Ga naar content

Big Five in Afrika

Afrika is met haar Big Five het beste continent om wildlife te spotten. De meeste reizen naar het zwarte continent staan dan ook in het teken van dieren en natuur en worden onder de noemer safari geboekt. Maar wat is de Big Five nu eigenlijk en welke dieren leven er in Afrika en Zuid-Afrika?

Big Five - welke dieren behoren tot Big Five?

The Big Five in Afrika bestaat uit:
olifant, buffel, neushoorn, luipaard en leeuw.

Waar de Big Five zien?

Waar kan je de Big Five spotten? De dieren van de Afrikaanse Big Five kunnen alle vijf gezien worden in Namibië, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Kenia, Tanzania en de Democratische Republiek van Congo. Over Botswana bestaan meningsverschillen, omdat de neushoorn daar moeilijk te spotten is. De andere vier kan je er wel zien.

Top 10 wildlife in Afrika

Welke dieren kan je zien in Afrika? En wat zijn de beste bestemmingen voor het zien van wilde dieren in Afrika? NatureScanner geeft je vast enkele tips voor de mooiste wildlife reizen in Afrika. Hieronder onze top 10 beste wildlife ervaringen in Afrika. Lees per bestemming meer informatie over de natuur en de dieren in het land en bekijk de mooiste wildlife reizen (groepsreizen, individuele reizen, maatwerk en losse elementen zoals reisgidsen, hotels en vliegtickets).

  1. Kruger Nationaal Park - Oog in oog met de Big Five van Zuid-Afrika
  2. Etosha National Park - Grootste concentratie wilde dieren, in Namibië.
  3. Gorilla's in Oeganda - Ontmoeting met de bergreuzen.
  4. Rwanda - Chimpansees, gorilla's en veel vogels.
  5. Serengeti - Wildebeest migratie, gnoetrek in Kenia en Tanzania.
  6. Vogelreis Gambia - Maar liefst 660 vogelsoorten werden er geteld.
  7. Lemuren op Madagaskar - Maki's, gekko's, kameleons en lemuren.
  8. Botswana - Kanoën tussen wildlife in de Okavango en Chobe NP.
  9. Simien Gebergte Ethiopië - Gelada's en waliasteenbokken.
  10. Nationale Parken Tanzania - Heel veel wilde dieren.

Vergeet niet dat er naast de Big Five en groot wild ook vele interessante vogels en kleinere dieren te zien zijn in Afrika. Wie tijdens zijn reis naar Afrika olifanten en giraffes heeft gezien vergeet vaak te vermelden dat er vele prachtige hagedissen, bontgekleurde insecten en honderden vogelsoorten te zien zijn die je bij ons niet ziet. Een ding is zeker, een safari of wildlife reis in Afrika vergeet je nooit en is verslavend, je wilt steeds meer zien!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!