Ga naar content

Volcanoes Nationaal Park in Rwanda

Volcanoes National Park is één van de absolute trekpleisters in het nog onontdekte Rwanda. Dit enorme gebied bevindt zich in het noordwesten van Rwanda, op korte reisafstand van de hoofdstad Kigali.

Natuur Volcanoes National Park

Volcanoes in Rwanda is onderdeel van een groot ecosysteem; het gebied grenst aan het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo en aan het Mgahinga National Park in Uganda. Het is het leefgebied van vele bijzondere diersoorten, waaronder de illustere chimpansees en de majestueuze berggorilla’s. Verder leven hier bosolifanten, buffels, golden monkeys en vele andere prachtige dieren.

Mooiste plekken in Volcanoes NP

Volcanoes National Park - het Parc National des Volcans - kun je tijdens je reis door Rwanda eigenlijk niet overslaan; naast een bijzonder ecosysteem heeft het nog veel meer te bieden. Alleen al een blik op de oude vulkanen maakt het de moeite waard om hier te verblijven. Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden?

1. Gorilla's in Volcanoes NP

Ga op jungletrektocht en ontdek Volcanoes beroemdste inwoners, namelijk de berggorrila’s. De trektocht door Volcanoes is totaal verschillend dan de gorillatrackingen op andere locaties en dat heeft met de opzet van het wildpark te maken. Tijdens de wandeling passeer je levendige dorpjes met gastvrije inwoners. Langzaamaan verdwijnt de landbouw en gaat het gebied over in de voor Volcanoes zo typerende bamboebossen. Vaak is het tijdens deze avontuurlijke tracking "kruipdoor sluipdoor" alvorens je op de plekken aankomt waar je oog in oog komt te staan met de machtige gorilla’s van Rwanda.

Deel op Pinterest


Eenmaal oog in oog besef je direct waarom deze dieren 98,8 % DNA overeenkomst met ons hebben. In alles lijken ze op ons en vertonen ze zichtbaar veel dezelfde eigenschappen. De duur van de tracking is afhankelijk van de locatie van de gorilla’s, maar eenmaal aangekomen krijgt men steevast een uur de tijd om de ervaring van je leven mee te maken. Want dat een trekking naar de gorilla's in Rwanda een ultieme ervaring in je leven is, is absoluut niet overdreven! Leer hoe complex de familiebanden zijn, hoe de groepsstructuur in elkaar zit en geniet van de dominantie van de zilverrug. Met een beetje geluk zijn er meerdere zilverruggen en kun je ervaren hoe de interactie onderling verloopt. Na afloop van de tracking ontvang je een officiële oorkonde en bewijs dat je de reiservaring van je leven positief hebt volbracht!

2. Jungletochten

Naast een gorillatracking zijn er vele andere jungletrekkingen in mogelijk, waarbij je afhankelijk van je keuze op zoek gaat naar diverse vogelsoorten, apen of een bezoek brengt aan de lokale watervallen en/of grotten.

3. Golden Monkey tracking

Een leuk diertje is de gouden meerkat. Het is een leuke tip om een golden monkey trektocht te maken. Trek onder begeleiding van een lokale gids op zoek naar deze zeldzame apensoort en leer tijdens de wandeling alles over de unieke eigenschappen van deze leuke apen. 

Deel op Pinterest

4. Graf Dian Fossey

De Amerikaanse mammaloog en etholoog Dian Fossey deed jarenlang onderzoek in Rwanda. Hierbij observeerde ze de gorillagroepen in de bergwouden en deed daarmee een gelijkaardig werk als Jane Goodall met chimpansees. In 1985 werd ze op brutale wijze vermoord in een kamp in het Virunga gebergte. Fossey werd begraven in Karisoke, op een plek die ze zelf had gebouwd voor overleden gorilla's.

Reizen naar Volcanoes

Volcanoes maakt je Rwanda reis nog specialer en biedt een waar avontuur voor de echte natuur- en wildlife liefhebber! 

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!