Ga naar content

Nyungwe Forest Nationaal Park

In het westen van Rwanda, ver weg van de bewoonde wereld ligt Oost-Afrika’s grootste aaneengesloten junglegebied, namelijk Nyungwe Forest National Park. Men beweert zelfs dat dit Afrika’s oudste jungle is en dat dit gebied zelfs de meest recente ijstijd heeft weten te doorstaan.

Natuurreis Nyungwe in Rwanda

Na een flinke rit van ca. 4 à 5 uur vanuit de Rwandese hoofdstad Kigali is deze enorme jungle in Rwanda te bereiken. Het ligt deels op de grens met buurland Burundi en is tevens het leefgebied voor vele diersoorten waaronder o.a. 13 verschillende primaatsoorten en ca. 300 verschillende vogelsoorten. Kortom een waar paradijs voor de echte natuurliefhebber!

Bezienswaardigheden en activiteiten Nyungwe

Wat zijn de mooiste plekken in Nyungwe en wat is er te doen? In Nyungwe kan je op diverse locaties verblijven, waarbij van tijd tot tijd het uitzicht adembenemend zal zijn. Vaak moet je ’s ochtends voor het ontbijt of tegen het einde van de middag gewoon lekker op je veranda plaatsnemen en genieten van het uitzicht. Gaandeweg de dag kan het namelijk zo weer dichttrekken en zo mis je de mooiste plaatjes!

Nyungwe Forest staat bekend vanwege de vele leuke activiteiten die hier te ondernemen zijn. Van chimpansees trackingen tot vogels spotten en van een bezoek aan één van de vele watervallen, tot aan de spectaculaire en avontuurlijke canopy walk (wandeling boven de jungle!). Het is in Nyungwe allemaal mogelijk!

1. Chimpansee tracking

Een chimpanseestracking mag tijdens een verblijf in Nyungwe eigenlijk niet ontbreken. Ga samen met een lokale gids op zoek naar deze illustere en bijzondere naaste verwant van ons. Chimpansees delen 98% DNA met de mens en dat is direct terug te zien wanneer je eenmaal oog in oog met deze bijzondere dieren staat. De complexe familieband, de sociale contacten en de manier waarop er eten wordt verzameld, het zijn zomaar wat eigenschappen waaraan je kunt zien dat wij mensen veel overeenkomsten delen. 

Chimpansee tracking Nyungwe
Deel op Pinterest

Een chimpanseestracking is een waar spektakel op zich, waarbij de lengte en duur vooraf niet bepaald kunnen worden. Afhankelijk van waar de chimpansees zich bevinden kan het een korte of juist een lange wandeling worden, maar eenmaal aangekomen is het puur genieten! Let vooral ook op hoe deze bijzondere dieren met elkaar communiceren en hoe ze samenwerken om bepaalde uitdagingen te ondergaan, zeker weten uniek!

2. Excursies

Verder is er in Nyungwe zoals gezegd veel meer te doen. Breng een bezoek aan de lokale gemeenschap, ga op speurtocht naar één van de vele watervallen of bezichtig samen met een gids de nabijgelegen grotten. Wat zeker een leuke tip is, is de avontuurlijke touwbrug (tegenwoordig van metaal gemaakt) die twee heuvels met elkaar verbindt. 

Actief in Nyungwe
Deel op Pinterest

Deze brug geeft je de unieke kans om de enorme jungle van Nyungwe van bovenaf te bewonderen. Durf je het aan, dan zul je genieten van al het moois wat het oerwoud in Rwanda te bieden heeft, maar dan van bovenaf! Geniet van de vele apen/primaten die onderdoor schieten, of zie de vele honderden vogels in de boomtoppen genieten van de overvloed aan fruit. Een ervaring wederom voor het leven!

Reizen naar Nyungwe

Voor passend advies over de vele mogelijkheden in en rondom Nyungwe kun je je richten tot de organisaties waar wij mee samenwerken. Zij hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van prachtige reizen naar Rwanda en kunnen je verder helpen bij het uitstippelen van een geschikte rondreis.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!