Ga naar content

Inca trail in Peru

Wil je de trektocht van je leven maken? De Inca Trail trekking in Peru wacht je op! Machu Picchu is voor velen een hoogtepunt tijdens een rondreis in Peru. Niet alleen het zien van de mystieke oude stad is een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Het is ook een van de mooiste plekken ter wereld om te hiken. Vele backpackers en reizigers van over de hele wereld komen er heen voor de meerdaagse trektocht over de Inca trail in de Peruaanse Andes. Waar dien je rekening mee te houden om de Inca Trail te boeken?

Inca Trail trektocht

De officiële 4 daagse Machu Picchu Inca-trail begint in de Heilige vallei, bij de bekende km82 (bij Cuzco vandaan bij het dorpje Piscacucho). Velen bezoeken eerst de stad Cuzco, ook eens een oude Incastad, maar door de Spaanse conquistadores vernield en omgebouwd tot koloniale stad. De Inca Trail voert je mee dwars door de Heilige vallei, langs besneeuwde bergen, langs rivieren en watervallen. 

Trektocht Inca Trail
Deel op Pinterest

Lama's grazen vredig op de vlakkere gedeelten. De meeste tochten naar Machu Picchu duren vier dagen. De stad ligt op 2.400 meter hoogte, enkele dagen of zelfs een week acclimatiseren is daarom aangeraden voordat je de Inca trail gaat bewandelen. Het is een zware trek op grote hoogte, die een goede conditie vergt, maar waarbij je beloond wordt met een onvergetelijke tocht. Ter voorbereiding kan je bij Reisboekhandel De Zwerver een wandelgids aanschaffen.

Machu Picchu

Op de laatste dag van de trektocht bereik je de ruïnes van Machu Picchu… Zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend in de stad bent. Het is een bijna sprookjesachtige ervaring om de wolken door de stad te zien trekken. 

Huisjes
© Naturescanner Mirre
Deel op Pinterest

Wanneer je goed ter been bent dan is het aan te raden om Huayna Picchu te beklimmen. Dit is de kleinere van de twee bergen waartussen de stad gevestigd is. De klim is zwaar en inspannend, langs smalle bergpaadjes en oude Incatrappen. Bij aankomst boven word je echter beloond met een betoverend vergezicht over de stad, wat door niets te evenaren is. Machu Picchu moet je gezien hebben in je leven.

Inca Trail reserveren

De Inca Trail reserveren is een noodzaak. Toegang tot de trails is erg strikt. Er wordt slechts een beperkt aantal vergunningen gegeven om de trektocht te maken, een maximum van 500 mensen per dag mag aan de trekking beginnen. Het is dus aanbevolen om je reis te laten regelen door een gespecialiseerde reisorganisatie. Tijdig de Inca Trail boeken is aanbevolen, want de permits worden steeds sneller verkocht. 

Je kan op eigen houtje naar Peru reizen, maar er worden ook volledig georganiseerde individuele reizen aangeboden. En er zijn ook enkele groepsreizen waarbij een Inca Trail trekking op het programma staat. Je hoeft dan niet meer zelf het Incapad te reserveren. Wij helpen je alvast met onze tips van een top 4 mooie groepsreizen en individuele reizen of reizen op maat. Zelf reserveren? Kijk bij Get Your Guide.

Beste reistijd Incapad

De Inca Trail is het hele jaar door toegankelijk, behalve in februari. De beste tijd om de Machu Picchu trekking te maken is van mei tot oktober. Er valt dan het minste neerslag en de zon is altijd aanwezig.

Inca Trail in Peru tips

Ben je op zoek naar een rondreis met Inca Trail of wil je het liever reserveren als losse bouwsteen? Bekijk onze reistips voor de mooiste reeds verzorgde individuele rondreizen door Peru met de Inca Trail op het programma, meerdaagse trektochten of groepsreizen. Plan vandaag nog een reis met Inca trekking.

Wil je meer weten over andere routes? Lees meer over wandelen in Peru.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!