Ga naar content

Bijzonder overnachten in Italie

Tips vakantie Italië - In Alberobello in het zuiden van Italië vind je tal van mooie bezienswaardigheden, zoals het Castel del Monte, oude grotten en witte huisjes. En de streek biedt enkele van de meest bijzondere plekken om te overnachten in Italië. Een vakantiebestemming in Zuid-Italie voor de bucket list!

Leuke Italiaanse overnachtingsplekken

Uiteraard kan je niet alleen in het zuiden van Italië bijzonder overnachten. Ook elders in Italië vind je tal van prachtige accommodaties, zoals historische panden en kastelen, luxe tenten of rustieke boerderijen, waar je kennismaakt met het authentieke leven op het platteland. Naturescanner geeft je inspiratie en ideeën voor leuke overnachtingsplekken, huisjes en hotels.

1. Agriturismo

Typerend voor Italië is het groot aanbod aan agriturismi. Dit zijn boerenbedrijven, die naast landbouw ook inkomsten krijgen uit toerisme en dus ook slaapplekken aanbieden. In een agriturismo overnachten is dus bijzonder, want je maakt kennis met het echte boerenleven van Italië, je kan heerlijke streekgerechten en ambachtelijke producten proeven en je logeert vaak in authentieke Italiaanse gebouwen.

2. Glamping in Italië

Dé trend van de voorbije jaren is luxe kamperen. VacanceSelect en Villatent spelen daar goed op in, met een breed aanbod glampings in Italië. Een andere interessante aanbieder voor unieke glamping en kampeerplekken is Campspace. Zij bieden mini campings bij de locals op het terrein. Zo slaap je op de meest unieke plekken van het land.

2. Bijzonder overnachten in Trulli

Het dorp Alberobello bevindt zich in Zuid-Italië, daar waar de hiel overgaat in de hak. Dit is de nog relatief onbekende regio Apullië of Puglia. De voornaamste bezienswaardigheid van Alberobello zijn de puntvormige huisjes die sinds eind jaren '90 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: de zogeheten "trulli". In het dorp staan meer dan duizend van deze huisjes. Wie op zoek is naar een bijzondere overnachting in Italië moet een vakantie in Alberobello zeker op zijn wensenlijstje zetten: je kan hier slapen in je eigen trullo.

3. Slapen in berghutten

Boven in de bergen, daar kom je echt tot rust! Daar ben je midden in de natuur, omgeven door stilte en zuivere lucht. In Italië heb je een groot aantal goed onderhouden berghutten of rifugio's. Bijzondere ervaring is het om te wandelen van hut naar hut! Lees meer over huttentochten in Italië.

4. Slapen in een grot

Hoewel een overnachting in een trullo heel speciaal is, hebben we bij Booking.com nog een leuker hotel gevonden, Le Grotte della Civita.

5. Slapen op de olijfolieboerderij

Maak kennis met het authentieke Italiaanse platteland in Zuid-Italië en overnacht op een boerderij waar men de echte Italiaanse olijfolie produceert. Kom alles te weten over het productieproces en verken de olijfboomgaarden op de fiets.

6. Slapen in een kasteel

Italië is het land van middeleeuwse dorpjes en historische steden. In verschillende van deze antieke plaatsen vind je nog oude kastelen of kloosters, waar je kan overnachten in de authentieke sfeer van vroeger. Bekijk bijvoorbeeld eens het prachtige kasteel Castello di Razzano op Booking.com. Bijzonder overnachten in luxe! 

Kasteelhotel Italië
© Booking.com
Deel op Pinterest

Wist je dat we een aparte pagina hebben gemaakt met bijzondere overnachtingen in Toscane? Verblijf in een vakantiehuis met waanzinnig uitzicht op de heuvels, slaap een nachtje in een boomhut en ontdek bijzondere campings en vakantieparken.

7. B&B Italië

Altijd goed, slapen in een gezellige Bed and Breakfast in Italië. Gelijk 's ochtends geniet je dan al van de heerlijke Italiaanse gastronomie en ben je klaar voor een nieuwe dag in dit heerlijke land. Een leuke tip om een bijzondere B&B te vinden is om te kijken bij Eliza was here. Hier vind je kleinschalige B&B's, op de meest bijzondere plekjes in het Italiaanse landschap en vaak gevestigd in mooie panden.

Nog meer leuke en originele overnachtingen vind je hier:

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!