Ga naar content

Ezeltochten

Heb je zin in een unieke wandelvakantie met het hele gezin? Wat dacht je van een tocht op de rug van een ezel! Ezeltrekkingen zijn steeds populairder en vormen de perfecte manier om met je kinderen onontdekte plekken te verkennen!

Ezeltochten

Een ideale wandelvakantie voor mensen met kinderen is een wandeltocht met ezels of muildieren. Kinderen vinden het geweldig om met deze dieren te wandelen. Sjouwen hoef je natuurlijk niet op deze tochten, de ezels dragen je bagage. Er vormt zich al snel een band tussen de ezels en de kids. Ze kunnen de ezel zelf voortrekken. En je voelt je als een prins te paard wanneer je als kind even kunt uitrusten op de ezel terwijl de tocht gewoon door gaat. Voor ouders is het ook heerlijk: je hoeft je kind niet de helft van de tijd op de schouders te dragen en er is aanzienlijk minder gezeur tijdens een wandeltocht!

Vakantie met ezel

Een ezeltocht kun je als groepsreis boeken of als individuele reis. SNP biedt deze ezelreizen in verscheidene Europese landen en in Marokko. Met name ezeltochten in Frankrijk zijn populair: in Queyras, de Mercantour, de Ardèche of de Drôme.

1. Ezeltocht in Nederland

Lijkt een hele vakantie op een ezel je niets, maar zou je het wel graag eens als dagexcursie willen doen? In heel Nederland kan je ezeltochten maken: op de Betuwe, bij de Veluwe en in de vele andere parken. Ook SNP biedt in sommige periodes een 2-daagse ezeltocht in de Achterhoek. Informeer voor dagtochten bij natuurcentra in de omgeving waar je wil wandelen.

2. Ezeltocht in Italië

Altratoscana biedt verscheidene wandelvakanties met ezel in het mooie Toscane. Je hebt keuze uit verscheidene routes, van 3 tot 7 dagen. De eerste dag maak je een korte wandeling met begeleider. De dagen daarna ga je met het gezin en de ezel op stap. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er ezelvakanties met korte dagafstand. Tijdens een ezeltocht verken je de onbekende gebieden van Toscane, met prachtige natuur, weg van de massa's toeristen.

Deel op Pinterest

Je overnacht in een agriturismo of op de boerderij en indien gewenst wordt je bagage vervoerd met de auto, zodat je zelf alleen nog een dagrugzak hoeft mee te nemen. De meeste accommodaties hebben een zwembad. Vooral in de lente hebben ze verschillende vertrekdata vrij! Laat de kans niet liggen om een onvergetelijke meivakantie door te brengen in Toscane. De lente is een prachtig seizoen: de heuvels zijn bedekt met een bloementapijt, de bossen zijn frisgroen en er staat veel water in de riviertjes en watervalletjes.

3. Ezeltocht in Marokko

Voor de echte avonturiers hebben we ook nog een gave tip! Met een eigen ezel door de bergen van Marokko. Bepakt loop je van het ene naar het andere Berberdorp en kom je op de meest afgelegen plekken. Je overnacht bij locals en maakt kennis met het leven in het Atlasgebergte.

4. Ezeltocht in de Franse Ardennen

Ook in de Franse Ardennen kun je een trektocht maken met een ezel. Ga aan de wandel met een van de ezels van Emmanuel en loop naar je overnachtingsplaats: een trekkershut middenin de natuur. Dit is echt genieten voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Wandelen met ezel Franse Ardennen
© Naturescanner Janneke
Deel op Pinterest
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!