Ga naar content

Tunesië

De natuur in Tunesië bestaat uit woestijnen, bossen en olijfbomen… NatureScanner neemt je mee naar een land waar je je laat verwelkomen in een sfeer van middeleeuwse medina’s en afgelegen berberdorpen.

Avontuurlijke reizen in Tunesië

Tunesië is een Noord-Afrikaans land en grenst aan Algerije en Libië en de Middellandse Zee. In het zuiden van Tunesië roept de grandeur en het mysterie van de Sahara. In het ruige landschap van Tunesië, vooral rond Chennini, zijn er wandelmogelijkheden. De Ksar trail voert langs desolate berberdorpen.

Natuur en mooiste plekken in Tunesië

Wat is het mooiste gebied van Tunesië en wat moet je zeker gezien hebben als je houdt van natuur? Er zijn tal van interessante reisgidsen met uitgebreide informatie over de leukste plaatsen en bezienswaardigheden van Tunesië. Wil je dus alle mooiste plekjes ontdekken, dan kan je terecht bij reisboekhandel De Zwerver voor de beste reisboeken. Onze tips voor een rondreis in Tunesië:

1. Sahara in Tunesië

In de adembenemende Sahara woestijn worden tal van avontuurlijke excursies aangeboden. Tijdens een kamelentocht val je in verwondering voor de warme kleuren en glooiende vormen van de woestijn. Puur avontuur is het om met een 4WD door de Sahara te scheuren en om 's nachts onder de sterrenhemel te overnachten in een bedoeïenentent of in rotswoningen. 

Sahara in Tunesië
Deel op Pinterest

Het mooiste gebied in de woestijn van Tunesië is het Jebil National Park, op 80 km zuidwaarts van de plaats Douz. Het is tevens het grootste nationale park van Tunesië. Zeldzame planten gedijen hier. Gazelles, slangen, jakhalzen en hazen weten te overleven in het natuurgebied. In het westelijke deel van het park vind je enorme boulders, ronde rotsformaties.

2. Sjott el Djerid

In het midden van Tunesië bevindt zich het indrukwekkende zoutmeer van Sjott el-Djerid, ook Chott El Jerid. Met een lengte van 250 km en een oppervlakte van 5.000 km2 is dit het grootste zoutmeer van het land. Met een 4X4 is het mogelijk om over het opgedroogde oppervlak te rijden. Op het zoutmeer zie je regelmatig fata morgana's, af en toe is het echter geen gezichtsbedrog, maar zijn het echte oases die je ziet, zoals Tozeur ten noordwesten en Douz ten zuidoosten van Sjott el Djerid.

3. Mooie stranden in Tunesië

Maar voor velen is Tunesië eerst en vooral een zonvakantie bestemming. Wat zijn de mooiste stranden in Tunesië? De meeste mooie strandbestemmingen liggen rond de Golf van Hammamet. De badplaats Sousse bijvoorbeeld, die naast het strand ook bekend staat om de mogelijkheden tot snorkelen en duiken. Geen zin om het water in te gaan, dan kan je ook een tochtje maken met een boot met glazen bodem. 

Mooie stranden in Tunesië
Deel op Pinterest

In Sousse wordt tevens aan zoutwinning gedaan. Port el Kantaoui is het vertrekpunt voor dolfijnsafari’s. Bijna elk Tunesisch strand biedt de mogelijkheid tot parasailen, zittend in een parachute achter een boot vlieg je over het water, maar ook jetskiën is een populaire watersport. Veerboten voeren van Jorf op het Tunesische vasteland naar Ajim op het eiland Djerba. Op dit eiland zijn de witte zandstranden met palmbomen te vinden. Vooral in het noordoosten van het eiland liggen lange stranden, zoals het Seguia strand. Djerba is er zeer toeristisch, maar de natuur is overweldigend mooi.

4. Culturele bezienswaardigheden in Tunesië

Er is nog meer te beleven in Tunesië . Wie van cultuur houdt mag de archeologische bezienswaardigheden van El Djem en Carthogo bij Tunis niet missen. Het Romeins amfitheater in El Djem is beter bewaard gebleven dan het Colosseum in Rome!

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!