Ga naar content

Wandelreizen Egypte

Misschien niet de eerste bestemming waar je aan zou denken voor een wandelreis, maar Egypte is een leuk land om te wandelen.

Wandelreis woestijn Egypte

Diverse reisorganisaties bieden meerdaagse wandelreizen aan, waarbij je met tenten, kamelen of dromedarissen de woestijn van Egypte in trekt. De kamelentrektocht gaat dan meestal door de Sinaïwoestijn of de White Desert en langs de Rode Zee. De intensievere wandel- en trektochten vinden vaak plaats in de Witte Woestijn. Je loopt langs grillig gevormde rotsformaties die bij ieder tijdstip van kleur verwisselen. Wanneer je in tenten verblijft, geniet je 's nachts van een betoverend mooie sterrenhemel. Ook de Western Desert en Crystal Desert staan vaak op het programma van een wandelreis in Egypte

Wandelen in Egypte, de oases

Niet alleen de woestijn in Egypte is een interessant gebied om te wandelen. Ook de tuinen en palmgaarden van bijvoorbeeld de Bahariya oase zijn prachtig. The Magic Spring bij Agabad is een heldere bron, midden in de woestijn. Ook Siwa is een prachtige oase, bekend om de fraaie meren en tuinen.

Lees tevens meer over de natuur tijdens een Egypte rondreis of bekijk onze aanbevelingen en tips voor een wandelreis in Egypte.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!