Ga naar content

Trekking in Zuid-Amerika

Hou je van avontuurlijke trektochten en vraag je je af wat de mooiste wandelroutes zijn in Zuid-Amerika? Waar kan je het mooist hiken en wandelen in Latijns-Amerika? Op deze pagina vind je enkele meerdaagse trekkingen in Zuid-Amerika. Van de bekendste wandelingen en trekkingen over Peru’s eeuwenoude handelsroute naar wereldwonder Machu Picchu, tot aan het ruige Patagonië met avontuurlijke mogelijkheden in Argentinië en Chili. Maar ook in Brazilië kun je verrassende trekkingen maken.

Trekking in Zuid-Amerika tips

Bekijk hieronder onze top 7 trekkingen in Zuid-Amerika. Onderstaande trekkingen zijn voorbeelden van bouwstenen, aangeboden door reisorganisatie Riksja Travel. Deze bouwstenen zijn gemakkelijk te combineren met andere excursies en kleinschalige overnachtingen, zodat je zelf je eigen reis kan samenstellen.

1. Trekking in Peru - Machu Picchu trektochten

Machu Picchu is een hoogtepunt voor iedere vakantie in Peru. De oude Incastad ligt achter de Sacred Valley, tussen de bergtoppen van de Andes. De Inca Trail is een eeuwenoude route naar deze wereldberoemde trekpleister en hiermee een van de bekendste trektochten in Zuid-Amerika. Het is ook mogelijk de trail in minder dagen te lopen. Lees meer over de Inca Trail of bekijk de trekking in Peru bij Riksja Peru.

2. Trekking in Peru - Huayhuash Circuit

Het Huayhuash Circuit bevindt zich in de Cordillera Huayhuash, het bijna hoogste gebergte van Peru. Het is een van de mooiste trektochten in Zuid-Amerika, maar enorm pittig. Het grootste deel van deze trektocht bevindt zich op een hoogte van 4000 meter. Onderweg word je beloond met azuurblauwe gletsjermeren en imposante sneeuwtoppen. De totale duur is 10 tot 14 dagen en beste tijd mei - september.

3. Trekking in Chili

Patagonië is een van de mooiste gebieden voor een trekking in Zuid-Amerika. In het Nationaal Park Torres del Paine vind je de wereldberoemde W-trekking. Trek van berghut naar berghut en geniet van een ruig landschap van bergen en gletsjermeren. Bekijk de trekking op Riksja Travel of lees meer over de Torres del Paine en de W-trail in Patagonie.

4. Trekking in Argentinië

In de omgeving van de Fitz Roy kan je prachtig wandelen. De trekking is weliswaar minder bekend dan de W-trekking in Chili, voor velen is de regio rond het Fitz Roy massief de mooiste plek als je wilt trekken in Argentijns Patagonië. Bekijk de bijzondere trekking als losse meerdaagse bouwsteen op Riksja Argentinie.

Trektocht Zuid-Amerika
Deel op Pinterest

5. Trekking in Brazilië

Het nationale park Chapada Diamantina in Brazilië is een schitterend gebied om te trekken in Zuid-Amerika. De Chapada is een desolaat natuurgebied met tafelbergen, in de binnenlanden van Bahia staat. Bekijk de trekking op Riksja Brazilie of lees over de Chapada Diamantina in Brazilië.

6. Ecuador

Wandel in de Andes en maak kennis met de kenmerkende vegetatie, de zogenaamde paramo. In diverse gebieden kan je meerdaagse trektochten maken. Vooral de westelijke Andes is bijzonder mooi. Ga wandelen langs het azuurblauwe kratermeer Quilotoa, door de Toachirivier kloof en door prachtige gletsjervalleien. Tijdens een trekking door de Chimborazo en Carihuairazo valleien loop je op 4000 meter hoogte. Meer over een trekking in Ecuador.

7. Wandelen in Colombia

Dankzij de grote diversiteit aan landschappen, is Colombia een geweldige bestemming om te hiken. Tijdens een wandelreis kan je de ene dag in de jungle trekken, de volgende dag door groene dalen en later door een woestijnlandschap.

Bij Salento vangt de beroemde trekking door de Cocoravallei aan, met haar torenhoge palmbomen. Een tocht van ca. 6 uur, met of zonder begeleiding. Of maak een hike door het oerwoud naar de La Chorrera watervallen. Maar je kunt ook wandelen in het Amazonegebied of in het onaardse landschap van de Tatacoa Desert. Voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten is er de 3- tot 5-daagse trekking naar de Lost City bij Santa Marta. Een prachtige combi van jungle, kust en groene valleien.

Wandelen in Zuid-Amerika

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van wandelreizen in Zuid-Amerika. Er zijn vele mooie wandelingen te maken in alle niveaus: van dagwandelingen over vlakke wandelpaden tot zware trektochten in de bergen. Op Naturescanner vind je uitgebreide informatie over alle landen: bekijk dus ook de leukste Zuid-Amerika reistips.

Beste reistijd voor trekking in Zuid-Amerika

Wat is de beste reisperiode voor wandelen in Zuid-Amerika? Het beste kan je dit inplannen in de maanden november t/m maart. Maar de beste reistijd voor een trekking in Zuid-Amerika is natuurlijk vooral afhankelijk van welk land je wil bezoeken. Zo liggen de winter en zomer iets anders in Zuid-Europa, dus hou hier rekening mee tijdens het plannen van je wandelvakantie. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!