Ga naar content

Amerika met kinderen

Wie voor het eerst een verre reis met het hele gezin maakt, zit goed met een gezinsvakantie in de Verenigde Staten. Reizen met kinderen in Amerika is makkelijk, leerzaam en een bijzondere ervaring voor ouders en kids. Met een baby, kleuter of tiener, de US zijn leuk voor alle kinderen.

Waarheen met kinderen in Amerika?

Wat zijn de beste bestemmingen voor een rondreis met kinderen in de Verenigde Staten? Wat is het mooiste gebied, waar rekening mee houden en wat is het beste vervoer?

1. Met de kinderen naar Florida

Florida is de beste staat voor een actieve vakantie met de kinderen. Kinderen zijn er gek op en het is minder lang vliegen dan de staten in het westen. Bezoek Mickey Mouse en zijn vriendjes in Walt Disney World, Seaworld en Universal Studios in pretparken paradijs Orlando. Ga schelpjes rapen op Sanibel eiland en trek op avontuur in de Everglades, op zoek naar alligators en slangen. Tijdens een vakantie op de Florida Keys kan je zwemmen met dolfijnen en genieten van een heerlijk verblijf op het strand. Een vakantie in Florida is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, ook met baby's en peuters is het goed te bereizen.
Bekijk onze tips over de mooiste plekken in Florida.

2. Met de kinderen naar het Wilde Westen

Geen ander gebied in de Verenigde Staten spreekt zoveel tot de verbeelding van kinderen als het Zuidwesten. Laat de wildste dromen van je kids werkelijkheid worden en neem hen mee naar het land van cowboys en indianen. Diepe canyons, hoge bergen, verlaten goudstadjes en onherbergzame woestijngebieden.
Ontdek de mooiste plekken in het zuidwesten van Amerika.

3. Met de kinderen naar New York en de oostkust

Aan de oostkust van Amerika bevinden zich steden die een onvergetelijke indruk maken op jong en oud: reis naar New York, Washington DC, Philadelphia, Boston en Chicago. Wissel deze bruisende wereldsteden af met het rustige New England, waar je walvissen kan zien en wandelen in prachtige bossen. Meer over een reis naar de oostkust van Amerika.

4. Met de kinderen naar Alaska

Voor de meest avontuurlijke kids is een reis naar Alaska een droom: ga kajakken op heldere rivieren, spot beren in Katmai en trek op zoek naar kariboes en fotografeer walvissen tijdens een boottocht. Alles over een rondreis in Alaska.

Vervoer reis met kids in de VS

De meest gangbare manier om rond te reizen met kinderen in de USA is een camperrondreis. Het voordeel hiervan is dat je alles altijd bij de hand hebt en je zelf het ritme van de reis bepaalt. De kinderen kunnen er in slapen, douchen en spelen.

Je kan ook kiezen voor een huurauto, waarmee je van de ene accommodatie naar de andere rijdt. Je kan dan best alles van tevoren boeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit biedt een hoop zekerheid en neemt de stress weg die je zeker niet wil tijdens een reis met kinderen. Wij raden altijd Sunny Cars aan als autoverhuurbedrijf, omdat je hier nooit verborgen kosten aan zitten.

Tot slot kan je deelnamen aan een groepsreis met kinderen in Amerika. Alles wordt voor je geregeld en je kinderen kunnen zich vermaken met andere leeftijdsgenoten.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!