Ga naar content

Logeren bij Nederlanders en Belgen

Hoe gemakkelijk is het als je op een verre bestemming alle vragen in het Nederlands kan stellen?

Met kinderen op vakantie bij Nederlandstalige camping of vakantiepark

Als je een baby of kleine kinderen hebt, is een Nederlandse huiseigenaar extra prettig. Omdat je niet in een vertrouwde omgeving bent, kan je je soms zorgen maken over bepaalde zaken en dan is het fijn om je vragen aan iemand te kunnen stellen die begrijpt wat je bedoelt, maar ook de gang van zaken en gewoontes van het thuisland begrijpt. Van het opwarmen van melk tot de dichtstbijzijnde winkel met luiers, je kan bij de accommodatie om raad vragen.

Op een camping of vakantiepark met Nederlandstalige eigenaren verblijven meestal ook andere gezinnen met kinderen uit België of Nederland. Zo hebben ze meteen vakantievriendjes die dezelfde taal spreken! Daarnaast heeft men, wanneer je gaat logeren bij Nederlanders, vaak Nederlandstalige boekjes en gezelschapsspellen liggen. Dat bespaart alweer een hoop gesjouw met spellen en boeken van thuis. 

Contact met andere gasten

Een van de voordelen van logeren bij Belgen of Nederlanders is het contact met andere gasten. Meestal zijn dit ook Nederlandstalige mensen. Overdag een excursie met het gezelschap, kletsen bij het zwembad over koetjes en kalfjes en 's avonds met allen gezellig samen eten.

Tips om te logeren bij Nederlanders in het buitenland

Wat zijn de leukste bestemmingen en vakantieplekken met overnachting bij Vlaamse of Nederlandse mensen? Wij reisden reeds naar veel plekken in Europa en delen graag de volgende tips:

1. Logeren bij Nederlanders in Portugal

Tijdens onze rondreis door Portugal hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de luxe van een accommodatie waar men Nederlands spreekt. Wij begrijpen zelf geen Portugees, en veel Portugezen in het binnenland zijn ook niet echt goed in Engels. Bij de kust valt dat nog mee, maar hoe verder je van de gebaande paden af gaat, des te minder kom je nog Portugezen tegen die andere talen beheersen. 

2. Logeren bij Belgen of Nederlanders in Frankrijk

In Frankrijk tref je veel accommodaties die gerund worden door Vlamingen. Veel Belgen migreren naar Frankrijk om daar een gîte of Chambre d'hôte op te richten. Vaak zijn dit zeer sfeervolle en knus ingerichte verblijfplekken. Wij verbleven bijvoorbeeld in de Cevennen bij Mas Tidouls, een prachtig domein in de Franse Cevennen, dat eigendom is van Jo, een voormalige topkok in Vlaanderen.

3. Logeren bij Nederlanders in Spanje

In Spanje is het altijd heerlijk vertoeven. Is je Spaans niet heel goed, bekijk dan deze accommodatie van Nederlandstalige mensen.

4. Logeren bij Nederlanders in Italië

Ook Italië is een heerlijk vakantieland, waar veel Belgen en Nederlanders hun geluk beproeven. Bekijk enkele vakantietips. Bekijk ook eens overige bijzondere overnachtingen in Italië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!