Ga naar content

Gorilla's in Oeganda

Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda - De beste plek ter wereld om een gorilla tracking te maken. Een bijzondere wildlife encounter die slechts weinig mensen kunnen ervaren. Een once in a lifetime ervaring, een reis voor de bucket list... Is een gorillareis ook wat voor jou?

Gorillasafari in Bwindi

Hoewel de natuur in het hele land verbluffend mooi is, is voor veel toeristen de voornaamste reden voor een reis naar Oeganda de mogelijkheid om een excursie naar de gorilla's te maken. Men schat dat er nog ongeveer 650 berggorilla's bestaan over de hele wereld, waarvan de helft leeft in het Bwindi Impenetrable National Park in Oeganda. Soms bevinden de dieren zich op slechts een kwartiertje van de parkingang, soms zal je uren moeten wandelen om er een te zien te krijgen. Tijdens een gorilla reis in Oeganda wandel je onder begeleiding van een gids door het Bwindi nationaal park op zoek naar deze bijzondere dieren.

Gorilla's in Oeganda zien

Om de gorilla's in Oeganda te zien, kan je deelnemen aan een groepsreis of een individuele gorillasafari boeken. Wil je alles zelf regelen, boek de excursie dan ruim van tevoren in Lake Bunyoni of Kisoro. Onder begeleiding van een gids ga je op zoek naar de berggorilla's die in Bwindi leven. De tocht naar het leefgebied kan pittig zijn en je moet best geduldig zijn, maar de beloning is schitterend: het is een onvergetelijke ervaring voor wie houdt van dieren en natuur. Een vergunning is nodig voor deze excursie, wanneer je deelneemt aan een groepsreis of individuele reis wordt dit allemaal voor je geregeld, wel zo handig dus.

Er wordt slechts een beperkt aantal vergunningen per dag uitgegeven aan groepjes van max. zes personen. Kinderen jonger dan 15 jaar en mensen met een verkoudheid of ziekte worden niet toegelaten. De prijs van een gorilla permit in Oeganda bedroeg in 2018 ca. USD 600, in Rwanda is dat veel duurder. Zorg ervoor dat je handschoenen aan hebt om netels en takken uit de weg te houden wanneer je langere afstanden moet wandelen. Wanneer je een georganiseerde reis regelt via een van de Oeganda specialisten, wordt alles tot in de puntjes toegelicht.

Beste tijd gorilla's in Oeganda: de beste periode voor een gorillareis is de maand januari (midden van droge seizoen in het zuidwestelijk deel van Oeganda). Ook december, februari en de maanden juni tot oktober zijn hoogseizoen. De permits (maximaal 104 per dag in Oeganda) zijn dan snel uitverkocht.

Gorilla reis Oeganda

Bekijk hierboven onze reistips voor een gorillareis naar Oeganda. Oeganda is overigens een schitterend Afrikaans land om in rond te reizen. Op Naturescanner vind je alle informatie over de hoogtepunten van Oeganda en wij tonen het aanbod van de mooiste groepsreizen en individuele reizen. Bekijk dus snel alles over natuur in Oeganda.

Deel op Pinterest

Naturescanner steunt Gorilla Stichting Nederland

In het verleden heeft Naturescanner het project Gorilla Stichting Nederland via GlobeGuards gesteund. Dit deden wij met een bijdrage van de commissies die wij krijgen voor boekingen via onze site, bijvoorbeeld via bovenstaande advertenties. Ook voor nieuwsbrief inschrijvingen en nieuwe volgers op Social Media doneren wij jaarlijks een klein bedrag aan goede doelen.

Wil jij ook wat terugdoen voor de natuur? 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!