Ga naar content

Amerika met kinderen

Wie voor het eerst een verre reis met het hele gezin maakt, zit goed met een gezinsvakantie in de Verenigde Staten. Reizen met kinderen in Amerika is makkelijk, leerzaam en een bijzondere ervaring voor ouders en kids. Met een baby, kleuter of tiener, de US zijn leuk voor alle kinderen.

Waarheen met kinderen in Amerika?

Wat zijn de beste bestemmingen voor een rondreis met kinderen in de Verenigde Staten? Wat is het mooiste gebied, waar rekening mee houden en wat is het beste vervoer?

1. Met de kinderen naar Florida

Florida is de beste staat voor een actieve vakantie met de kinderen. Kinderen zijn er gek op en het is minder lang vliegen dan de staten in het westen. Bezoek Mickey Mouse en zijn vriendjes in Walt Disney World, Seaworld en Universal Studios in pretparken paradijs Orlando. Ga schelpjes rapen op Sanibel eiland en trek op avontuur in de Everglades, op zoek naar alligators en slangen.

Tijdens een vakantie op de Florida Keys kan je geweldig snorkelen en kajakken en genieten van een heerlijk verblijf op het strand. Een vakantie in Florida is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, ook met baby's en peuters is het goed te bereizen. Bekijk onze tips over de mooiste plekken in Florida.

2. Met de kinderen naar het Wilde Westen

Geen ander gebied in de Verenigde Staten spreekt zoveel tot de verbeelding van kinderen als het zuidwesten. Laat de wildste dromen van je kids werkelijkheid worden en neem hen mee naar het land van cowboys en indianen. Diepe canyons, hoge bergen, verlaten goudstadjes en onherbergzame woestijngebieden. Ontdek de mooiste plekken in het zuidwesten van Amerika

Cowboys en Indianen
Deel op Pinterest

3. Met de kinderen naar New York en de oostkust

Aan de oostkust van Amerika bevinden zich steden die een onvergetelijke indruk maken op jong en oud: reis naar New York, Washington DC, Philadelphia, Boston en Chicago. Wissel deze bruisende wereldsteden af met het rustige New England, waar je walvissen kan zien en wandelen in prachtige bossen. Meer over een reis naar de oostkust van Amerika

NY met kinderen
Deel op Pinterest

New York City is een geweldige stad om te bezoeken met kinderen. Er is zoveel te doen en te zien, vervelen bestaat hier niet. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Empire State Building. Neem de lift naar het observatiedek en laat je overweldigen door het beste zicht op de stad. Ook Times Square mag je niet missen. Wedden dat je dit herkent van TV? Sommige kinderen vinden ook een bezoek aan het Museum of Natural History of Metropolitan Museum of Art leuk.

4. Met de kinderen naar Alaska

Voor de meest avontuurlijke kids is een reis naar Alaska een droom: ga kajakken op heldere rivieren, spot beren in Katmai en trek op zoek naar kariboes en fotografeer walvissen tijdens een boottocht. Alles over een rondreis in Alaska.

5. De bossen in met het gezin

Minder bekend zijn de staten in het centrale deel van Amerika. Toch liggen hier super toffe bestemmingen om met het gezin te vertoeven. Wat dacht je van de uitgestrekte bossen van Great Smoky Mountains? Overnacht in een houten huisje en zie de dieren vanuit het raam!

Vervoer reis met kids in de VS

De meest gangbare manier om rond te reizen met kinderen in de USA is een camperrondreis. Het voordeel hiervan is dat je alles altijd bij de hand hebt en je zelf het ritme van de reis bepaalt. De kinderen kunnen er in slapen, douchen en spelen.

Je kan ook kiezen voor een huurauto, waarmee je van de ene accommodatie naar de andere rijdt. Je kan dan best alles van tevoren boeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit biedt een hoop zekerheid en neemt de stress weg die je zeker niet wil tijdens een reis met kinderen. Wij raden altijd Sunny Cars aan als autoverhuurbedrijf, omdat hier nooit verborgen kosten aan zitten.

Tot slot kan je deelnemen aan een groepsreis met kinderen in Amerika. Alles wordt voor je geregeld en je kinderen kunnen zich vermaken met andere leeftijdsgenoten.

Tips voor de reis

Alternatief voor Amerika

TIP - Gezinsreizen naar Amerika zijn op dit moment redelijk prijzig. Met name autohuur en hotels kunnen behoorlijk in de kosten lopen. Wij zien daarom voor 2024/2025 een verschuiving naar familiereizen in Zuid-Afrika, waar huurauto's en accommodaties goedkoper zijn. Bovendien is het ook maar ongeveer 9 uur vliegen en blijf je bijna in dezelfde tijdzone (geen jetlag), zijn kinderen gek op het zien van wilde dieren en zijn grote delen van het land malariavrij. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!