparken, met kloven en bergen. Bekijk de mooiste plekken in Zuidwest-Amerika.

2. Met de camper door Florida

Ook het zuidoosten van Amerika is ideaal om met een minivan of mobilhome te verkennen. Vanuit Miami of Orlando reis je de "Sunny State" rond, breng je een bezoek aan pretparken en maak je een boottocht in de Everglades. Bekijk onze tips voor een vakantie in Florida.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!