Ga naar content

Wandelen in Peru

Natuurreis Peru - Wie de natuur en cultuur in Peru optimaal wil beleven moet de wandelschoenen aantrekken: tijdens een trekking zie je veel meer wilde dieren, vogels, planten en bloemen en onderweg maak je makkelijk contact met de lokale bevolking.

Mooiste wandelgebieden in Peru?

Wat zijn de mooiste gebieden om te wandelen in Peru? Wat zijn de bekendste meerdaagse trektochten en wat zijn de beste alternatieven?

1. Wandelen op de Inca trail

De bekendste trektocht van Peru is zonder enige twijfel de hike naar Machu Picchu. De bekende Incaroute voert in meerdere dagen door het mooiste landschap om te wandelen in Peru om uiteindelijk op grote hoogte uit te monden bij een van de mooiste plekken ter wereld, de ruïnes van het Incarijk. De hike is behoorlijk zwaar en een goede conditie is dus een vereiste. Lees meer over de Inca Trail trekking

De Inca Trail is de populairste trektocht in Peru en kan dus behoorlijk druk zijn. Er zijn echter diverse goede alternatieve wandelroutes vanaf Cuzco, waaronder de Lares Trail en Salkantay trail. Onderweg zie je minder ruïnes dan op de Inca Trail en je komt niet wandelend aan bij Machu Picchu. De trektochten zijn echter minder druk en natuurliefhebbers genieten hier meer.

2. Lares Trail Peru

De Lares trektocht duurt 5 dagen, maar is minder moeilijk dan de Inca Trail. Vanaf Cuzco neem je de bus naar Lares, waarvandaan de tocht aanvangt. Hoge bergen, glasheldere meertjes en vele dieren vormen de setting van de wandeltocht. Vanaf het plaatsje Ollantaytambo gaat er een trein naar het voorstadje van Machu Picchu.
Bekijk de Lares Trail bij Riksja Peru.

3. Salkantay Trail Peru

De Salkantay trektocht is een ander goed alternatief voor de Inca Trail. Ook deze trektocht eindigt bij Aguas Calientes, het voorstadje van Machu Picchu, het vertrekpunt kan je kiezen. Het wandelpad loopt parallel met de Incaroute. Tijdens de trek heb je zicht op de Salkantay, een bergreus van 6.271 meter hoogte. En wat dacht je van dit schitterende azuurblauwe meer? Humantay is betoverend mooi! Een goede conditie is wel een vereiste.

Mooiste trektochten Peru
Salkantay Trail Peru
Deel op Pinterest

Vertrekpunt: Mollepata, Soraypampa of Marcocasa.
Eindpunt
: Aguas Calientes, aan de voet van Machu Picchu. Hiervandaan kun je de volgende dag een bezoek brengen aan Machu Picchu.
Duur
: 3-5 dagen
Moeilijkheid: de route via de Salkantay Trail is zwaarder dan de Inca Trail en vereist dus een zeer goede conditie.

Bekijk de Salkantay Trail bij Riksja Peru.

4. Trektocht in de Colca Canyon

De derde vaakst bezochte bezienswaardigheid van Peru is de Colca Canyon: dubbel zo diep als de Grand Canyon in de Verenigde Staten en ruim 70 km lang. Een trekking in de Colca Canyon is een bijzondere ervaring voor wie wil wandelen in Peru. Andescondors scheren bijna langs je hoofd wanneer je de Cruz del Condor bezoekt en in Chivay kan je bijtanken in warmwaterbronnen. Lees meer over een reis naar de Colca Canyon.

5. Trekking in de Cotahuasi Canyon

Een goed alternatief voor de Colca Canyon trek is een trektocht in de Cotahuasi Canyon. Met een busreis van ca. 12 uur vanaf Arequipa is de plaats Cotahuasi te bereiken. Een lange rit, maar het loont de moeite. Ook deze kloof is bijzonder mooi en er komen veel minder toeristen dan in de Colca Canyon. Naast wandelen kan je er ook kajakken en diverse ruïnes en bezienswaardigheden bekijken.

6. Trekking in de Cordillera Blanca en Huayhuash

De bergketens in de buurt van Huaraz bieden een bergachtige omgeving met witte sneeuwbergen. Hier kom je bijna geen andere wandelaars tegen en de natuur in het Huascaran national park is oogverblindend mooi. Bekijk de trektocht in de Cordillera Blanca bij Riksja Peru.

7. Wandelen in de jungle van Peru

In de jungle van Peru kan je leuke korte wandelingen maken op zoek naar wildlife. Onder begeleiding van een gids kan je reuzenotters, ara's, parkieten, tapirs en apen spotten. Lees meer over dieren in Peru zien.

8. Trektocht in het noorden van Peru

De meeste reizigers slaan het noorden van Peru over: niemand wil tijdens een eerste rondreis in het land de hoogtepunten van het zuiden missen. Wie drie tot vier weken gaat rondreizen in Peru en ook wil wandelen in onbekende gebieden moet zeker een trektocht in het noorden van het land overwegen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!